Akrepp
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 64 |
|
fevziburada
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 30 |
Arkadaşlar gerçekçi olmakta fayda var. Herkes 100 kelimesi 5 TL'den makale satmak ister ancak alıcı tarafında 1 makaleye 25 TL ödeyebilmek herkesin harcı değil. Günlük 10-20-30 makale aldığımızı düşünün, bu sitelerin bizilere getirisi zaten bu paralar değil, o nedenle makale piyasası 1 TL'de sabit yıllardır.
Diğer yandan 100 kelime için 3 TL de ödediğim yazarlar oldu 5 TL'de ödediğim yazarlar oldu halen de ödüyorum. Ama 50 yazardan 1 tanesinde denk geliyor bu paraları ödeyeceğim yazar. Ve çok önemli işlerimde satın almayı tercih ediyorum, önemli kurumsal bir firmaya SEO çalışması gibi. Yoksa elimde portföy olsun diye açtığım her telden websitelerine makalesine 25 TL ödeyerek imkanı yok makale almam. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Burada bazı yazarlar var, isim de verebilirim dileyen olursa, adamlar yazıyor. Harbi güzel yazıyor. Ben sipariş vereceğim zaman önce onlar teklif verdiler mi diye bakarım fiyatları neyse kabul ederim diğer yazarlardan daha pahalı olsa da. Bu çizgiyi yakalamak tamamen sizin elinizde. |
powofpen
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 35 |
Selamlar. Herkesin aklındaki rakamı az çok tahmin edebiliyorum. Tabii ki fevziburada dostumun dediği gibi 100 kelime 5 TL oldukça uçuk bir rakam lakin 100 kelime 2TL gibi bir fiyat zamanla standart hale gelecek ve nihayet yazarlar hak ettikleri kazanca biraz daha yaklaşacaktır. Bu arada @fevziburada, senin için "özgün" bir makale yazdım. Konu bir önceki ile aynı ve beğeneceksin. Herkese selamlar..
|
SecretPort
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 64 |
|
powofpen
|
SecretPort
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 64 |
|
no_education
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 59 |
Hocam siz burada yazınızın telifini satıyorsunuz zaten. Bir mucit bir şirkete icadının telifini sattığı zaman artık o icat mucidin değil şirketindir. Bu da aynı hesap. Yani karşılıklı rıza çerçevesinde olan bir şey var ortada. Bu nedenle Hz. Ömer'i örnek gösterip de makale alıcısı arkadaşlara haksızlık etmeyin lütfen. Olaya arz-talep penceresinden bakmanız daha doğru olacaktır. Piyasayı da şekillendiren budur.
|
Vonzarovich
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 44 |
Öncelikle yönetim tabi ki böyle bir karar alabilir ancak önce kalitenin üst seviyelere çıkarılması lazım diye düşünüyorum. Birçok forumda bile 100 kelime 1 tl fiyatı halen geçerliliğini korurken alıcılar bu siteden daha az alım yapmaya başlayacak ve bu durumda yazarların gelirini önemli ölçüde etkileyecektir. Öncelikle bir maliyeti olan iş yapıyoruz. Yani siz yazıyorsunuz biz alıyoruz ya da ben yazıyorum başkaları alıyor. Her iki tarafta da varım. Bu da belirli bir maliyet yaratıyor. Özellikle yeni sitelerde uradan alımlar daha maliyetli olacağından sadece profesyonel anlamda bu işi yapan alıcılar kalacaktır diye düşünüyorum. Bu durumda da profesyonel anlamda iş yapan makale yazarları bu işleri kapacaktır. Maliyet yükseldiği için artık yeni yazarları deneme olayı azalacak ve sistem birkaç kişi üzerinden dönmeye başlayacaktır. Tabi ki bu benim düşüncem. Her iki taraftada bulunan biri olarak her iki tarafı da düşünerek konuşuyorum.
|
powofpen
Tahmin ediyorum bu standart bir müddet daha sektöre hakim olacaktır, ancak süreç ne olursa olsun bu fiyatlar değişecektir, değişmek zorundadır. 10 yıllık bir periyottan bahsediyoruz. 2007 - 2017. 100 kelime başına fiyatlarda 20 - 30 kuruşluk bir artış dahi çok şeyi değiştirecektir. @Vonzarovich arkadaşım makale fiyatlarında gerçekleşecek bir artışın yaratacağı etkileri kısaca özetlemiş, kendisine katılmakla birlikte makale fiyatlarındaki artışın kademe kademe gerçekleşeceğini tahmin ettiğimden sektör yeni standarta kısa dönemde uyum sağlayacaktır diye düşünüyorum. Selamlar, bol kazançlar..;)
|