Makale Yazarların İsimlerinin Makalelerde Belirtilmesi
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
10 yıl önce
Ben de meher ve miniperi gibi isim yazılmasını gereksiz görenlerdenim. Tanıtım yazısı zaten farklı bir olay. Bence tanıtım yazısında isim olmamalı zaten, olacaksa bile firmayla ilgili birilerinin isminin olmasını ister her site sahibi. 
Ama içeriklerinde sürekli aynı menüye hakim olunursa anlaşmalı olarak (örneğin aynı kişi sürekli moda bölümü için yazıyorsa tek isim olarak) belki, ama bir tane yazı alınmış benden yalnızca altında ismim yazıyor koskoca site de. Bunun bir artısı da, eksisi de olmaz bana göre de. 
yabgu

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Konunun önemine göre değişir. Sürekli aynı sitede yazıyorsa olmalı bence
ankara

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Burada benim ifade etmeye çalıştığım konu yazımın altında ismimin olmaması değil. Öyle bir talebim de yok zaten. Kullandığınız "siz kendinizi ne saniyorsunuz" tavrı anlaşılıyor ilk yorumunuzdanm. Evet, x yemeği x şeklinde basitce anlatılır. Fakat iki kelimeyi yanyana getirmekten aciz, "tamam" demek için bile usenerek "tmm" yazan insanların arasında o yemeği akıcı ve anlaşılır bi şekilde anlatmak, zahmet vermek bile saygı duyulacak bir şeydir. Bence...
meher

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Evet makale yazarlığı saygı duyulacak bir meslektir. Fakat yazınızı alan kişi altında isminizi yazmıyorsa bunu saygısızlık olarak kabul etmeyin lütfen. Bunu haklı nedenlerinden dolayı istemeyebilir.

Benim yakın arkadaşım sırf bu yüzden çok sayıda yazarla çalışmayı bıraktı. Ve ben kendisine yüzde yüz hak veriyorum. Burada da konusu geçmişti zaten. http://www.iyimakale.com/panel/forum/topic/sattiginiz-makalelerin-pesini-birakin/2197/1

Hala da alıcıları rahatsız eden yazarlar var. E-mail gönderip bu benim yazım demek kadar ayıp bir şey yoktur. İyimakale üzerinden yazın rica edin olur veya olmaz.

Diğer türlüsü gerçekten çok ayıp. Yapanlara da diyorum arkadaş zaten çok yoğun, isim vermek istemiyor ama uyarıyor. Çok e-mail geliyormuş tekrarlanırsa iyimakale yönetiminden yazar için uzaklaştırma talep edecek.
Bu mesaj meher tarafından 16.01.2015 18:33:54 tarihinde değiştirildi.
ankara

10 yıl önce
Neden anlatamiyorum? Ben de zaten sattigim işlerin altında ismim kalsın istemiyorum. İsteyenler de kendi adına sebepleri vardır, o da beni ilgilendirmez. Ama ricam şu, ilk yorumunuzu bir kez de yabancı bir gözle okuyun. İsminin başında bir vasfı yok diye olayı kucumser bir tavirla degerlendirmeniz, açıkçası beni biraz üzdü.
meher

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Maalesef yanlış anlıyorsunuz. Ev hanımlarını küçümseyecek tek bir cümle bile yoktu.

Bir sağlık yazısının yazarı ev hanımı olmamalı demiştim. Sağlıkla ilgili yazınızın altında bir yazar ismi yazılacaksa Dr. Ayşen ... olmalı.

Arama motorlarının talep ettiği de budur. Zaten çok yakın zamanda olmasa bile 3-5 yıl içerisinde ev hanımları tarafından yazılan sağlık yazıları değil doktorlar tarafından yazılan yazılar üst sıralarda çıkacak. Olması gereken de bence budur. O zamana kadar ev hanımları da bu yazıları yazabilirler ve satabilirler. Ama yakın gelecekte çok şey değişecek.

Bu yüzden ideal olan herkesin uzman olduğu alanlarda yazılar yazması, uzmanlık alanlarında bloglar açması ve projeler geliştirmesidir.
Bu mesaj meher tarafından 16.01.2015 19:08:15 tarihinde değiştirildi.
ankara

10 yıl önce
Peki, her şey dilediğiniz gibi olsun...
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Merhabalar, ilk olarak tüm yazarlarımızın kendisine has düşünceleri olabilir. Bu düşüncelerin mantıklı ya da mantıksız diye ayırt etmek gibi bir lüksümüzün olduğunu da düşünmüyorum. Gelelim konuya ve benim görüşüme;

İlk olarak bir makale yazarının bu yazı benimdir diyebilmesi için tamamen kendi bilgilerini kullanarak bir yazı yazması gerekir. Fakat bu demek değildir ki başka yerden yararlanamaz. Örneğin ben bir makine mühendisi olarak tez hazırlıyorum ve tezimin altında benim ismim geçiyor. Fakat tezimi hazırlarken 8-10 kaynaktan yararlanıyorum. Kısacası yararlandığım kaynaklardaki bilgileri kendim yorumlayarak aktarıyorum.

Evet bir diyeti hazırlayan bir diyetisyendir, fakat bu diyeti 40 yaşındaki ev hanımlarının anlayacağı şekilde yorumlayarak tekrar düzenleyen kişi de 40 yaşındaki başka bir ev hanımı olabilir. Dolayısı ile o diyet yazısı tamamen kendisine ait olmasa da yorumlaması ve bilgileri doğru bir şekilde aktarmasıyla yazıda payı vardır. Bu yazının altına kişinin isminin yazılma düşüncesi bence saçma bir düşünce değildir. Fakat gereksizdir. Yani "saçma" algısıyla "gereksiz" algısını karıştırmamak gerekir.

Yazınızı sattığınızda karşıdan bir istekte bulunabilirsiniz fakat bu isteğiniz rica etmektir. Yani bunu hakkınız gibi talep edemezsiniz. Dolayısı ile anlaştığınız yazar isterse isminizi yazınızda kullanabilir. Zaten yazdığınız yazı yeterince başarılı ise ve kendini farkı ile gösteriyorsa, alıcı kişi siz istemeseniz bile sizin isminizi kullanacaktır. Bu anlamda yazdığınız yazı da isminizin yazılmasını istemenizden çok, makale alıcılarının "isminizi yazıda geçirebilir miyim?" diye sizden rica etmesi daha onur verici olacaktır diye düşünüyorum.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 17.01.2015 00:53:36 tarihinde değiştirildi.
missaydemir

Konu Sayısı: 31
10 yıl önce
Konudaki mesajlar neden siliniyor acaba? Gece gece can sıkıntısından okuyordum ne güzel.
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Konu ikili bir konuşmaya döndüğünden ve konu amacından uzaklaştığı için kaldırmak zorunda kaldım :) Takdir edersiniz ki tartışma ortamını oluşturmak güzel olmayacaktır. Zira biz Mehtap hanımla özel mesaj aracılığı ile karşılıklı görüş alışverişine devam ediyoruz :) İyi geceler dilerim.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 17.01.2015 01:04:26 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz