Makale ücretleri
Blue

Konu Sayısı: 9
9 yıl önce
Bu konuda size katılmıyorum dediginiz gibi kaliteli yazı neden gerekmesin sizinle çalıştım çalışmayı da düşünüyorum kaliteli yazılar yazıyorsunuz sizin dediginiz gibi olsa googleye çevirtir 3 tane anahtar kelime koyar siteye ekleriz. Okunmuyor kısmı bana göre yanlış. Ben mesela bugün arabamda ki bir arızayı google ye yazdım ve çıkan sonuçları tek tek okudum dediginiz gibi anlamsız yazılmış yoktu. Biliyorsunuz ki hemen çıkma oranı diye bisey var. Ücret kısmı ise sizin gibi kaliteli isler yapan kişiler için doğru artsın. Ama bazılarına 25 kuruş bile fazla. Kısaca sistem kalite ücret şeklinde doğru orantılı olmalı.
Ace

Konu Sayısı: 2
9 yıl önce
Ücret bencede iş yaparken iyi yorum almış kişiler için artabilmeli ama onun dışında içeriğin okunmadığına bende katılmıyorum... İnsanların içeriği aramak istemesi zaten onları okuma isteğinden geliyor.
Bu mesaj Ace tarafından 21.02.2016 19:17:59 tarihinde değiştirildi.
Blue

Konu Sayısı: 9
9 yıl önce
O zaman sizin dediginiz gibi ben bundan sonra gözden çıkarttığım siteme 3 anahtar kelime ve tarzanca makaleler ekliyorum bakalım ne olacak :)
chapa_ai

Konu Sayısı: 0
9 yıl önce
Ben hiçbir makale okunmuyor demek istemedim :) Backlink verme amacıyla yazdırılan makaleler okunmuyor diyorum. Kaliteli yazı kesinlikle gerekiyor ve o yazılar okunuyordur eminim ki.
kadir

Konu Sayısı: 11
9 yıl önce
Bence makale yazarları kendilerine özel, en az 2 site açarak her gün her birine günde 5 makale 500 kelime özgün-güncel  ve SEO uyumlu makale girmeli ve buna kesintisiz 12 ay devam etmeli. Sonra hitler 3-4K olmaya başladı mı çok iyi paralara satabilirler, ya da reklam alıp otomatik gelirler elde edebilirler.
En iyisi bu...
Host -domain, tema, logo masrafları da bir şey tutmaz. Her makale yazarının en az 2 sitesi olmalı. sonra blogspot paravan sitelere de sadece kelimelere odaklı atmasyon makaleler girerek çok güzel hitler kazanabilirler. Tabi  "3 kez anahtar /100 kelime " kuralını ihlal etmeden... Ben 3 aydır başladım bile:)
r10serdarhan

9 yıl önce
kadir bey ilk mesajınızda iyi bir konudan giriş yapmıştınız ama son mesajınızda aslında durumu özetlediniz, kısaca diyorsunuzki 3-5 kuruşa makale yazacağımıza biz kendimize yazalım, kendi sitemiz olsun elaleme para kazandıracağımıza kendimiz kazanalım diyerek, sektörü yeni yazar adaylarına bırakıyorsunuz. Yeni yazarlarda referans amacıyla müşteri potansiyelini çoğaltmak için ucuz teklif veriyor, buda biz alıcıların işine geliyor. Bu sitede hiçbir yazar hangi sektörlere rağbet var hangi alanda makale yazıp satabilirler bunu halen çözemeyen yazarlar ile dolu, hepsini kastetmiyorum tabiki. Hazır makale bölümünde aylardır satılmayan makaleler var, teknoloiji alanı günden güne yenilenen içeriklerle dolu ama kimse takip etmiyor ve yazmıyor. 
Sizin bahsettiğiniz gibi site açıp özgün yazı yazıp büyük fiyatlara satmanız imkansız, bizler bu alanların içindeyiz, alınacak sitenin geçmiş hiti aylık kazancı ve performansını analiz edip birçok kriter inceleniyor. Siz sitenize 1000 özgün makale yazdınız diyelim ve hitide 3k diyelim, günlük getirisi 5 tl olsun 5x30=150 tl aylık getirisi olur satsanız bu siteyi 1.500 tl ya eder yada etmez.
Ama 1000 makaleyi tanesini 2.50 tl den yazsanız 2.500 TL çoktan kazanmış olursunuz. Siteyi 3-5k seviyesine çıkarmak kolay değil, sektör seçimi hit getirecek konuların bulunması felan çok detaylı işler, geçen zamanınız zaten paradan daha değerli.
Velhasıl kelam sizin gibi yazarlar hep aynı fikirde olduğu için sürekli yeni yazar adayları boşluğu dolduruyor fiyat ucuzluyor sizde haliyle beklediğiniz oranda iş bulamıyorsunuz. düzen böyle kısır bir döngüde ilerliyor malesef.
tanıtım yazıları - seo paketleri - backlink alımları - sosyal medya çalışmaları - adwords reklamları vs.. gideriniz sadece hosting domain logo tema değil yani.
* Forumlarda sürekli karşılaşıyoruz sitedeki özgün yazıların toplam değerinin altına satıyorlar sitelerini sizin gibi açıp usanıp ilerletemeyenler.
* Birazcık bilgi sahibi olup bir yola girmişsiniz ama bir yandan da gelecek olan siparişleri alıp nakit para kazanmak istiyorsunuz, işte bu noktada siz kendi sitenize verimli olamazsınız, buda ayrı bir kısır döngü.

Mesela şunu düşünmüş olabilirsiniz büyük bir ihtimalle, şimdiye kadar bana sipariş verilen makalelerin hangi sektörde olduğunu biliyorum hangi tür makalelerin ihtiyaç olduğunu biliyorum demekki bu alanda daha çok hit var bunun üzerine bir sitede ben açayım diye düşünerek bu yola girmiş olabilirsiniz belkide, ama buda yanıltır sizi, neden yanıltır? mesela getirisi iyi bir sitem var, bunun yanına 2.siteyi açıyorum elimdeki güçlü siteyle bu yeni siteyi besliyorum gerek reklamla gerek linkle gerekse tanıtım yazısıyla, siz işte buna aldanırsınız. Bu adam bu tür makale yazdırıyosa yada genelde bu tür makale isteniyor demekki bu alanda iyi hit var düşüncesi sizi yanıltır. Çünki biz hep aynı sistemi uyguluyoruz elimizdeki güçlü sitelerle yeni sitelerimizi büyütüyoruz, yeni site büyüyünce elimizde 2 tane güçlü bir site oluyor, yani 3.cü siteyi açmak için bize hem kaynak oluşuyor hemde ziyaretçilere ulaşma oranımız yükseldiği için elimiz kuvvetleniyor.
Her yeni açtığımız site yeni bir alanda makale yazdırma ihtiyacına sebeb oluyor ve sizlerin kapısını çalıyoruz, size işi veriyoruz siz makale yazarken biz sitelerle uğraşıyoruz, makaleler teslim edildikten sonra siteye ekliyoruz, sonra diğer siteyle ilgileniyoruz vs.. vs.. bu döngüde böyle ilerliyor.
+ olarak google nin siteyi banlaması spama sokması veya googlenin arama sonuçlarında yaptığı güncellemelerden doğan dalgalanmalardan dolayı sitenin elimizde patlaması tehlikesiyle her gün diken üstündeyiz... Kısaca keşke sizin bahsettiğiniz gibi aç siteyi ekle özgün makaleyi gelsin hitler gelsin paracıklar gibi kolay değil bu işler :))
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. İyi geceler herkese...

soner.acme

9 yıl önce
Makale fiyatları konusunda değişiklik, site için radikal bir karar olabilir. Ancak makaleye para harcayan biri olarak isterim ki makale başlıklarının yanında yazarın puanı gözüksün en azından. O kadar iğrenç içerikler satın aldığım oldu ki revize bile edemedim anlamadığımdan. Yazarlar, puan sistemiyle muhtemelen daha kaliteli içerik üretmeye özen gösterecektir. En azından yazdıkları metinleri buraya koymadan önce bir defa okurlar diye düşünüyorum. Satın alınan makalelere nasıl yorum yazınca bir miktar para iadesi oluyorsa, aynı şekilde (şu anda neden çalışmadığını bilmiyorum ama aktif değil) puan ve yorumlar, satıştaki makalelerin yanında belirmeli diye düşünüyorum. Alıcı olarak bu benim hakkım olmalı. 10 makaleden 4'ü sıkıntılı çıktığında gerçekten insanın siniri bozuluyor artık. Çoğumuz burası R10'dan daha seri ve pratik diye buradayız eminim. Ancak R10'daki çoğu yazar buranın orantısına göre kalite olarak daha üst seviyede. Sebebi de trade puanı gibi bir sistemi olması muhtemelen.

Biraz konu dışı olduğunun farkındayım ancak konuştuğunuz konular yazar kalitesine de değindiği için içimden geçenleri yazmak istedim.

nnirvana

9 yıl önce
Siteye yeni üye oldum. Öncelikle karşı olduğum husus; SEO uyumlu makale yazacağım diyerek homojen serpiştirilmeye çalışılan anahtar kelimelerin arasına sıkıştırılan cümle güruhuna "makale" denilmesi. Bunu idealistlik olsun diye söylediğim zannedilmesin. Sihirbazımız 'Google' böyle basit numaralara aldanmayacak kadar zeki. Basit bir örnek verecek olursak, siteye giriş yapıldıktan 3 dk. gibi kısa bir süre sonra çıkış yapılırsa kişinin siteden yararlanamadığına kanaat getirerek sıralamasını düşürüyor. Mesajımı buraya kadar sabırla okuyanların aklından şu cümlenin geçtiğini duyar gibiyim: "Eee? Bunları biz de biliyoruz". Ben de diyorum ki niçin benim 500 kelimemle, X şahsın 500 kelimesinin değeri aynı oluyor? Bahsettiğim sorun teklif verilerek alınan siparişler için geçerli değil tabii ki. Fakat hazır makaleler içerisine satışa koyacağım makalenin değerini kendimin biçmesinden daha doğal bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu söylediğimin yaratacağı birkaç sorun ve bunlara yönelik çözüm önerileriyle konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Fakat bir kilo demir ile pamuk mevzu devam ettiği sürece  ne sipariş verenlerin karşılaştığı kalite sorununun, ne de yazarların emek sömürüsünün önüne geçilemeyeceğini düşünüyorum.
ömerferhatdilik

9 yıl önce
indirim muhabbetini kapatsalar başka bir şey istemiyorum. Makaleler ucuzcu dolmaya başladı. Zaten kesiliyor. için lafım yok kesinlikler ama da yazar indirim yapmaya başlarsa durum laçkalaşıyor. Bu konuda Görüşleriniz var mı?
soner.acme

9 yıl önce
Fikir bombalıyorum... Belki müşterilerin yaptıkları puanlamalar ile yazarlar seviye atlayabilir, üçer beşer kuruş daha yüksekten satışa sunar sistem. Her zaman ucuza satmak isteyenler ise ayarlar bölümünden bir seçenek olur, onu seçer ve aldığı olumlu puanlar makale ücretlerini yükseltmez. Yapılan yorum karşılığı para ödülü çok mantıklı gerçekten. Ancak bunu daha da efektif kullanmak, hem site hem yazar gelirini yükseltmek adına belki bu opsiyon üzerinde biraz kafa yormak mantıklı olacaktır.
Yanıt Yaz