ÖZGÜNLÜK KONNTROLÜ İÇİN YARDIM VE BİLGİ İSTİYORUM
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
ÖZGÜNLÜK KONNTROLÜ İÇİN YARDIM VE BİLGİ İSTİYORUM
10 yıl önce
Öncelikle herkese merhaba diyerek başlamak istiyorum satırlarıma.Belki şuan açmış olduğum konu  cesaret gerektiren bir konu olabilir ancak ben yinede yazmak istedim.Bundan yaklaşık bir ay önce sitenin forum sayfasında bir makale alıcısının ‘’artık bu siteden makale almayacağını makalelerin özgün olmadığını ‘’ yazdığını görmüştüm.Ben de bunun üzerine yazdığım yazıları özgünlük kontrolünden geçirmeye karar verdim. Ben biri 6 aylık biri de  7 yaşında 2 çocuk annesiyim bu sebeple sürekli makale yazamıyorum.Siteye girdiğimde yazdığım makalelerin satıldığını ve hiç hazır makalem kalmadığını görünce bu gün 2 çocuğumun bağırtıları çağırtıları arasında daha önce taslaklarını hazırlamış olduğum 2 makelemi bitirdim.Yazmış olduğum makalelerimi özgünlük kontrolünden geçirdiğimde ilk makalemde yazmış olduğum günümüz insanı cümlesine hem sitenin özgünlük kontrolünde hem de googleden yapmış olduğum kontrolde kırmızı çubuk çıktı ben o cümleyi değiştirdim ve normale döndü her şey fakat bu kez de tamamen bana ait bir yemek tarifini kontrol ettiğimde yemeğin malzemelerini yazdıktan sonra HAZIRLANIŞI:   diye yazdığımda sadece Hazırlanışına cümlesine kırmızı ışık yandı inanın iki saat 6 aylık oğlumun kusmaları,bağırmaları arasında o cümleyi değiştirmek için uğraştım en son salatanın hazırlanışı diye yazınca yine her şey normale döndü.Benim  asıl sizlerden öğrenmek istediğim şu:
  1. Sizin de başınıza da gelip gelmediği?
  2. Özgünlük kontrolünde özellikle bilindik cümlelere kırmızı ikaz gelmesi normalmi?
  3. Bilindik cümlelere kırmızı ışık yanmasının sebebi özellikle yemek tarifi yazılarında hep aynı basma kalıp cümlelerin kullanılması neden oluyor olabilirmi?
  4. Googlede o kadar çok kelime ve cümle var ki kırmızı ışık çıkmaması için Türkçe sözlükte bile yer almayan sözcükler mi bulup uydurmalıyım?
gamzenisankilic

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
"Hazırlanışı" kelimesi birsürü yemek tarifi sitesinde, her zaman kullanılan genel bir kelime olduğu için canınızı sıkmamanız gerektiğini düşünüyorum. Özgünlük kontrolü denilen şey aslında bir cümlenin tamamının alınıp kopyala-yapıştır yapılmasdır. Sonuşta kullandığımız bütün kelimeleri herkes kullanıyor.
Ayberk-2014

10 yıl önce
öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Fakat  bu konu benim canımı sıkıyor ben bu gün hazırlanışı yerine ne yazacağımı şaşırdım.Çünkü alıcılar makalelerin özgün olmasına çok önem veriyorlar ancak googlede birbirine benzer çok kelime var.daha çok kafa patlarmam lazım çok.
SafakVakti

10 yıl önce
Konuya yönelik hassasiyetiniz nedeniyle tebrik ederim sizi. Ancak üzerinde durduğunuz  konuya 'kalıp ifadeler' diyoruz ve alıcılar tarafından da sorun teşkil etmiyor. Yine de bu konuda  daha profesyonel yanıtlar verilecektir elbet, naçizane fikrimi paylaşmak istedim. Dostlukla.
gamzenisankilic

10 yıl önce
Rica ederim ne demek. Bazı kelimelerin genel olacağını düşünüp yazarsanız sorun olmaz. Yapmanız gereken tek şey cümlelerinizin orijinal olması ve içeriğe uygun hazırlanması o kadar.
Ayberk-2014

10 yıl önce
teşekkür ederim .
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
10 yıl önce
Nasıl ki kullanılacak malzemelerde "süt" varsa bunu başka birşey olarak yazamazsanız,  "su" kullanın diyemezsiniz mesela özgün olsun diye. Bazı "malzemeler" , "hazırlanışı" gibi kalıplarda da aynısı geçerli. Zaten farklı yazmaya çalışırsanız uzatmış olursunuz ve lehinize çevirmek isterken aleyhinize olabilir durum. O yüzden zaten aynı yemek tarifini her yerde ararken bir kişi, farklı malzemeleri bulması saçma olur. Bu yöntem yemeklerle ilgili makalelerde geçerli en çok sanırım, çünkü sırf bu yüzden bu makaleleri yazmak benim de canımı çok sıkıyor aslında. :) 
gamzenisankilic

10 yıl önce
Ayrıca "hazırlanışı" çok sık kullanılan bir kelime olduğu için daha az rastlandığından dolayı yemek tariflerinizde "yapımı" kelimesini kullanabilirsiniz.
Ayberk-2014

10 yıl önce
arkadaşlar gerçekten ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı hepinize çok ama çok teşekkür ederim.Gamze hanım önerinizi dikkate alacağım.
Editör1

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
yemek tariflerinde özgünlüğü yakalamak çok zor oluyor bazen ama birkaç kelime oyunu her şeyi değiştirebiliyor. mesela 1 su bardağının ölçeği 2 çay bardağına eşit olabildiği için tarifte miktarları bu şekilde ayarlayabilirsiniz. başlıklarda sıkıntı çıkıyorsa aklınıza yemekle ilgili olarak gelen ilk düşünceyi ekleyebilirsiniz hazırlanışı yerine işte tarifimizin hazırlanış süreci diyerek farklı bir başlık atabilirsiniz kısacası mesele kulağınızı takla atarken göstermek yani farklı olmak
Yanıt Yaz