elif_msklr
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 10 |
Son günlerde karşılaştığım bazı olaylardan dolayı bu konuyu açmak istedim.
iyimakale.com üzerinde hem yazarlık yapıyorum, hem de bolca makale satın alıyorum. Bundan dolayı her iki tarafı da çokça kullanma şansım oluyor. Alıcı gözü ile sisteme bakınca iyi yazarlar ile diğerleri arasında seçim yapmak zor oluyor bazen. Şimdiye kadar 20-25 yazarla çalışma fırsatım oldu ve aralarında çok memnun olduklarım oldu. Hemen hemen hepsi çok iyi. Ama bazen sorunlar da oluyor. Öncelikle belirtmek isterim ki, SİSTEME EKLENEN MAKALELER ÖZGÜN VE İMLA KURALLARINA UYGUN OLMALI. Bazı yazarlar ve alıcılar bunu bir kalite olarak görüyor. Bu kalite değil, sisteme kabul edilmesi için bir kriterdir. Makalenin özgün ve imla kurallarına uygun olması yazarın lütfu değildir yani... Verdiğim siparişlerin 3 tanesine itiraz ettim ve 2 si haklı olduğum için iade edildi. Diğerinde ise teknik olarak bir sorun olmadığı sadece dili istenilen tarzda olmadığı için iade olmadı ve karşı taraf haklıydı. 2 iade işleminin birisinin sebebi özgün olmayan makalenin yazılması, diğeri ise imla kurallarının çok fazla olmasından kaynaklıydı. Peki bunu neden anlatıyorum? Bunun sebebi, makale iadesinden sonra, yazarların mesaj yoluyla laf sokması veya daha ileri gitmesi. Dediğim gibi ben yazarlıkta yapıyorum ve yazarların hakkını yememek için hassas davranmaya çalışıyorum. 1-2 lira kazanmak için emek harcayan insanlara saygısızlık ta etmek istemem. Bundan dolayıda, herhangi bir anlaşmazlıkta öncelikle yazarın kendisi ile iletişime geçiyorum Böyle çok oldu. 5 dk da makale hazırlayan bir yazar, bir kaç tane yazım hatası yapmıştı. Ama kendisine mesaj attım ve aramızda hallettik ve sonraki siparişi bana verirseniz sorun olmayacağını söyledi ve tatlıya bağladık. Ne onun hakkı geçti benim. Mesaj attığım halde mesaja cevap vermeyen (sisteme girip mesajını gördüğü halde), 1 gün sonrasında makalesinin iadesi ile alakalı itham eden, (diğer bir yazarın, özgün olmayan makalesi için "Hem bana ceza aldırıp hem de makalelerimi kullanmadınız heralde?" diyen) yazarlara söylüyorum muhatabınız ben değilim, iyimakale.com ekibi. Çünkü bir makalenin iade edilmesine (yani sisteme uygun olmamasına) karar veren onlar. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Merhabalar,
Lütfen itirazlarınızı doğrudan destek kısmından bize bildiriniz. İlgili itiraz incelendikten sonra mutlaka size bir açıklama ile tarafınıza yardımcı olunmaktadır.4 Eğer itiraz haklı bulunur ise yapılan iade öncesinde mutlaka yazarlara bilgi aktarıyor oluyoruz ve ardından iadeyi gerçekleştiriyoruz, bu yüzden lütfen canınızı sıkacak veya vaktinizi harcayacak ikili muhabbetlere girmeyip, doğrudan ilgili kişileri bize yönlendiriniz. Yapılan itirazlarda hiçbir zaman herhangi bir tarafın çıkarlarını gözetmedik. Kimsenin burada kullandığı her bakiyeyi kolay kazandığını düşünmediğimiz gibi her makalenin de emek harcanarak hazırlandığının bilincindeyiz. Bu yüzden yapılan itirazlarda her zaman mümkün olan en nesnel tavrımızla inceleme yapıyor ve karar veriyoruz. Lütfen herhangi bir sorununuzda doğrudan bizlerle iletişime geçmekten çekinmeyiniz. |
elif_msklr
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 10 |
Yapılan itirazlarda hiçbir zaman herhangi bir tarafın çıkarlarını gözetmedik. Kimsenin burada kullandığı her bakiyeyi kolay kazandığını düşünmediğimiz gibi her makalenin de emek harcanarak hazırlandığının bilincindeyiz. Bu yüzden yapılan itirazlarda her zaman mümkün olan en nesnel tavrımızla inceleme yapıyor ve karar veriyoruz.
Yukarıda yaptığınız açıklamayı herkesin görmesini istediğim için böyle bir başlık açtım. Ben birkaç tane özgün olmayan makaleyi bile hiç size aksettirmeden yazarla mesaj yolu ile hallettim (çünkü yazarın iyi niyetine güvendiğim ve yanlışlıkla yapmış olduğunu düşündüğüm için konuştuk ve düzelttik). İnsanlık hali unutup öyle yükleyebilirler veya insanlık hali siz gözden kaçırabilirsiniz. Teşekkürler açıklama için... |
yazarkasa
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
Elif hanım imla hatalarından bahsetmişsiniz bence siz de biraz dikkat ederseniz çok iyi olacak '' yazarlıkta yapıyorum '' yazmışsınız düzeltmek isterim.''yazarlık da '' olacak.bağlaç olan ''da'' ayrı yazılır.Bir seferlik olan bir şey olduğunu da zannetmiyorum.''saygısızlık ta'' etmek istemem kusura bakmayın.Burdaki yazım yanlışı ise ''ta'' değil ''da'' olacak. dikkate alırsanız memnun olurum.Zira bu bir lütuf değil.
|
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
Ben burada Elif Hanım'ın daha önemli imla kurallarından bahsettiğini düşünüyorum. Örneğin noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılması ya da büyük harf ile başlanması gibi. Bu hususlar okuyan kişiler ve Google arama motorunun gözünde daha önemli konumda. Yazı içindeki genel düzen her dilde aynıdır ancak bağlaçlar farklıdır. Herkese bol kazançlar...
|