Makale Kazançları için Vergi Ödemek
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
Makale Kazançları için Vergi Ödemek
10 yıl önce
Arkadaşlar merhaba; yaklaşık 6 aydır makale yazarlığı yapıyorum. Kendimce çok büyük paralar kazandım. Yalnız aklıma şöyle bir şey geliyor. Gerek iyimakale üzerinden gerekse farklı kanallardan EFT veya Paypal ile hesabımıza gelen ödemeler için yarın vergi ödemek zorunda kalır mıyız? Sen hizmet satmışsın hani bunun vergisi derler mi? Sahibinden, gittigidiyor gibi yerlerden birinci el veya ikinci el eşya satanların bir zaman vergiye tabi tutulduğunu duymuştum. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
MüstehCenK

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Mrb @kalemsilgi

Bildiğim kadarıyla kazanılan her paradan devlet vergi alır. Ancak böyle cüzi miktarlarla maliye uğraşırmı derseniz uğraşmazlar bence. GittiGidiyor'a yapılan baskılar sonucu ve EBay'a satılması sonrası GittiGidiyor satıcı bilgilerini 3. satışlarla yani maliyeyle paylaştı ve sıkı bir denetime tabi tutuldu. Paypal'da böyle birşey var mı bilmiyorum. Paypal daki parayı banka hesabınıza çekerken parça parça düşük miktarlar halinde çekmeye çalışın. Aksi taktirde yüksek meblağlar maliyenin dikkatini çekebilir ve vergi ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ayrıca Vergi Hesaplama siteleri var. Bu siteler size belli kazanç aralıklarında (x para - y para arası) % kaç vergi ödemeniz gerektiğini hesaplıyor. Bu sitelerden kazancınızın vergisini hesaplayıp. El altında bulundurursanız yarın öbür gün sizden vergi istediklerinde çıkarıp verebilirsiniz. Tedbirli olmakta fayda var.
Bu mesaj MüstehCenK tarafından 13.11.2014 10:14:06 tarihinde değiştirildi.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
10 yıl önce
Vergi çok önemli bir konu, biz şirket açıp kazandığımız ve kazandırdığımız paraları vergisini ödemek isteriz. Lakin çok büyük bir para ortada yok. Şirket açarken 600 tl masraf yapacağız. Muhasebede para vereceğiz aylık 90 tl civarı. Ayrıca 2 editörümüz var onlarada ücret ödüyoruz. Aylık 100 tl kazanç için ne yapmalı sizce ?  
Şirket açıp vergi verelim lakin aylık 200 tl kazandığınızda bu para buhar olup gidiyor. 
Somut bir üründe satmıyoruz. Yazarlarla alıcılar arasında köprü oluyoruz. Kazancımız çok ama çok az. Yazarlarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Aylık 1000 - 2000 tl kazansak hemen şirket açalım. 100 -150 kazanç için şirket açmak mantıklı mı? 
Google adsenseden aylık 700 -800 kazanlar var bunlara maliyeden hiç bir talep yok. 
Devlet bu vergi işini kolaylaştırmalıdır. 
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Benim vergi konusunda bir bilgim yok. Hem bence onu yazarların değil alıcıların düşünmesi gerek. Ben küçük çaplı işlerim için değil de 500-1000 Lira ve üzeri işlerimde alıcılardan ödemeyi fatura kesen yerlerden yapmalarını rica ediyorum, zaten onlarda bu kadar büyük ücreti faturalandırmak istiyor. Bunun dışında bir sorun çıkmaz sanırım zaten kazancımız ne ki ne ödeyeceğiz?
Bu arada İyi Makale'ye de hak veriyorum. Umarım en kısa zamanda işler daha da yoluna girer, kazançları daha da fazla olur da şirketleşirler. Ben her türlü çalışmamı bu platformdan yapmak istiyorum.
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Ya hocam benim de dün akşam aklıma gelen işte buydu :) Zaten binbir emek ile kısıtlı miktarda para alıyoruz. Bir de bunun vergisi çıkmasın başımıza! Bir büyüğüm "Devlet kağnı arabası ile bir tilkiyi yakalar derdi" Biz de yarın ceza ödemek zorunda kalmayız inşallah. Valla kazandığımızın kat kat fazlasını alırlar bizden :(
meher

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Normalde her gelirin vergisi vardır. "Gelir" kapsamına girmesi için sürekliliği olmalıdır şeklinde biliyorum. Adsenseden sürekli gelir elde eden ve belirli bir sınırı geçen çoğu arkadaşımızın kapısını maliye çalmıştır. Bu rakamlar kabaca yıllık 20 bin civarındadır. Şu anda vergisini düzenli ödeyen arkadaşlarımız var. Ama belirtilen rakamın altında kalan çoğunluk hala vergi ödemiyor. 

Eğer geliriniz belirli bir rakamın üzerinde ve süreklilik teşkil ediyorsa konuda uzman kişilere başvurarak vergi ödemeniz doğru olacaktır.
Bu mesaj meher tarafından 13.11.2014 13:29:36 tarihinde değiştirildi.
nerbay1988

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Aşağıdaki linki okuyarak telif hakkı kazançlarının vergilendirilmesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz arkadaşlar.
 http://www.alomaliye.com/2012/muharrem-ozdemir-telif-haklarinin-vergilendirilmesi.htm
Bilgican

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Hocam ben bu işlerden iyi anlarım bilgimde var çok şükür. Sen sonuçta para kazanıyor musun kazanıyorsun vergi vermek zorundasın İyi makalenin var mı bilmiyorum. Yoksa da önlem almalı
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Arkadaşlar, ben youtube adsense aracılığıyla güzel paralar kazanmıştım, bir mali müşavirle bol bol konuşmuştum bu konuyu üniversitedeyken.
Somut bir ürün olsun ya da olmasın vergi verilmek zorunda evet. Lakin bunun bir sınırı var. Örneğin bir evinizi kiraya veriyorsanız bile yıllık X miktarı geçerse ancak vergi veriliyor. Serbest meslek kazancı olarak da bir vergi limiti söz konusu ancak tam net rakamlar veremeyeceğim. Herhangi bir mali müşavir ya da maliyecilik mesleklerini icra eden kişiyle direkt olarak konuşmanız gerekiyor. r10 hukuk bölümünde bu soruyu sorabilirsiniz, belki bilenler vardır.

Yanıt Yaz