Makale ücretleri
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Makale ücretleri
9 yıl önce
Makale ücretlerinin çok düşük kaldığını görüyorum. Geçen yıl 1 TL'ye aldığımız poğaça bile bugün 1.25 TL. Acaba site yetkilileri 2016 yılı için fiyat yükseltmeyi düşünüyorlar mı? Hiç değilse makul bir oranda fiyatlar yükseltilse makale yazanlar mutlu olacaktır. Teşekkürler.
Bu mesaj bsahiner tarafından 17.12.2015 09:35:00 tarihinde değiştirildi.
Blue

Konu Sayısı: 9
9 yıl önce
Bir ölçüde haklısınız makale alıcısı olarak hak verebilirim. Ama maalesef burada herkes yazar değil ve benim düşüncem bazıları için bırakın 1 tl yi 25 kuruş çok bile hazır makale alıyordum daha önce ama baktım ki sonu yok şimdi ilan açıyorum ve zaten yazar kendisi fiyat biçiyor. Sizin dediğiniz olay ne zaman sitede yazar olan yazarlar kalır o zaman hak yerini bulur. Aynı zamanda şuan hazır makale sayısına baktınız mı?
buda aldığım ve rastgele seçtiğim bir örnek
 "Birbirinden değişik örgü modelleri olduğundan haberimiz belkide yoktur. Çünkü insanlar özellikle bayanlar bazı modellere hasta olcak derece bağlanıyorlar. Peki bu modeller neler. Hangi modelleri daha önce görmedik. Bu modeller üzerinden en iyi model hangisi gibi değişik söylemlere tabi kalırız. Şimdi sizlere birçok modelden bahsedecem. Örgü sistemleri ve kullanım alanları hakkında bilgiler nakletcem."

bsahiner

9 yıl önce
Haklısınız, böyle yazanlar işini doğru yapanlara da zarar veriyor. Ben doğrusunu isterseniz dışarıdan anlaştığım alıcılarla çalışıyorum. Bugüne kadar da hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ama bu sitenin kuruluşunda emeğim var. Bu yüzden hepten boşlamak istemiyorum ve arada siparişlere teklif veriyorum. Ama inanın dışarıda aldığım ücretleri burada teklif edemiyorum. Alıcıların da her zaman ucuzuna kaçmaması gerek. Zaten şurada kuruşlardan bahsediyoruz. Öylesine yüklü rakamlardan bahsetmiyoruz ki.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
9 yıl önce
Merhabalar Birol Bey, öneriniz ve tespitinizde size tamamen katılıyoruz ancak sektörün geneli mevcut fiyatlarda olduğu sürece bu rakamları arttırmamız sadece buradaki yazar üyelerimizin satışlarının azalmasına neden olacaktır. Bu sebepten ötürü sektörün geneli bir adım atmadığı sürece, böyle riskli bir alanda ilk adımı atmayı yeğlemiyoruz.
kadir

Konu Sayısı: 11
9 yıl önce
Sn iyimakale 320 kelime tam özgün makale için siteniz üzerinden aldığım para 2.52 bence siz komisyonları düşürürseniz çok iyi olacaktır.Makale yazarları çok emek veriyorlar. Göz nuru döküyorlar. Yaniliyor muyum?
bsahiner

9 yıl önce
Kesinlikle haklısınız. Ben doğrusu bu yüzden haxır makale ekleyemiyorum. Siparişlere nasıl özgürce fiyat teklif verebiliyorsak hazır makale eklerken de fiyat belirtmeyi bu nedenle istemiştim. Ancak site yönetimi uygun görmedi. Oysa arada hiç fark yok. Üstelik kazançsa site bundan daha fazla kazanç elde edecekti. 
yabgu

Konu Sayısı: 8
9 yıl önce
Emek veren arkadaşlara katılıyorum. Fakat biz alıcılar en azından benim gibi ticaret sitesi olmayan alıcılar inanın bizde o kadar çok kazanmıyoruz. Ve malesef burası çöplüğe dönme yolunda hızla ilerlemekte. Makaleden başka her şeyi alıp satan mevcut...
bsahiner

9 yıl önce
Güzel söylüyorsunuz da fiyat düşük olunca bu durum düzelmiyor. Aksine dediğiniz gibi ortalık daha dacla çöplüğe dönüyor. İyi yazanlar  hep dışarıda çalışanlar oluyor. Bakıyorum istatistiklere bir hafta içinde 50'lere varan mkale yazan var. Doğrusu ben 20-25 makale zor yazıyorum. Çünkü özeniyorum. 
serdaryilmaz

Konu Sayısı: 10
9 yıl önce
Makalelerin ücretleri konusunda haklı olduğunuz yönler var ancak son mesajınızda "Bir hafta içinde 50'lere varan makale yazan var" sözünüze istinaden şunu belirtmek istiyorum ki, mesela ben bir haber sayfasında editörlük yapıyorum ve daha geçen haftaya kadar satın alma işlemini bu sayfa üzerinden yapıyorduk. Yani eklenen ve satışı gerçekleştirilen makaleler bildiğimiz güncel haberlerin özgünleştirilmesinden oluşuyordu. Oradaki istatistikler yanıltıcı olabiliyor. Yani her makale araştırma gerektirecek bir konu içermiyor ve maalesef alıcılar da SEO konusuna odaklandığı için anlam 2. planda kalıyor ve seri makale yazımı işi kolaylaşıyor. Bence bu sorun sadece fiyat sorunu değil, makale konusunda alıcıların da yazanların da değiştirmesi gereken yönler var diye düşünüyorum..
chapa_ai

Konu Sayısı: 0
9 yıl önce
Herkese merhabalar. Ücretler konusunda bir önerim olacak. İyimakale aldığı 'lık payın %8'ini yazarlardan %8'ini de iş verenlerden alırsa bence sorun çözülebilir. 
İkinci olarak da SEO konusunda şöyle bir durum var. Bu sitede yazı satan alanlar genellikle backlink alacakları sitelere yerleştirmek üzere yazılar satın alıyorlar. Örneğin 3000 tane siteden backlink alacak bir kişinin herbir siteye işte ortalama 300 kelimelik bir yazı koyması gerekiyor. Yazıda esas siteye link oluyor. Anchor text denilen anahtar kelimeler oluyor ve bu yazıları hemen hemen kimse okumuyor. Hal böyle olunca "çok" kaliteli bir yazıya da ihtiyaç olmuyor. Bu konu sadece yazarlıkla ilgili bir durum değil. Bu iş aynı zamanda yazılımla da alakalı bir durum olduğu için aslına bakacak olursanız işlerin bu şekilde ilerliyor olması da bana göre gayet doğal.

Bu mesaj chapa_ai tarafından 14.02.2016 17:56:21 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz