Hakunamatata
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 4 |
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 2 yıldır iyimakaleyi kullanıyorum. Başka platformlardanda sipariş veriyorum. Fakat bitmek bilmeyen bir sorunumuz var yazarlarla. Kimse işini zamanında teslim etmiyor ve genelde "hocam yetiştiremedim" demek yerine "bilgisayarımı evde unutmuşum" "bilgisayarım bozuldu" "amcam vefat etti" "dayım doğum yaptı" gibi bahaneler sunuluyor.
Genelde makale stoğu yapmaya çalışıyorum bu gibi durumlar için fakat işini zamanında teslim eden yazar sayısı o kadar az ki anlatamam. Bu forumda yazarlar daha aktif durumda anladığım kadarıyla ve muhtemlen bu mağduriyetler silsilesine karşı objektif olmayan bir tepki konacaktır :) Yazarlar bu konuda neden prensip sahibi değiller? (genellemek istemem benim çalıştığım çoğu yazar böyleydi) (bunun dışında prof olarak ingilizce ve fransızca makale çevirisi yapan arkadaşlarım var inanın zamanında iş teslim etmek için ne çabalar gösteriyorlar.) Bizde sosyla medya ile ilgili çalışmalar yapmaktayız zaman bizim için büyük önem arz ediyor yazarlık mesleğinde bu böyle değilmidir ben çok büyük beklentiler içindemiyim? Site bu konuda nasıl önlemler alabilir? Makale sipariş veren kişi siparişi iptal etmek dışında nasıl önemler alabilir? Zannediyorum ki 3 kere uyarı aldıktan sonra hesap kapatılıyor ve yazar zamanında teslim etmediğinde iş iptal oluyor ve bir uyarı alıyor gerçekten bu durum böyle mi? Hesap kapatıldıktan sonra çok kolay bir şekilde açılıyor olabilir mi bu durumdan dolayı yazarlarda bir genişlik umursamazlık söz konusu gibi görünüyor. Yani ismi lazım değil büyük webmaster forumlarında insanlar banlanmaktan gerçekten çekinirler ama burada daha bir rahat görünüyor insanlar anlayamadım tam olarak. http://www.iyimakale.com severek kullandığım bir aracı benim için umarım çok daha iyi, kullanışlı ve büyük bir platform haline gelir. Yaşadıklarımı ve çözüm aradığım sorularımı paylaşmak istedim umarım yanlış anlamalara neden olmaz :) |
no_education
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 59 |
Sorumluluk bilincinde olmak çok önemli. İyimakale son dönemde sms onayı ile üyelik kabul etmeye başlamıştı. Yani herkes kendi telefon numarasıyla bir kere üye olabiliyordu. Farklı farklı numaralar bulup üye olmaya çalışacak kadar azimli olan biri de zaten disiplin konusunda sorun çıkarmaz ve işlerini zamanında teslim eder diye düşünüyorum:)
Bu mesaj no_education tarafından 29.07.2017 12:56:20 tarihinde değiştirildi. Sebep:İmla |
sultana34
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 32 |
Çok haklısınız, bazen bende rastlıyorum bu duruma. 1 gün teslim süresi veriliyor, süre bitimine 10 dakika kala 200 kelime makale teslim ediliyor. Hatta bazen hiç edilmiyor. Kişiyi de mağdur edebiliyor bu durum. Ben eşimle buradan alım satım yapıyorum. Ben bu durumu kendimle kıyasladığım için yaşıyorum sanıyordum :) Şaşırıyorum bazen inanın, gerçekten isteyen ve sorumluluk duyan insan istediğini yapar. Öyle anlar geliyor ki günde 35-40 adet detaylı tanıtımlar yazılabiliyor.
|
yabgu
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 50 |
|
aa
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 9 |
|
SecretPort
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 64 |
|
Kaliteli Yazar
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 5 |
Bu biraz karakterle ilgili sanırım. Öz disiplin çok önemli. Sorumluluk bilincini alan kişi zaten başladığı bir işi yarım birakamaz. Vicdanen rahatsız olur. Hem yazar için hem de işi veren için geçerli bu. Yazar elinden geldiğince düzgün ve kaliteli bir iş çıkarmak için çaba sarfetmeli. İş veren de yazarın hakkını emek sömürüsü yapmadan hak ettiği şekilde vermeli.
|
Madam Puddi
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 28 |
Bir yazar, bu içerikleri bir internet sitesi üzerinden değil de reel bir ofis ortamında oluşturuyor olsaydı böyle bir lüksü olur muydu? Hangi iş yeri sahibi, işinin sorumluluğunu yerine getirmeyen bir çalışanı barındırmak ister? Reel ortamlarda çalışan bir insan bu tür bir sorumsuzluk sergilediği takdirde, bunun işini kaybetmekle sonuçlanacağını çok iyi bilir ve bu tür keyfi davranışlar içine giremez. Çünkü çalışanı orada tutan iki kuvvet vardır: itici güç; para, caydırıcı güç; işini kaybetme korkusu!
Bu mesaj Madam Puddi tarafından 30.07.2017 06:06:13 tarihinde değiştirildi. Fakat internet üzerinde böyle bir durum yok maalesef. Herhangi bir akde veya ciddi bir yaptırıma bağlı olmadan bilgisayar başında iş üretmenin verdiği rahatlıkla kimi insanlarda iş disiplini oluşmuyor ve üstlendikleri işi de ciddiye almıyorlar haliyle.. Çünkü bunun sonucunda banlanmaktan başka bir ceza ve kaybedecekleri ciddi bir para söz konusu değil! Herkes bu gerçeği teslim edecektir mutlaka. Ancak burada yazar arkadaşlarıma ve kendime de haksızlık etmek istemiyorum. İşini layıkıyla yapan, özgün içerik üreticisi her yazar, bir içeriği oluşturana kadar ciddi bir araştırma süreci geçiriyor, sonra o araştırmaları kafasında özetleyip sentezliyor ve ortaya tam istenen süre zarfında, üstelik içinde hem mantık hem de seo'ya uygunluk barındıran ve aynı zamanda anlam bütünlüğü olan, üstelik imlaya uyan, üstelik de google aramaları açısından benzersiz mi benzersiz bir içerik çıkarmak zorunda. Bu hiç de küçümsenmeyecek bir çaba! O nedenle, ben bu işi yapan ve yaptıran tüm tarafların sisteme bir kalite getirilmesi açısından düşük maliyetlerle ne içerik üretmesine ne de talep etmesine sıcak bakmıyorum. Çünkü bu iş hiç de öyle sanıldığı kadar kolay bir iş değil, en azından yaptığı ve yaptırdığı işi ciddiye alan ve kalite arayan insanlar için... Yani özetle; marifet, iltifata tâbidir arkadaşlar. Maddi ve manevi anlamda teşvik edilen her yazar, hem sistemin dışında kalmak istemez, hem de aldığı ücretin hakkını vermeye çalışır. Ümit ederim ki yakın bir zamanda, şu anda içerik üretmekte olduğumuz sitemiz bu faktörleri hem maddi hem de manevi bakımdan daha da pozitif yönde iyileştirecektir. Bu vesileyle şunu da söylemeliyim ki; iyi makalenin sipariş ve teklif olayı gerçekten harika düşünülmüş. Bir ilan sahibi ilanını istediği ücret ve gün tayin ederek oluşturuyor ve diğer yazarlar da istedikleri ücreti teklif ediyor. Her iki taraf için de bu çok iyi bir şey! Her iki taraf için de fiyat verme ve reddetme özgürlüğü var. Tek eksiğimiz, ödenen ücretlerin de, oluşturulan içeriklerin de tüm platformlarda hak ettiği kaliteye ve değere kavuşması.... Hepinize hayırlı sabahlar.. |
Kaliteli Yazar
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 5 |
Katılıyorum, işini hakkıyla yapan bir yazar için daha fazla ücret verilmeli makale yazarlığı gerçekten zor ve ciddi emek sarf edilerek yapılan bir iş. İstenildiği gibi içerik üretilemediğinde aynı yazıyı tekrar yazmak zorundasın. Araştırmak, konuya hakim olmak, anlamak ve müşterinin istediği şekilde içerik üretmek hem de istenilen zamanda hiç kolay bir iş değil. Ancak ne var ki piyasa sanırım böyle. Her şirketin ya da sitenin ödeyebileceği belli bir limit var. Normalde hak ederek bir makale yazmak çok daha fazlasını hak ediyor.
|
Marmelat
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 7 |
Alıcılara hak veriyorum. Kişinin sorumluluk ve vicdan sahibi olması ile alakalı olan bir durum. Sanal ortamlarda kişinin hangi psikolojide olduğunu ya da nasıl bir karaktere sahip olduğunu denemeden bilmek imkansız maalesef. Alıcılar bu sitelerde çok küçük paralara makale yazdırabiliyorlar. Bu onlar için avantaj. Tabiki bu da riskler doğuruyor. Zamanında teslim edemeyen veya başarılı yazamayan yazarlarla karşılaşma riskini... Ancak alıcılar doğru yazarı bulduklarında - ki burada gerçekten çok başarılı ve hızlı yazarlar var- o zaman gerçekten çok karlı çıkıyor. Riski azaltmak için yazarların referanslar aracılığı ile siteye kabul edilmesi de doğru olmaz, bu da yeni yazarlar kazandırmanın önüne geçer. Bu sitede referans kazanma şansı yakalıyoruz. Başka yerde kimse bize bu şansı vermezdi. Maalesef hayat risklerle dolu, umarım herkes umduğunu bulur diyorum. Sevgi ve saygılarımla. :)
|