Makale ücretleri
ömerferhatdilik

Konu Sayısı: 0
9 yıl önce
100 kelime 1 lira iken 90 kuruşa yapılma izni bari kaldırılsın. Makale piyayasını düşürmeye yaramaktan başka işe yaramıyor. 2000 kelimelik makale ortalaması 18.5 yazıktır ya.
johnkorey

Konu Sayısı: 1
9 yıl önce
Makale ücretlerini düzeltebilecek en önemli etken Adsense gibi reklam şirketlerinin sitelere verdiği geliri arttırmasıdır. 
Miomil

Konu Sayısı: 1
9 yıl önce
Siteye yeni üye oldum ve  konuya dahil olmadan edemedim. Şimdi buradaki fiyatları bilmediğim için o konuda bir şey diyemem ama ortalama fiyatları herkesi biliyor. 

4 yıldır bir çok site aracılığı ile ve de bağımsız olarak makale yazıyorum. (Ortalama olarak 100 kelime için 1 TL gibi ücretler ödenmekte.) Bir edebiyatçı olarak dürüst davranmam gerekirse, bağımsız yazdığım yazılardan 100 kelime için 3 TL alıyorum ve sürekliliği olan işler yapıyorum. Son 1 yıldır bebeğim olduğu için sadece bu işi yaparak para kazanıyorum. Bu yüzden 1 TL veren sitelerle de çalışmak zorundayım. Fark olarak şunu söylemeliyim ki, 1 TL (hatta 50 kuruş verene bile var) veren sitelerin makaleleri ve anahtar kelimeleri seo uyumlu olmaktan çok uzak bir şekilde yazılıyor. Daha doğrusu bu makale talepleri, anlamlı bir içerikten ziyade seo uyumlu olması ile tercih ediliyor ama gerçek anlamda seo uyumlu olmuyorlar. Yukarıda bir arkadaş da bundan bahsetmiş zaten.
Aracısız olarak yapılan işler daha kaliteli ve profesyonel oluyor. Ancak aracı işin içine girip, kazancın büyük kısmına çökünce işler değişiyor ve yazarlar da çok özen göstermeden yazdıkları makaleleri sunuyor.
Tabi bu gerçekten bu işi profesyonel olarak yapanlarla ilgili bir durum. Anlamsız içerikler doldurup, imla kurallarına ve yazım yanlışlarına önem vermeyenleri asla kast etmiyorum, çünkü onlarla aynı paraya yazmak bana da fazlasıyla dokunuyor.
Ancak şöyle bir sistem geliştirilebilir. Başarılı olan yazarlar ayrı kategorize edilip, hiyerarşik bir fiyat belirlemesi yapılabilir. Bu şekilde internette bulunan gereksiz bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olur. 
Gerçekten hala "de" yi ayrı yazamayanların  ve aynı kelimeleri tekrar edenlerin makale yazarak para kazanmalarına şaşırıyorum. 
L0VERMAN

Konu Sayısı: 3
9 yıl önce
Merhaba ben de ücret konusuna değinmek istiyorum. 2016 yılında asgari ücretin de 1300ü geçtiğini görüyoruz. En basitinden bir dolmuş parası 2,5 TL. Buna orantılı olarak kimi zaman bir ek iş olarak yapılabilen içerik yazarlığı için istenilen makale ücretinin 1 tl olması bence çok düşük kalıyor. İyi makale yetkililerinin ücretleri yükseltmesini öneriyorum. Zira 1 TL ücretten komisyon kesildiğinde kalan miktar çok azdır. Hele ki pek çok sipariş için 90 kuruştan fiyat vermek bile söz konusu iken yazara kalan miktar çok daha azdır. Bu iş sadece para kazanmak amaçlı yapılabilecek bir iş değil ve bu amaçla yapılması gereken bir iş de değil, evet ancak insanlar severek yazdıkları bu işten elle tutulur oranda kazanmayı da istiyorlar. Ben şahsen istiyorum ve 85 kuruş çok düşük.
Ayrıca fiyata göre kalite de söz konusu olmaktadır. Bana 50 kuruş veren bir site sahibi yada firma sahibi için SEO uyumlu olmasına çok da özen göstermem 1 tl olunca ise daha çok özenerek yazarım ve 1 tl yi geçiyorsa işte o zaman çok daha fazla özenir ve kendi çapımda en iyi çalışmalarımı ortaya koyarım.

Bu mesaj L0VERMAN tarafından 17.04.2016 13:55:29 tarihinde değiştirildi.
unutanolma

Konu Sayısı: 3
8 yıl önce
Aslında olması gereken işini hakkıyla yapan yazarın eline 1.25 geçecek şekilde bir hesaplama yapılmasıdır. Tabii bu hususta web sitesi sahiplerinin de bütçeleri önem arz etmekte. Sektörde bulunduğum kadarıyla web siteleri fazla bir şey kazandırmıyormuş galiba. Eğer sektör kaldırabilecekse neden olmasın! Web sitesi sahibleriyle paslaşarak belirlemek şüphe yok ki en doğru olanı olacaktır. Ben nacizane fikrimi dile getirdim.

Bu işe oturduğun yerden çalışmak şeklinde yaklaşmak konuyu hafife almaktan öteye gitmemektedir. Yapılan işin tamamı şöyledir. Konu araştırması+ bilgileri derleyip toplama+ bunları özgün olarak kaleme alma+ özgünlük kontrolü sağlama+ seo çalışması hassasiyeti+ birkaç sefer gözden geçirme. Hal böyle olunca özgün bir makale saatleri almaktadır. Demek ki mesele sadece "oturduğun yerden yazıvereceksin" demek değilmiş. Hele internette yayınlanacak yazı yazmayı lisedeki kompozisyon yazmalara benzetmek meseleyi hafife almaktan öteye gitmemektedir.

Özetle bütün dünyanın kullandığı elektronik ansiklopedi hükmündeki internete yazı yüklemek kolay bir iş değildir. Bunları açık açık yazdım bazen hafife alanlara denk geldiğim için. Saygılarımı iletirim. Hem yazar arkadaşlarıma hem site sahiplerine hem yönetime.
Yanıt Yaz