Makaleye Görsel Eklemek Ekstra Emektir!
Rene Bey

Konu Sayısı: 1
9 yıl önce
argonunfatihi ne katılıyorum. Google'ı milyonlarca insan kullanıyor. Kişi çektiği, çizdiği, fotoğrafı, resmi vb. görseli arama motorları aracılığıyla bulunacak şekilde paylaştığını bilmeli. Böyle durumlar için görsele yönelik çoğu site düşük çözünürlüklü örnekleri kullanıyor tanıtımda. DMCA'ya şikayet edilip görselin izinsiz kullanıldığı tespit edilince de aramalarda çıkmıyor. Bunun dışında yazılara uygun fotoğraf, resim vb. aramak kuyruksuzkedi'nin bahsettiği gibi ayrı bir emek. Kişi baktığında ne hisseder, yazıdıklarımla örtüşürmü, güzel dururmu düşüncesiyle ekstra çaba sarf edip zaman harcıyorlar.
yabgu

Konu Sayısı: 8
9 yıl önce
Selamlar
Genelde yazar arkadaşlar emeklerinden bahsedip duruyor. Kendilerince haklıda olabilir. Fakat Makale alan kişiler web sitesi sahipleri (e ticaret yapanları ayrı tutuyorum) Haber, portal,bilgi paylaşımı v.b ... sanıldığı kadar çok para kazanmıyor yada ne kazandığı hakkında bir çok yazarın bilgisi yok. Burada aldığı makalenin,yazının her neyse meyvesini toplayabilirse 6 ay 1 yıl sonra topluyor. Şimdi bir resim eklemeyi bu kadar büyütmek bana pek mantıklı gelmiyor. (Kendi resimlerimi kendim hazırlıyorum.) Telif hakkına gelince; hangi resim telif hakkına girer, o resmi kaç kişi kullanmış, kullanan bütün siteler telif ödemişler mi ? Hiç sanmıyorum. Benim 5 adet web sitem var ve yaklaşık 10 yıldır bu işlerin içerisindeyim inanın birçok web sitesi sizin 3 tl ye sattığınız makale parasını 1 günde kazanamıyor. Biraz gerçekçi olalım. Maksadım emeğe saygısızlık değil fakat gerçeklerden uzaklaşmamak lazım. Saygılar
kuyruksuzkedi

Konu Sayısı: 6
9 yıl önce
Bir resim zaten rutin olarak ekleniyor. Burada sözünü ettiğim bir makaleye en az 10 görsel isteyenler. Bir resim için kimse laf etmez. Gerçeklerden uzaklaşmak tam şu an sizin yaptığınız. Makale yazarının işi makale yazmaktır. Sen görsel de ekleteceksen bir yazıya 10 tane o zaman o editörlüğe girer. Verirsin parasını, editör olarak istihdam edersin. Ama ben hem 30 makaleyi 25 liraya yazdırayım, hem makalenin içine en az 10 görsel isteyeyim pek de iyi niyetli bir yaklaşım olmuyor. Ha, verir bir makaleye 5 lira ı zaman kimse de laf etmez. Ama bir makaleden sitenin kesintisi de çıkınca 80 kuruş kazanırken 10 görselle de uğraşamam ben kendi adıma.
Blue

Konu Sayısı: 9
9 yıl önce
Geçenlerde bir dava sonucu okudum vatandaşın facebooktan fotoğrafını alıp yayınlamışlar dava açmış fotoğraf herkese açık paylaşıldığı için dava düşmüş 
Yanıt Yaz