Makale Özgünlüğü
powofpen

Konu Sayısı: 4
Makale Özgünlüğü
7 yıl önce
Merhaba. Makalelerim özgün olduğu halde iyimakale'nin özgünlük kontrolünde bazı cümleler için "Google üzerinde bulundu" uyarısı alıyorum. Bilgilendirme kısmında belirtildiği gibi özgünlük için ayrıca plagriasm.com ve smartseotools'da kontrol ediyorum ve sonuç tamamen özgün. Kendimden şüphe etmeye başladım..:)) 
Bu mesaj powofpen tarafından 05.08.2017 20:15:36 tarihinde değiştirildi.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
7 yıl önce
Merhabalar,

Özgünlük kontrollerinde http://smallseotools.com/plagiarism-checker/ adresini referans alabilirsiniz.
powofpen

7 yıl önce
Evet admin, smallseotools'u ve plagriasm.com'u kullanıyorum özgünlük için. Şizofrenizma, dostum makalelerimde 2 hususa dikkat ediyorum; birincisi akıcı ve bilgi verici olmasına, ikincisi ise özgün olmasına. İlk maddeyi doğru yapınca ikinci madde kendinden geliyor zaten. Bilgi verici öneriler ve geri dönüşler için teşekkürler..(y) 
Şizofrenizma

Konu Sayısı: 0
7 yıl önce
Cevap verilince yazdığımı silmiştim. Kolay gelsin dostum..
powofpen

7 yıl önce
Teşekkürler, size de..
Yk38

Konu Sayısı: 2
7 yıl önce
POWOFPEN, dostum onun sebebi muhtemelen bu sitedeki özgünlük kontrolü robotu, 3-4 kelimelik grupların aramasını yapıyor. Yani bir deyim kullanıyorsun örneğin ''akıllara durgunluk veren'' bunu robot google da arıyor ve binlerce sonuca ulaşıyor. 
powofpen

7 yıl önce
Haklısınız, makaleleri kelime kelime taradığından istemeden de olsa bazen mecbur kalıp kullandığımız kalıplaşmış kelimeleri tespit ediyor ve Google'da ki sonuçlar ile eşleştirince karşımıza böyle bir sonuç çıkıyor. Ben iyimakale'nin dediği gibi smallseotools ve plagriasm checker programlarını kullanacağım. Selamlar..
SecretPort

Konu Sayısı: 6
7 yıl önce
Bazen de atasözü, deyim,klasik cümleler, veciz sözlerden kaynaklanan özgünlük sorunu olabiliyor. Ben bir sitede kopya makale muamelesi ile atıldım. Makaledeki olay şuydu:
makalede resmi bir kurumun adresini paylaşıyorsunuz. Adresi aldığınız yerden aynen makaleye koyduğunuzda makaleniz kopya çıkabiliyor.
Bu gibi hususlar çok ince noktalar. Bu nedenle size ait olmayan tüm söz ve değimleri tırnak içinde kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Bol kazanın ve başarılı olun inşallah
powofpen

7 yıl önce
Secret Port, hiç alıntı ya da paste yapmadım, yani tırnak olayına ihtiyaç duymadım..;) Sizlere de bol kazançlar ve başarılar..(y) 
Yanıt Yaz