Makalemizin Fiyatını Biz Belirlesek?
no_education

Konu Sayısı: 5
Makalemizin Fiyatını Biz Belirlesek?
7 yıl önce
Arkadaşlar üzerinde çok fazla düşünmedim, bu nedenle artıları ve eksileri ne olur bilmiyorum; ancak aklıma böyle bir şey geldi. Acaba sisteme ekleyeceğimiz hazır makalelerin fiyatını kendimiz belirlesek nasıl olur sizce? 
Rmys_Sn

Konu Sayısı: 2
7 yıl önce
Zaten biz belirliyor gibiyiz. Hazır makalelerde kelime sınırlaması yok bu kazancımızı kedimizin belirlemesine olanak sağlıyor. Başka sitelerde 100 kelime 50 kuruşken üstelik burada öyle bir durumda söz konusu değil. Ben bu sistem olsaydı burada herkesin adaleti bir şekilde kazanç sağlayamayacağını düşünüyorum. Zaten eğer 5 liralık bir hazır makale iki kat kazanç getirecek kadar kaliteliyse birçok hazır makalelerimizin satılması mümkün. Hatta bir hazır makalenin kaliteli olması sayesinde yüklü bir sipariş alabilmekte mümkün. Kısacası herkes ne kadar kazanacağını zaten kendisi belirliyor. Kimse 5 liralık bir makaleyi 10 liradan almaz. İçerik görütülenmeyeceği için kimse güvenmek zorunda değil. Buda adaletsiz bir ortama neden olur. Şuan bu platformda herkes eşit şartlarda ve sadece yeteneği ve emeğiyle fark yaratanlar ortada. Adaletsiz bir ortamda ne huzur olur ne de kazanç.
SaidThat

Konu Sayısı: 16
7 yıl önce
"Eşitlik her zaman adalet değildir" demiştim. Aynı kelime sayısından oluşan bir site tanıtım yazısı ile örneğin telefon inceleme yazısı aynı fiyatta olmamalı.
Sonuçta biz sattığımızda 1 kez kazanıyoruz. Makalemiz okundukça kazancımız değişmiyor. Oysaki bu makalenin yayınlandığı site sahibinin geliri açısından süreklilik arz ediyor. Seo konusunda hizmet verenler tanıtım yazılarını çok yüksek fiyattan satıyorlar.  Bir makale en az 5 TL olmalı ne olursa olsun !
Rmys_Sn

7 yıl önce
Örnek olarak o şekilde verdim. Tabi ki dediğinizde haklısınız ancak bu fiyat herkes için geçerli olursa. Yani standart bir fiyat biçilip örneğin en az 10 tl ile satılacak gibi böylelikle herkes yararlanabilir. Hem biz kazanırız hem karşı taraf ancak herkes kafasına göre fiyat belirlerse bu yanlış olur. Ben buna karşıyım alt limite değil.
Bu mesaj Rmys_Sn tarafından 23.05.2017 20:44:44 tarihinde değiştirildi.
Rmys_Sn

7 yıl önce
Kategorilere göre fiyat artırımı yapılabilir mesela böylelikle herkes dediğiniz açıdan eşit bir şekilde faydalanabilir.
Rmys_Sn

7 yıl önce
Herkesin kafasına göre davrandığı yerde birçok kişi mağdur olabilir. Fiyat arttırımı kategorilere göre belirlenir ise herkes memnun kalır diye düşünüyorum. Bir kişi telefon inceleme makalesinden 20 kazanırken diğeri 10 kazanırsa kimse bu durumdan memnun olmaz. Alt limit kategorilere göre belirlendiğinde güzel bir sonuç ortaya çıkabilir. Hem eşitlik sağlanır hem huzurlu bir ortam.
karamurat

Konu Sayısı: 1
7 yıl önce
Bura üzerinden devamlı çalıştığım bir arkadaş güncel haberleri özgünleştirmemi istiyordu. Bazen de haber olacak önemli kişilerin ölüm yıl dönümlerinde hayatlarını kaleme almamı rica ediyordu. Ben her ikisine de 100 kelime 1 Lira fiyat veriyordum. Bir süre sonra özel makalelere daha fazla fiyat isteyebileceğimi söyledi. Anlatmak istediğim şey kaliteli yazdığınızda size geri döneceği. Ve yazar yada alıcı dürüst, emeğe ve zamana saygılı kimseler olduğunda paranın öneminin azaldığını görebiliyorum. Fikrinize gelince olması gerekenin bu olduğunu ancak uygulanmasının imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum. Sevgiyle kalın.
yellowpen

Konu Sayısı: 0
7 yıl önce
Merhaba. Fikir çok güzel, lakin bu sistem muhtemelen iş verenin işine gelmeyecektir. Dediğiniz doğru. Makaleyi bir kere satıyoruz ve fiyatlar cüzi. Oysa kaliteli bir makaleden site sahipleri defalarca hit alıyor, sıralamada yükseliyor ve kazanç sağlıyor. Fiyatı belirlemenin dışında, makale yazarlığında telif hakkı sisteminin gerekliliği burada karşımıza çıkıyor. Selamlar.. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
7 yıl önce
Merhabalar, ne yazık ki sektör standartlarından sapmamayı yeğliyoruz. İyi düşünülmeden yapılacak olası bir değişiklik, mevcut dengelerin tamamının değişmesine neden olabilir. 
Payidar

Konu Sayısı: 1
7 yıl önce
Ben bu işi bilmiyorum arkadaslar bu Kömür beni asar ama acemiligimi maruz gorun bir Sorum var. Ben bir makale paylastim. Başkan bir Üye arkadas bunu okuyup yorumlayabiliyor mu? Ya da Burak'a makalesini begendigim bir arkadasin yazisini Nasil okuyabiliyorum satin almam mi gerekiyor? Belki cok komik gelebilir size sorularim  ama blimeyince boyle sacmaliklar olabiliyor. Yardimci olursaniz cok sevinirim..
Yanıt Yaz