Hayalci
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 82 |
Özgünlük konusu net bir konu. TV ve gazetelere bakın, onlarda (köşe yazıları hariç) aslında bir ajanstan satın aldıkları haberi işler ve kendi kanallarının yayın politikasına uygun hale getirip izleyiciye sunarlar. Bir kaynaktan yararlanma ihtiyacı hissetmeden bir yazı hazırlanacaksa eğer, bu alanın ne olduğu önemlidir. Hep cep telefonu ya da teknoloji ürünü örneği verilmiş arkadaşlar tarafından ben de cep telefonunu örnek vereyim o zaman. Örneğin, bir cep telefonun modelinin özelliklerini kimse özgün yazamaz. (Cihazın ilk özelliklerini firma zaten kendisi kamuoyuna deklare ettiği için) Yani biz "özgün" deriz ama aslında "yeniden yorumlayıp, indexlenmesini" sağlarız yazının. Bu da yeterlidir... Zaten alıcıların da istediği bu değil mi?
@nilda senin dediğin fiyat olayı gerçekten de doğru; ancak bu nokta bence düşük teklifi veren yazardan ziyade bu alıcılarla ilgili bir durum. Ben zaten yazmakta istekli olduğum, araştırma yaparken sıkılmayacağım konulara teklif veriyorum ve çok az teklif veriyorum. Çok yazmaktan ziyade yazının güzel ve olmasına çalışıyorum. Ağır kanlıyım biraz :) |