Ayberk-2014
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 47 |
Öncelikle herkese merhaba diyerek
başlamak istiyorum satırlarıma.Belki şuan açmış olduğum konu cesaret gerektiren bir konu olabilir ancak
ben yinede yazmak istedim.Bundan yaklaşık bir ay önce sitenin forum sayfasında
bir makale alıcısının ‘’artık bu siteden makale almayacağını makalelerin özgün
olmadığını ‘’ yazdığını görmüştüm.Ben de bunun üzerine yazdığım yazıları
özgünlük kontrolünden geçirmeye karar verdim. Ben biri 6 aylık biri de 7 yaşında 2 çocuk annesiyim bu sebeple
sürekli makale yazamıyorum.Siteye girdiğimde yazdığım makalelerin satıldığını
ve hiç hazır makalem kalmadığını görünce bu gün 2 çocuğumun bağırtıları
çağırtıları arasında daha önce taslaklarını hazırlamış olduğum 2 makelemi
bitirdim.Yazmış olduğum makalelerimi özgünlük kontrolünden geçirdiğimde ilk
makalemde yazmış olduğum günümüz insanı cümlesine hem sitenin özgünlük
kontrolünde hem de googleden yapmış olduğum kontrolde kırmızı çubuk çıktı ben o
cümleyi değiştirdim ve normale döndü her şey fakat bu kez de tamamen bana ait
bir yemek tarifini kontrol ettiğimde yemeğin malzemelerini yazdıktan sonra
HAZIRLANIŞI: diye yazdığımda sadece
Hazırlanışına cümlesine kırmızı ışık yandı inanın iki saat 6 aylık oğlumun
kusmaları,bağırmaları arasında o cümleyi değiştirmek için uğraştım en son
salatanın hazırlanışı diye yazınca yine her şey normale döndü.Benim asıl sizlerden öğrenmek istediğim şu:
|
gamzenisankilic
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 20 |
"Hazırlanışı" kelimesi birsürü yemek tarifi sitesinde, her zaman kullanılan genel bir kelime olduğu için canınızı sıkmamanız gerektiğini düşünüyorum. Özgünlük kontrolü denilen şey aslında bir cümlenin tamamının alınıp kopyala-yapıştır yapılmasdır. Sonuşta kullandığımız bütün kelimeleri herkes kullanıyor.
|
Ayberk-2014
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 47 |
|
SafakVakti
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 90 |
|
gamzenisankilic
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 20 |
|
Ayberk-2014
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 47 |
|
mazimdekiler
Konu Sayısı: 20 Mesaj Sayısı: 129 |
Nasıl ki kullanılacak malzemelerde "süt" varsa bunu başka birşey olarak yazamazsanız, "su" kullanın diyemezsiniz mesela özgün olsun diye. Bazı "malzemeler" , "hazırlanışı" gibi kalıplarda da aynısı geçerli. Zaten farklı yazmaya çalışırsanız uzatmış olursunuz ve lehinize çevirmek isterken aleyhinize olabilir durum. O yüzden zaten aynı yemek tarifini her yerde ararken bir kişi, farklı malzemeleri bulması saçma olur. Bu yöntem yemeklerle ilgili makalelerde geçerli en çok sanırım, çünkü sırf bu yüzden bu makaleleri yazmak benim de canımı çok sıkıyor aslında. :)
|
gamzenisankilic
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 20 |
|
Ayberk-2014
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 47 |
|
Editör1
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 15 |
yemek tariflerinde özgünlüğü yakalamak çok zor oluyor bazen ama birkaç kelime oyunu her şeyi değiştirebiliyor. mesela 1 su bardağının ölçeği 2 çay bardağına eşit olabildiği için tarifte miktarları bu şekilde ayarlayabilirsiniz. başlıklarda sıkıntı çıkıyorsa aklınıza yemekle ilgili olarak gelen ilk düşünceyi ekleyebilirsiniz hazırlanışı yerine işte tarifimizin hazırlanış süreci diyerek farklı bir başlık atabilirsiniz kısacası mesele kulağınızı takla atarken göstermek yani farklı olmak
|