Makalesini Zamanında Teslim Etmeyen Yazarlar
Hakunamatata

Konu Sayısı: 1
7 yıl önce
Evet genelde aynı yazar ile tekrar çalışmıyorum. Bir iki makalede hemen başkasına yazdırabiliyorsun fakat toplu siparişlerde biraz sorun olabiliyor mesela bir çalışma için 20 makaleyi girmemiz gerekiyordu teslim edilmedi ve başka yazarında bunları yazabilmek içinde zamana ihtiyacı oluyor, büyük zaman kaybı.

Birde işin şu boyutu var onuda çok merak ediyorum ben başlıkları özenle araştırarak seçiyorum ve siparişi veriyorum yazar mesela benim makalelerimi yazdığını ama bigisayarının evde olduğunu yada bozulduğunu söylüyor (muhtemelen doğru değildir). Ama bir şekilde bu başlıklara başladığına inanıyorum yazarın epey zaman geçmiş oluyor genelde. Bu sipariş iptal olunca benim başlıklarım ile yazdığı makaleleri başkasınamı satacak? Bu seo açısından korkunç olacaktır.
Ama sanıyorum ki teslim edemiyor ve bahaneler başvuruyorsa elinde henüz benim için yazdığı tek makale bile olmasa gerek :)
Ve o başlığa verilmiş olan tüm teklifleri kaçırmış oluyorsun bazen iki yazar arasında kararsız kalıyor insan ve tekrar aynı siparişi açtığında diğer beğenilen yazar artık iş almış oluyor. Buda büyük bir eksi oluyor.
Ben hem bir ofiste çalışıyorum hemde freelance olarak çalışıyorum. Evet eğer işinizi doğru yapmazsanız müşterilerinizi kaybedersiniz freelance çalışma modelinde. Ve asla sağlam bir networkünüz olmaz. Bugün müşterimin önerdiğini kişinin önerdiği kişi geliyorsa doğru yoldayım demektir. Ama söz gerkeçten bu noktada çok önemli oluyor.

Şöyle bir durum var direk olarak online ortamdan rastgele birilerini bulmuyoruz burada aracı bir firma bize güven veriyor. Bu yazarlar birde bir aracı olmadan çalıştığınızı düşünsenize :)

Birde bir yazarın yazılarını beğeniyorum çok güzel memnunum ama gel gör ki bir iki kere sipariş geçmişsin ve hiç zamanında teslim etmemiş. Keşke sitede özelliklere göre puanlama şekli olsa ona göre daha rahat değerlendirebiliriz.

Mesela aşağıdaki gibi olsa harika olmazmıydı:)

Zamanında teslim: 9 puan
Seo uyumluluk: 5 puan
Yazıların kalitesi: 7 puan
İptal edilen iş sayısı: 12

Bu mesaj betulkisa tarafından 30.07.2017 10:58:01 tarihinde değiştirildi. Sebep:imla
no_education

Konu Sayısı: 5
7 yıl önce
Bahsettiğiniz tarzda bir puanlama modelini aşağıdaki linkte açmış olduğum konuda dile getirmiştim. Yönetim bu konu üzerinde çalıştıklarını belirtmişti; ancak hala bu konuda somut bir adım atılmadı. Ben de bu puanlama sisteminin çok elzem olduğu kanaatindeyim.

İlgili link: http://www.iyimakale.com/panel/forum/topic/yazar-puanlama-sistemi/11010
Editör1

Konu Sayısı: 2
7 yıl önce
Betül hanımın dediklerine tamamen katılıyorum ama yazarlar açısından da bakıldığında kaliteli yazılar yazmak adına bazen süre sıkıntısı yaşanabiliyor. Bununla birlikte yazıları zamanında yetiştiremediği için sürekli bahaneler uyduran yazarlar yok değil elbette var. Ama bu tür olaylar yüzünden gerçekten sorunu olan bir yazarın karşı tarafa söylediği geciktirme nedenleri bahane olarak görülebiliyor. Bazı yazarlar doğru da söylese elbette alıcı kendi düşündüğü dışında başka bir nedenin olabileceğini düşünmek istemiyor. 
Makalelerde kaliteye özen gösteren alıcılar bile yeri geldiğinde 100 kelimesi 1 TL üzerinde teklif verildiğinde bunu kabul etmeyebiliyor. Bizler 100 kelimesi 1 TL üzerinden teklif verip zaman ayırıp, araştırma yapıp makaleleri hazırlıyoruz ancak elimize 100 kelimesi 1 TL'den ödeme geçmiyor. 100 kelimesi 80 kuruşa ya da 85 kuruşa yazılmış gibi ödeme alıyoruz. Bu fiyatlarda yazmayı da sadece ve sadece iyi makalenin güvenilir bir yer olmasından dolayı kabul ediyoruz. Çünkü başka platformlarda yazılarımız harika bile olsa ödeme alamadığımız oluyor. 
Zamanımız yetmediğinden ve ya çeşitli sorunlar yüzünden yazıları yetiştiremediğimizde emin olun alıcı arkadaşlar kadar bizde sıkıntılar yaşıyoruz. Hem manevi açıdan bu işin sorumluluğu ağır geliyor hem de elimize geçecek miktarları düşünüp verdiğimiz emeğe baktığımızda karşılığın ne kadar az olduğunu görüyoruz. 
Bu mesaj seriii tarafından 30.07.2017 14:08:43 tarihinde değiştirildi.
yabgu

Konu Sayısı: 8
7 yıl önce
Madam puddi haklisiniz. Ücretler yazarlar için düşük. Kaliteli içerik üreten yazarları kasdediyorum. Fakat birde bizim gibi alıcı penceresi var. Eğer bir ürün satmıyorsak adsense kazançları o kadar düşük ki artık benim gibi işi hobiye çevirenler devam ediyor.
Hakunamatata

Konu Sayısı: 1
7 yıl önce
Fakat özel hayat ile işin birbirine girdiği noktada profesyonellik kalmıyor kanaatindeyim. Herşeyin teslim alınırken konuşulmasından yanayım. Yani bu işin hakkı şu kadarsa başta bu teklif verilmeli veya işin teslimat süresi 2 değil 8 gün ise bu süre belirtilmeli. Ama başta konuşulan dışına çıkıyorsa olay o zaman sorun olabiliyor alıcı için.
Ücretlerin düşük olması bambaşka bir konu hak veriyorum ama piyasaya yön veren R.. gibi siteler diye düşünüyorum. Bu durumda bir araya gelmek büyük bir gereklilik oluyor yazarlar için. Ama dediğim gibi bu bambaşka bir konu. 100 Kelimesi 1 tl den sipariş verildi diye bu, o işi önemsememenin veya geciktirmenin savunması elbette olamaz :)

Ben iki not defteri ile hergün hiç bir noktayı atlamamaya çalışarak bir prensip çerçevesinde çalışmaya çalışıyorum. Herkesin ekmeğine saygı duyup emek vermesi gerekiyor. Ben bugün iş teslim edeceğimi söylediğim birine hiç bir özel bahane sunamam ölüm kalım olmadıkça.
Tabi bu benim sorunlarım ve işimi aksatan özel yaşam nedenlerim olmadığı anlamına gelmiyor. Hepimizin deli kardeşleri, aile içi sorunları, ay sonunu nasıl getireceğim stresi, hastalıkları, sorumlulukları, aman ufak oğlanın dişi çıkıyorları oluyor. Hayat bu olacak elbette, ama esas olan bunlar karşısında işine ne kadar saygı duyduğundur. Tabi bu benim şahsi düşüncem ve iş prensibimdir.
Bu mesaj betulkisa tarafından 01.08.2017 12:34:40 tarihinde değiştirildi. Sebep:imla
Madam Puddi

Konu Sayısı: 6
7 yıl önce
Bendeniz, bir iş almadan önce çalışmak istediğim fiyat ve süre üzerinden teklif veririm. Bana özel mesajla "şu fiyata şu sürede yaparsan anlaşabiliriz" diye dönen ilan sahibi arkadaşlarımız oluyor. Ama ben açık yüreklilikle verdikleri süre ve fiyata iş üretemeyeceğimi belirtiyorum. Çünkü benim o işi üretmek için cazip bir gerekçem ve zamanım olmalı. Özellikle fiyat! 1 tl'ye makale yazdırıyorsunuz, iyi makale sistemi de, yer sağlayıcı olarak hakkı olan komisyonu kesince elde 0,84 kuruş kalıyor. Elde kalana bakınız..Sakız parası bile değil!
 Bir ilan sahibi hem seo uyumlu, hem imlâ, hem mantık, hem anlam bütünlüğü olan bir makale istiyorsa, yani kalite arıyorsa, 1 tl'ye makale yazdırıp, iş bitiminde "Dostoyevski'den Nağmeler" adlı bir eser çıkmasını da beklememeli. :D :D
Bu kadar düşük maliyetlerle ortaya çıkacak iş de fiyatla orantılı oluyor. Ben de bu fiyata yazmama özgürlüğümü kullanıyorum. :) 
Bu mesaj Madam Puddi tarafından 01.08.2017 14:39:09 tarihinde değiştirildi.
Kaliteli Yazar

Konu Sayısı: 0
7 yıl önce
Kabataslak bir hesap yaparsak düzenli bir şekilde çalışıldığında verilen fiyatlarla asgari ücret seviyesinde en az ücret kazanılabilir. Düzenli alım olduğunda. Fiyatlar bir makale yazımı için çok iyi fiyatlarda olmasa da dışarıdaki işlere nazaran rahat olması, istediğin zamanda evinin rahatlığında çalışıyor olmak işin güzel tarafı. Bence yazarlar arasında ücret bakımından fark olmalı. İşini iyi yapan ve aldığı parayı hak etmek için düzgün iş yapan bir kişi ile gelişigüzel sırf para kazanmak için dikkatsiz ve özensiz iş yapan kişiler aynı ücreti almamalı. 
powofpen

Konu Sayısı: 4
7 yıl önce
"Dayım doğum yaptı" güzelmiş. Makale yazarlığı gerçek makale yazarlarının bildiği üzere zor bir uğraş. 2007 yılından itibaren içerik yazarlığı yaygınlaşmaya başlayınca kolay yoldan ek gelir kazanacağını düşünen herkes sektöre dahil oldu ve neticesinde iyiyi kötüden ilk bakışta ayırmak zor. Yeni arkadaşlara şans verilmeli bu kesinlikle doğru. Ben de burada yeni sayılırım, makale piyasasında epey eskiyim ama. Herkese iyi çalışmalar ve bol kazançlar..
Yanıt Yaz