Makaleye Görsel Eklemek Ekstra Emektir!
kuyruksuzkedi

Konu Sayısı: 6
Makaleye Görsel Eklemek Ekstra Emektir!
9 yıl önce
Bazı sipariş sahipleri makalelerine görsel ekletmek istiyor,haklarıdır.Ama hem görsel ekleteyim hem ucuza yazdırayım vs. olmuyor!Bir yazıya uygun görselleri bulmak ve ardından yazıya eklemek emek gerektirir.100 kelimesi 1 lira olsa bile harcanan emek yazı yazmaktan fazladır.Bunun ayırdına varalım..İsteklerimiz kadar istekleri karşılayacak emekçilerin haklarını da düşünelim!!!
ulu

Konu Sayısı: 1
9 yıl önce
Katılıyorum!
Prof

9 yıl önce
Aynı zamanda fotoğrafların telif hakları da cabası...
gazihanyengil

9 yıl önce
Türkiye'de fotoğraftaki telif haklarına dikkat edilmiyor. Bu konuda o kadar çok insanın fotoğrafı izinsiz kullanılıyor ki tamamen emek sömürüsü oluyor. Başka bir şey değil bu konuda resmi makamların artık kanun olarak düzenleme yapması gerekmektedir

serdaryilmaz

Konu Sayısı: 10
9 yıl önce
Türkiye'de bir albüm çıkmadan hatta çıkaran sanatçının bile haberi olmadan internet dünyasına düşüyor.. Aynı şekilde bir film bırakın gösterime girmeyi daha galası bile yapılmadan nete düşebiliyor.. Bir gazeteci bir haberi yapıyor kaynak göstermeden binlerce sayfa kullanıyor.. Bu konu sadece ülkemizin değil tüm dünyanın sorunu.. Telif konusunda sadece hak sahibi şans eseri kullanıldığını görüp dava açarsa işlem yapılıyor, başka türlü hak getire.. Maalesef durum bu..
gazihanyengil

9 yıl önce
 Serdar Bey fotoğraf konusunda Avrupa'da azda olsun fotoğrafa telif hakkı verecek veya fotoğrafın kime ait olduğunu ispat eden özel kurumlar var. Bu kurumlardan fotoğrafın size ait olduğunu veya telifler haklarınızı şirket veya tüzel kişiliklere devretme gibi olanaklar sağlanıyor. Benim kendi derdime düşmüşüm durumu var bende, kendim fotoğrafla ilgilendiğimden dolayı... :D

aherbey

9 yıl önce
Emin olun çoğu yazar konu ile ilgili Google İmages ten hemen alel acele bir resim buluyor ekliyor. Telif umrunda bile değil. Bu nedenle artık makalelerimde resim kullanmıyorum...
Prof

9 yıl önce
Telif için dava açınca anca hak korunuyor. Ben kendi adıma resimli makale yazmıyorum. Resim olacaksa resimleri karşıdan talep ediyorum. Size de şiddetle öneririm.
argonunfatihi

Konu Sayısı: 3
9 yıl önce
Merhaba arkadaşlar. Özellikle @gazihanyengil arkadaşımızadır sözlerim. Madem ki resimlerin telif haklarını düşünüyorsunuz, internet üzerinde telif haklarını sürekli denetim altında tutan Creatice Commons politikalarını kullanan DMCA sitesini ziyaret edin. Bir diğer arkadaşımızın da söylediği gibi "hemen alel acele Google Images'ten" bulunan resimlerde kimse telif hakkı aramaz.

Şahsi fikrim telif hakkı aramak isteyen insan fotoğrafını internet alemine düşürmez. Düşürüyorsa telif hakkını zaten kullanıma sunmuş, o fotoğraftaki hiçbir hakkını savunamaz. Zaten bizim yaptığımız da makale satmak değil, kendi eserlerimizi (telif haklarımızı) satmaktır. Galadan önce internete düşmüşse bir film, onun güvenlik açığından dolayı hak talep etmesi zaten olasılığı olmayan bir durumdur. Öncelikle Avrupa, sonra da ülkemizde telif politikalarını iyice okuyup anladıktan sonra üzerinde tartışma açmanızı tavsiye ediyorum.

Hiç şikayetim olmadı. Uzun zamandır iyimakale ailesini takip ediyorum. Canım sıkıldıkça hobi olsun diye yazıp gönderiyorum. Eskiden kendi blogum için yazdığım içeriklerden sıkılıp insanlara hizmet vermek için yazıyorum. Yoksa 100 kelime 1 lira kimsenin ihtiyaçlarını karşılamaz. Bir kafeye gittiğimde bir kahvenin hesabını iyimakale'den kazanılan para olduğunu bilip site sahiplerinden kendime ısmarlanan bir fincan kahve olarak bakıyorum.

Lafı uzattım hepinizin affına sığınıyorum. Suç-i lisan eylemişsek affola diyorum. 

iyimakale'ler :)
Hayalci

Konu Sayısı: 8
9 yıl önce
Ben anlatım içeren hazır makalelerime görsel ekliyorum. Bunu da alıcı isterse kullansın diye yapıyorum. Sonuçta kullanmayarak kendisi telifsiz fotoğraf bulabilir. Ancak bazı siparişlerde ben de görsel eklenmesini isteyen alıcılar olduğunu gördüm. Belirtmem gerekir ki  makale yazarları için bu bir angaryadır. Angaryanın da ötesinde makale yazarlığını esnetmeye çalışmaktır. Makale yazarının görevi makale yazmaktır. Görsel bulmak değildir.  
Yanıt Yaz