yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
|
moon22
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 125 |
@Ayberk-2014 İlknur hanım, yazılanları okurken konuyu es geçmiş buldum kendimi.
Bu mesaj moon22 tarafından 16.01.2015 09:24:56 tarihinde değiştirildi. Kişilerle iletişiminiz çok hoş, aynı şekilde bu benim düşüncem ama yeter artık düşünceler için birilerini eleştirmeyin düşüncesinin alttan alttan hissedilmesi de :) Konu ile ilgili düşüncem de, kendi adıma gerekli görmüyorum. Yazılarla beraber tüm haklarının da satılmış olduğunu düşünüyorum. Ancak çalıştığım bazı siteler de, yazar köşesi olarak belirterek ad ekliyor ve tüm yazılarımı öyle ekliyor. İsminin olmasını isteyen arkadaşlar, en azından düzenli çalıştığı kişilere rica da bulunabilir diye düşünüyorum. Ben için biraz daha duygusal kısmını kendi sitelerime bırakıyorum. |
miniperi
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 28 |
ayberk hanım en azından bir roman değil demek istemiştim :)
Bu mesaj miniperi tarafından 16.01.2015 09:45:44 tarihinde değiştirildi. baş yapıttan kastım :) tabiki değerli önemli yazılanlar ama burda satış yapıldığı an zaten haklardan vazgeçmiş olunuyor :) benim için önemli olan adımın geçmesinden ziyade cümlelerimin kelime hazinemin gelişmesi... çünkü bunlar gelişip ilerledikçe farklı bir alanda ilerleyebilirim diye düşünüyorum ve o zaman kendi adımı sonsuza dek kullanabilirim... Ayrıca şurada makaleleri satın alan kişilerin eminim %90'ı hadi % 10 pay vereyim insafla adınızı geçirebileceklere.. yüzde on'da yüksek bir ihtimal oluyor aslında yazarın ismini "satın aldığı" makalede de yayınlanmasını istemez. Siz istediğiniz kadar adınızı yazın satın alan kişi bunu düzenleyecektir. Adınızı ve soyadınızı ne zaman atarsınız ancak kendinize ait blog ve kişisel web sitelerinde ki o bile kopyala yapıştırlara maruz kalacaktır. Yazınıza telif hakkı mı istiyosunu onun yoluda mantıken yazıları noterde onaylamak :) Tabiki fikirler farklı olacaktır farklı düşündükçe farklı fikir alış verişleride üretir :) Ben gerçekçi bakıyorum galiba... |
onlineavantaj
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 7 |
|
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
|
Ayberk-2014
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 47 |
Aslında ben duymak istediğimi duydum:)demek ki herkesin için de biraz da olsa yazdığı makalenin altında ismini görmek arzusu varmış:)bir iki arkadaşımız hariç.Tabi onların görüşüne de saygı duyuyoruz .Ama yazdıklarınızdan bilmediğim bir şeyi de öğrendim ''Makalelerimizi satın alanlar bütün haklarını satın almış oluyor''hepiniz aynı şeyi söylediğinize göre demek ki böyle bir durum var.Ayrıca BAŞTAN sona yorumları okurken bir kişinin yazdığı çok küçük bir yorum kafamda bir konu da şimşek çakmasına ve önemli bir konuyu anlamama neden oldu:)bu yüzden ben adımın makalelerin altına yazılmasını istemiyorum artık:)böyle iyi:)
|
onlineavantaj
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 7 |
|
meher
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 10 |
İsim belirtilmesini isteyenler yazıların gerçekten telif hakkına sahip kişiler mi? Doktor, diyetisyen ya da güzellik uzmanı mısınız?
Bu mesaj meher tarafından 16.01.2015 17:33:55 tarihinde değiştirildi. Bir sağlık yazısı yayınlanacak. Altında atıyorum yazar Ayşen ... yazacak. Kimdir? 40 yaşında ev hanımı ? Size mantıklı geliyor mu? Bir yemek tarifini alıyorsunuz "1 soğan" kelimesini değiştirip "bir adet kuru soğan" yazıyorsunuz ve o yazının telif hakkına mı sahip olduğunuzu iddia ediyorsunuz? Ne kadar değiştirirseniz değiştirin. Tarifin gerçek sahibi kendisine ait olduğunu kanıtladığında suçlu olan siz olursunuz. Yazılar yalnızca Google için değiştiriliyor telifi bu şekilde yok olmuyor. Ama siz gerçekten şef aşçısınızdır, doktor, diyetisyen vs yazdığınız yazılar yüzde yüz size aittir ona bir şey diyemem. Öyleyse zaten kitap yazın ya da site açın geliştirin daha karlı olabilir. Diğer türlü internetten yazı okuyup sonra o yazıyı değiştirip kendi cümlenizle yazmakla telif hakkı sahibi falan olmazsınız. Yazıların altında isminizin yazılmasını istemeniz de çok çok gereksizdir. Sonuçta para karşılığı değiştirdiğiniz yazıları satıyorsunuz. Bedava vermiyorsunuz. Ama fikriyle tamamen size ait bir yazıdır site sahibine sorarsınız isminizi belirtmek ister mi diye. Evet demek zorunda değil. Site sahipleri isminizi yazmak zorunda değiller. |
ankara
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 59 |
Meher, siz yazılarınızı başka makalelerden alıntıları değiştirerek mi yaziyorsunuz? Hiç bir sitenin 10 ayrı tanıtımını son derece farklı tabirler ve içerikler kullanarak 500 er kelimeyle yüzde yüz özgün bir şekilde yazdiniz mi? Her hangi bir konuda tanıtım yazısı yazdiniz ve bunun ne kadar zahmetli olduğunun farkında misiniz? Evet, kendi adıma konuşuyorum müzisyen ya da doktor degilim. Ayni anda hem bir çocuk annesi hem bir çocuk anne adayı hem ev işlerini yürüten hem okuluna devam eden bu arada da severek makale işini yapan biriyim. Sizce kıymetsiz meziyetleri mi bunlar? Ben de ismimin bir kerelik satış yaptığım bir yerde geçmesini istemem ama bu şekilde ki hor görür tavriniz incitici duruyor.
Bu mesaj ankara tarafından 16.01.2015 17:51:40 tarihinde değiştirildi. |
meher
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 10 |
Ben 10 yıllık webmasterım ve yazarım. Küçük yaşta bu işlere başladım ve çok çeşitli konularda çok sayıda yazılar yazdım. Yurtdışında SEO copywriting eğitimi aldım. Burada da çok yazı yazdım ve sattım.
Bu mesaj meher tarafından 16.01.2015 18:11:30 tarihinde değiştirildi. Değiştirmekten kastettiğim şeyi umarım doğru anlamışsınızdır. x yemeğinin tarifidir ya da x hastalığın belirtisidir ya da x diyetidir gibi bilgilere buradaki yazarların bir çoğu sahip değildir. Dolayısıyla internetteki başka yazıları okuyup kendi cümleleri ile yazacaklardır. Bu şekilde telif hakkına sahip olunmaz zaten. Bir sitenin 10 ayrı tanıtımı demişsiniz. Evet çok yazdım da bu tür tanıtımlar farklı sitelerden backlink almak için yazılır. Sitelerin reklamı için yazdığınız yazıların altında zaten yazar ismi belirtilmesini beklemeyin. Buna kimse yanaşmak istemez. Dediğim gibi isminizin yazdığınız yazının altında geçmesini isteyebilir ve bu konuda alım yapan kişiye ricada bulunabilirsiniz. O da yazar veya yazmaz kendi insiyatifindedir. Makale yazarlığı kolay değil. Hangi iş kolay ki? Günübirlik temizliğe de gidebiliriz, 40 derece sıcakta ekmek de pişirebiliriz. Madem bu mesleği seçtik bir sitenin 500 kelimelik 10 ayrı tanıtımını da yazacağız. Gerekirse bir günde 30-40-50 yazı da yazacağız. Ama ismim yazsın diyorsanız ya özel anlaşma yapacaksınız sitelerle sürekli yazar kadrolarına dahil olacaksınız. Ya da kendi sitelerinizi yapıp geliştirecekseniz. Tanıtım yazısının altında yazan isimden size pek bir yarar gelmez zaten. |