erinkaya
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 26 |
Yazarız12 Açıklamalı anlatım için teşekkür ederim.
|
MüstehCenK
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 29 |
Öncelikle paypal nakit kart almanızı tavsiye etmiyorum. Bence çok gereksiz bir uygulama ve paypalın sömürü politikalarından biridir.
Paypal hesabı açmak arkadaşın dediği gibi ücretsizdir. Bireysel Premier ve Ticari olmak üzere 3 çeşit üyelik tipi vardır. Bireysel ve Ticari hesabı ilk kayıt olurken açabilirsiniz. Ancak Premier bireysel ticari hesap olduğu için telefon ile paypal destek hattını arayarak yükseltebilirsiniz. Paypal aldığınız ödemelerden 3,4% + 0,45 kr ücret kesmektedir. Buda 100 tl de 4 tl demektir. (Bireysel hesaplar için) Paypal hesabınızdan paranızı 2 türlü çekebilirsiniz. -Banka hesabına: Bu çekme türü bence en garantilisidir. Paypala herhangi bir bankadaki vadesiz tl hesabınızı İBAN ve banka ismi ile tanımlayabilirsiniz. -Kredi kartına: Bu çekme türünde çektiğiniz para direkt olarak kredi kartınıza gelir. Tavsiye etmem hesapta durması daha iyidir. Paypal açıp banka hesap bilgilerinizi tanımlayarak kullanabilirsiniz. Ancak kart tanımlamadığınız için hesabınız onaylanmamış hesap olarak görünür. Açıkcası bir zararı var mı bilmiyorum. Kredi kartı tanımlama işlemide şöyledir. Kart bilgilerinizi paypala girdikten sonra kartınızdan 3 TL veya 3 dolar kadar bir ücret alır. Daha sonra eksteye bir kod gelir sizden bu kodu paypaldaki ilgili bölüme girmeniz istenir. Kodu en hızlı şekilde kartınızın bulunduğu bankanın internet şubesine girerek öğrenebilirsiniz. Sizden kestiği ücret, kesintileri hariç paypal hesabınıza geri iade edilir. Not: Ülkemizdeki çoğu kart, çoğu banka ve çoğu sistem Paypalı desteklemektedir. Ancak desteklemeyenlerde olabilir. Bunları araştırınız. Paypal hesabınızla entegre şekide kullanabileceğiniz bir banka istiyorsanız. Finansbank ENPARA'yı önerebilirim. Hesap işletim ücreti , havala ücreti gibi sömürü politikalarına son vermiş bir sistemdir. Bu kartıda internet üzerinden www.enpara.com adresine girerek oradaki başvuru kısmındaki bilgileri doldurarak temin edebilirsin. 2-3 gün içinde evinize gelip elden size teslim ediyorlar. Tek sayfalık bir sözleşmesi var onu size imzalatıyorlar. |
ali254
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 5 |