MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
|
Hayalci
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 82 |
|
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Şu sistemimizden kaynaklı bir durumdan dolayı böyle bir öneriyi ben vermiştim yöneticimize. Bildiğiniz gibi yeni bir makale yüklediğinizde "Hazır Makaleler" kısmında son sayfaya ekleniyor. Bu durumda da sorun ortaya çıkıyor. Ortalarda kalan makaleler örneğin 7 sayfa içinde 4. sayfada makalesi olan bir kişinin makalesini satma ihtimali azalıyor.
Öyle makaleler var ki 6 aydır sistemde duruyor ve satılmamış. Resmen diğer yazarların aktivitesini baltalıyor. "Ben yazdım emeğimi nasıl silersiniz?" gibi algılanmamalı bu durum. Tam aksine güncelleme ve sitede daha aktif olma gibi algılanmalı. Zira ben teklifimde "tekrar eklenemez" diye bir durumdan söz etmemiştim. Açılan konuyu da okuyamadım. Fakat zaten tekrar eklemek yasak gibi bir durum olmaz. Siz güzel gördüğünüz bir makaleyi tekrar ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem alıcılar güncel makaleleri bulabilir. Ayrıca yazarlarda kendileri hakkında öz eleştiri yapabilir. Yani 2-3 ay satamadığınız bir makalenin eksikleri olabilir. Tekrar düzenleyerek satışa çıkarmak daha mantıklı olacaktır. Sizi uğraştırıyoruz gibi duruyor, fakat aslında sizin ve makalelerinizin fark edilmesine olanak vermeye çalışıyoruz. Tabi gene görüşlerinizi bildirebilirsiniz. |
blacklord
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 17 |
|
MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
Tartışırken bende karşı çıkmıştım, genel çoğunluk bu uygulamayı istemiyordu sanırım, en azından 6 ay gibi bir süre olsun demiştik, zaten site henüz 1 yaşını doldurmadı falan demiştik. Görüşler önemsenmemiş yine de yapılmış neyse, asla saygısızlık olarak algılanmasın fakat "geri bildirim ile geliştirme" ilkesine ters olmuş. Sisteme sürekli yeni alıcıda kayıt oluyor, eski alıcıların ilgisini çekmeyen bir konu yeni alıcıların ilgisini çekebilirdi, makale profesyonel olduğu sürece silinmesi için bir neden göremiyorum. Örneğin benim çok az elimde kalmış makalem var, sanıyorum uzun vadede hiç yok, yazdıklarım satıldı hep, fakat 3 ay süren oldu belki güncellemelerim olmasa daha da uzun süren oldu. Satılmayan makaleyi 2-3 ay sonra güncellettirmek amacıyla yapılmışsa eğer güzel bir uygulama olabilir. Ben zaten satılmayan makalelerime bakıyorum niye satılmamış olabilir diye düşünüyorum, herkes düşünmüyor olabilir makaleyi ekleyip ardını arkasını aramayan, uğramayan kişilerin makaleleri silinsin tabi ki bu yüzden gerekli olabilir. Yani tekrar eklemek yasak değilse ve süre 1 ay bile olsa uzatılabilirse güzel bir uygulama olabilir. Bu açıdan öneri verdiğiniz için, sistem için yani bizim için uğraşmanıza karşılık Teşekkür ve Saygılarımı sunuyorum gosuhasu. Fakat süre aynen kalır ve silinen makaleyi tekrar eklemek suç sayılırsa yani yasak olursa makalelerimizin fark edilmesine olanak tanımaktan çok kısıt koyulmuş olur ve çok aşırı üzülürüz.
Bu mesaj MjBolubeyi tarafından 12.09.2014 03:53:55 tarihinde değiştirildi. Sebep:Düzeltmeler. blacklord arkadaşım dediklerinde kısmen haklısın, fakat farklı bir boyutu daha var, kolayca açıklamak için şöyle örnek vereyim; benim bazen değerlendirirken 10 üzerinden 10 vereceğim makalem 3 ayda satılırken 10 üzerinden 8 vereceğim bir makalem 2 günde satılabiliyor. Yani satılmayan makale kötü makale olmayabiliyor her zaman, bazen alıcının aradığı makaleler olmayabilirken, alıcının aramadığı makaleler de olabiliyor, ikisi de ihtimal dahilinde bence, bu güne kadar ki alıcıların ilgisini çekmemiş bir makale yeni alıcılarla ya da aynı alıcıların gelecekte farklılaşabilecek ilgisiyle dikkat çekebilir diye düşünüyorum. Bu arada Hayalci arkadaşım bu konuda mail gönderilmiş sistemden bu uygulamayı anlatan, o amaçla yazmıştım konuyu yani "Böyle bir uygulama umarım gerçekleşmez." değil sanırım başladı bile :) Birde sen yazmıyorsun aktif değilsin niye karışıyorsunuz diyebilirsiniz :) sınav dolayısıyla pasifim sonrasında tekrar aktif olmaya çalışacağım ve sistemi seviyorum, Okuduğunuz için teşekkürler. |
Hayalci
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 82 |
MjBolubeyi arkadaşım "Böyle bir uygulama umarım gerçekleşmez" derken silinen makalelerin yeniden sisteme ekleyememe durumu için böyle demiştim :) Bu arada atılan maili uyarın ile şimdi gördüm. Ancak silinen makale yeniden eklenemez dememişler. Dolayısıyla silinen makalelerimizi yeniden ekleyebiliyorsak sorun olmayacaktır bence de.
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Bu arada bu sadece tek seferlik bir uygulama. Sitenin ilk zamanlarına ait kirliliği yok etmek adına yapılıyor. Daha sonra düzenli yapılacak bir uygulama değil. 2 aydan eski makalesi olanlara bilgilendirme maili gönderildi. Muhtemelen hafta sonu silme işlemi gerçekleştirilecektir. Makalelerinizi yedekleyip silindikten sonra tekrar yükleyebilirsiniz.
|
dbul
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 64 |
|
kalemsilgi
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 33 |