Onaylı Üyelik Olayı
Murat

Konu Sayısı: 2
Onaylı Üyelik Olayı
11 yıl önce
Makale satanlar için kolaylık sağlaması için onaylı üyelik sistemi olmalı diye düşünüyorum, şahsen ben bir çok kişiden makale satın alıyorum ve burada da bazı arkadaşlardan almaya başladım, bazı arkadaşlarda güven sorunu yaşıyorum, beni tanımıyorlar bu yüzden bu normal, ben makaleyi incelemeden satın almam, info mail adresime makalenin gönderilmesini istiyorum, okuyorum, onaylıyorum, birkaç kişi ile bu şekilde çalıştık, ancak bazı arkadaşlar göndermekten çekiyor, ben diyorum ki burada bir şekilde onaylı üyelik özelliği eklensin ve belli başlı kişilerin hesabı onaylı hesap olsun, öncelikle tanınmış kişiler olmak üzere, kıriterleri..vs yönetim belirler, ben fikri ortaya atayım gerisi yönetime kalmış.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
11 yıl önce
Murat bey siz kendinizden eminsiniz fakat başkalarından nasıl emin olacaksınız ki ? Aynı makalenin 5 kişiye gönderildiğini düşünelim, 5 kişide onaylamadı almadı makaleyi. daha sonra bir şekilde sızdı, yönetim ya da makalenin yazarı kimi suçlayacak, ya da yazara kim garanti verecek ? sonuçta makale herkesin elinde vardı. kimin yaydığı ortaya çıkmaz maalesef. 5 değil 2 kişi bile onaylamasa ikisinden birini rastgele suçlamak doğru olmayacaktır. Ayrıca makalenin ne zaman sızdığı hatta sızıp sızmadığı da arama motorları tarafından indexlemeye bağlı olduğu için sağlıklı olarak anlaşılmayabilir. Satın alan kişi kontrol etse bile çoktan sızmış ama indexlenmemiş olabilir demek istiyorum. Teorik olarak güvenilir makale alıcıları için faydası elbette olacaktır fakat pratikte aracı ve satıcı tarafları için mantıklı gelmedi.

Şahsi fikrim; Özetle ben yazar olarak bu sisteme sıcak bakmadım ve yönetim garanti vermeden makalelerimi bu şekilde satmam, Saygılarımla.
Murat

11 yıl önce
Hocam yazar her gönderdiği kişinin makalesinde rastgele bir kelimeyi değiştirir yayınlayan ortaya çıkar pıratik olarak bu mümkün. ayrıca bu onay olayı sadece bir fikir böyle zaman kaybı..vs oluyor bir şekilde çözü üretilebilir ben ortaya bir şey attım gerisini birlikte tamamlayalım demek istedim, onaylı hesap olayı da bir çok sitesi olan bir çok kişi ile çalışan bilinen tanınan hesapları adresleri numaraları..vs gizli olmayan kişiler şahsen benim ev adresimi bile internette kolaylıkla bulmak mümkün, gizlemem için bir sebep yok çünki.

Ayrıca bak bu konuda da haklısınız geçen gün ben ilk kez bir makaleyi beğenmeyerek almadım yazar başkasına gönderse ve birkaç gün sonra makale çalınsa bende zan altında kalabilirim. bu hiç aklıma gelmemişti açıkçası. keşke herkes dürüst iş yapsa da böyle problemler hiç konuşulmasa/olmasa.
gosuhasu

11 yıl önce
Onaylı üyelikten kasıt sanırım belli bir başarıyı yakalamış yazarlar için geçerli olacaktır. Dolayısı ile Murat'ın yazdığı durumda hani güvenmiyorum kontrol etmem lazım dediği olay çözülür. Yani onaylı yazarlardan kontrol etme gereği duymadan alabilir. Zaten kendim için söylüyorum birisi benim makalemi direk olarak satın alıp sonrada işte ben makalede söyle söyle beğenmedim derse ben onun düzeltmesini hemen yaparım. Yani "sattım makaleyi gerisi beni ilgilendirmez" gibi bir tavır sergilemem. İşte onaylı üyelik sayesinde bu tarz makale yazarlarına daha hızlı ulaşılabilir. Bu sayede önceden makale yollama gibi bir sorunda ortadan kalkar. Murat gibi makale alıcıları girer tekliflere bakar dilerse onaylı makale yazarlarından dilerse diğer makale yazarlarından alışverişini yapar. Onaylı yazardan yaparsa bir sorun çıktığında sorunun halledileceğini bilir. İşte tek sıkıntı onaylı makale yazarları oluştuğunda diğer yazarların nasıl etkileneceği. Bu bir bakıma diğer yazarları teşvik eder, bir bakıma umutsuzluk verebilir. Fakat eğer onaylı yazar diye bir geliştirme yapılacaksa, doğal olarak onaylı yazarların yazdıkları makalelerin ücretleri de daha fazla olur.
Murat

11 yıl önce
Ben onaylı yazar değil onaylı alıcı tarzında düşünüyorum, yazarlardan dolayı sıkıntı olacağını sanmıyorum, bana hiç denk gelmedi, yazar makalesini yazar, siteye ekler, alıcı gelir, yazıyı alır, ama çoğu alıcıda yazıyı görmek ister,  beğenmezse almaz yada şöyle düzenleyelim mi der, ona göre alışveriş yapılır. öyle daha sağlıklı olur, ama en büyük engel güven. bunun için yazıyı alan kişinin güvenli olduğunu kanıtlaması lazım, onaylı hesap şeklinde olabilir, ticaret puanı şeklinde olabilir.
gosuhasu

11 yıl önce
Anladım, o halde bu konuda daha çok site yönetimine iş düşüyor  :) Eğer site sizlerin yani onaylı alıcıların arkasında durursa güven problemi aşılır. Onun haricinde Gökhan arkadaşımın dediği gibi oldukça zor bir durum. Çoğu yazar satmak istemez bu şekilde. Yani önceden makaleyi gönder, beğenirse alsın durumu ters düşer çoğu kişiye. Anca 1-2 küçükte olsa iş yapılacak ondan sonra güven sağlanacak. Diğer türlü direk site garantisini verecek. Çünkü hani beğenmedim dediğiniz makalede bile aklınızda bir görüş ortaya çıkabilir. Sizden kastetmiyorum genel olarak. Örneğin sitenize bir makale eklemeyi düşünüyorsunuz, fakat şablonuna tam karar verememişsiniz. Bir makaleye satın almak için baktınız, şablonu beğendiniz aklınızda bir şeyler oluştu. Fakat içeriği beğenmediğiniz için almak istemediniz. Bu makale size içerik olarak yardımcı olmasa da şablon olarak oldu. Fakat makale yazarı bundan bir kazanç elde edemedi. Daha sonrasında beğendiğiniz bu şablonu başka yerlerde kullandınız. Yani çoğu yazar için makaleleri çok önemlidir. Çünkü ona emek vermiştir. Emeğinizin elden ele dolaşması değerini azaltır. Bu konuda Gökhan'a katılıyorum. Yani onaylı makale alıcısı ancak site güvencesi ile olabilir. Yani yazara her şekilde parası garanti edilmeli.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
11 yıl önce
Merhaba arkadaşlar, önerileriniz ve düşünceleriniz için teşekkürler hepsi çok değerli.

Öncelikle şunu söyleyeyim, bizim de aklımızda yazarlar için "onaylı hesap (verified profile)" gibi bir sistem olabilir şeklinde düşüncelerimiz vardı. Bir yazar "onaylı" olduğu zaman makale alıcıları yazarla iletişime dahi geçmeden güvenle makalesini satın alabilir siparişini verebilir diye düşünmüştük. Ancak bu noktada şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Biz yazar için onaylı hesaba neye göre yapacağız? Belki burada kafamızda bir çok yazar var kaliteli iş yapıyor dediğimiz hatta iş yaptığımız. Rahatça belki bu siteden 15-20 yazara bu sıfatı verebiliriz. Ama bunun kriteri tam olarak nedir? Diğer yazarlar "onaylı yazar" statüsüne girmek için ne yapacaklar? Biz bunu nasıl denetleyeceğiz? İkincil olarak, rekabet sorunu yaşanır mı diye düşünmeden edemiyorum. Sonuçta herkes onaylı yazarlardan almak ister ve bu durumda diğer yazarlar olaya 1-0 yenik başlar.
Onaylı yazar konusunda ikinci nokta ise, bir yazarın hep aynı seviyede kalacağının olmaması garantisi. Sitemizde 20 den fazla sipariş tamamlamış ve bir çok hazır makale satmış bir yazar arkadaşımız geçtiğimiz günler siparişini tamamlamadı ve bir bildirim dahi yapmadı. O zamana kadar yaptığı iş kaliteliydi ve hep zamanındaydı. Eğer sitemizde onaylı yazar diye bir sıfat olsaydı o arkadaş bu gruba dahil olacaktı ve sipariş tamamlanmaması durumunda çok kötü bir görüntü ortaya çıkacaktı. "Onaylı yazar" konusunda derdimi anlatabilmişimdir umarım.

Murat arkadaşımızın bahsettiği "Onaylı alıcı" konusunda ise yine benzer konular ortaya çıkıyor. Biz site yönetimi olarak bir yazarın yaptığı ödemeleri, hangi makaleleri aldığını ve sipariş verdiğini görebiliyoruz. Onun dışında bu siteyede makale alıcılarının kişisel profilleriyle ilgili sitede yazdıkları dışında bir bilgimiz yok. Biz onaylı alıcıyı neye göre belirleyeceğiz? Sitede yaptığı satın alımlar bir kriter değil bana göre. Belki her ay bir vakıfa bağış yapmasını isteyebiliriz ama bu bir kriter olur mu yine?

Bu konulardan bağımsız olarak, bu site neyi garanti ediyor sorusuna yanıt arayabiliriz.
Makale yazarları için;
Sattıkları hazır makaleler ve tamamladıkları siparişler için ödemelerini alacaklarını 0 garanti ediyoruz. Burada Gittigidiyor sistemindeki mantık kullanılıyor. Ödeme havuzda bekletiliyor, makale satın alındığında ya da sipariş tamamlandığında yazara aktarılıyor.
Makale alıcıları için;
Aldıkları makalelerin 0 özgün olduğunu, özgün olmadığının ispati halinde ise ödemelerini geri alacaklarını garanti ediyoruz. Makale alıcılarına aldıkları makalenin süper olduğunu hiç bir zaman garanti etmiyoruz, edemeyiz. Peki makale alıcıları bunu aşmak için ne yapabilir? Yazar hakkındaki yorumları inceleyebilir, yazara özel mesaj göndererek referans göstermesini isteyebilir. Bunun dışında yapılabilecek pek bir şey aklıma gelmiyor ve makalenin kopyasının gönderilmesini doğru bulmuyorum.

Yazdığım herşey tartışmaya açıktır arkadaşlar. Makale alıcılarının, aldıkları makalelerin kalitesinin artması için yapabileceğiniz tüm önerileri bekliyoruz.

Bu mesaj iyimakale tarafından 11.04.2014 16:56:09 tarihinde değiştirildi.
yabgu

Konu Sayısı: 8
11 yıl önce
Bence satılan makalenin ilk 25 kelimesi değilde 25 kelimede makale neyi anlatıyor onu yazabilir mesela. Sipariş üzerine tamamda hazır makale alımında gerçekten neyi aldığımızı bilmiyorum. Bazen başlıktan aradığım şey derken hiç alakası olmayan makaleyi alıyorum yada alacağım.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
11 yıl önce
Aslında makale açıklaması bölümünde güzelce yazan yazarlar var. Yazmayan yazarlara gerekli uyarı yapılıyor. Hazır makale bölümüne makale ekleyen yazarlar makale başlığı,etiketleri ve açıklamayı iyi yaparsa o kadar çok makale satabilir.  Sistemimiz yeni ve her gün yeni özeliklikler ekliyoruz. Görüş ve önerileriniz gönderin değerlendirelim.

Yanıt Yaz