politika ve tarih
kuyruksuzkedi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Olaya çok yanlış bir açıdan bakmışsınız.Kimsenin vatan sevmeye bir laf ettiği yok!Provokasyon yapmayın!konu bilimsel bir konuda taraflı yazı yazılıp yazılamayacağı!
Türkçü Reis

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
Provakasyon yapanda yok. Ben çok önemli tarihçi yazarlarımızdan örnek vererek Türkçülükten bahsettim. Ve kendi fikrime göre Türkçülüğün bugünkü yerinden bahsettim.
kuyruksuzkedi

10 yıl önce
Size söylemedim zaten ben provokasyon yapma diye,eylül bilge kullanıcısına söyledim.
kont

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Mesleğim gereği provokasyon nedir ,nasıl yapılır kim yapıyor ,çok iyi biliyorum. Yanlış tespit kuyruksuz kedi
Türkçü Reis

10 yıl önce
Eylül bilge hanım da provokasyon yapmamış. Onun adı Türk Milliyetçiliği.
serdaryilmaz

Konu Sayısı: 10
10 yıl önce
Öncelikle hiç kimsenin bir diğer kişinin tanıtımını yaptığı yere gelipte yazdıklarına müdahale hakkı yoktur. "kuyruksuzkedi" nickli arkadaş eğer burada tanıtımını yapan yazarın yanlı yazılar yazacağını düşünüyorsa bu kişiden hizmet almazsınız olur biter. "Tarih bilimdir" demişsiniz. Olaya hangi yönüyle bakacağınıza bağlıdır. Ben yüksek lisans yapmış bir Tarih bölümü mezunu olarak; hiçbir zaman ve hiçbir şekilde tarafsız bir tarih yazıcılığı olduğuna inanmıyorum. Neden mi? Çünkü herkes bir ırk mensubudur ve herkes belirli kurallara göre yetiştirilmiştir. Bizim tarihi olayları aydınlatmak için faydalandığımız kaynakları da birer tarihçi yazmıştır ancak onların da hepsi belirli bir kültüre ve geleneğe bağlı kişilerdi. Örneğin "Malazgirt Savaşı" adı verilen olaya Türk ve Bizans kaynaklarından bakmayı deneyin. Olayın sonucu doğru aktarılsa da sebepler farklı farklı dile getirilmiştir. Aynı şekilde "2.Dünya Savaşı" için Alman kaynaklarına da bakın diğer ülke kaynaklarına da bakın ve aradaki uçurumu görün. Bu her olayda böyledir. Ancak şurası gerçek ki "tarihinden en az utanması gereken millet bu coğrafyada yaşayan millettir." Bakın Türk demiyorum bu ülkeyi paylaşan her türlü etnik kökeni de dahil ederek söylüyorum. Bizden "Hitler" , "Kazıklı Voyvoda" çıkmamıştır. Tarih, ölçülebilir bir alan olmadığı için ve üzerinde herkes kendi çapında yorum yaptığı için işler karışmaktadır. Keşke elimizde zaman makinesi olsa da her olayı yaşayarak görsek ancak maalesef bizler anlatılanlara inanarak tarih okuyor ve yazıyoruz. Bana göre buradaki gereksiz bir tartışma olmuş çünkü tamamen tarafsız bir tarih yazıcılığı zaten imkan dahilinde değildir. Sözel bir alandır ve yoruma açıktır. O yüzden biraz görüşlere saygı ve biraz empati gerektirir. Konu tarih olunca bir kaç kelam etmek istedim. Herkese iyi çalışmalar dilerim..
Bu mesaj serdaryilmaz tarafından 12.05.2015 17:58:22 tarihinde değiştirildi.
Türkçü Reis

10 yıl önce
Teşekkürler hocam iyi günler
eylül bilge

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Bende size bu kaliteli ve doyurucu açıklama için teşekkür ediyorum Serdar Yılmaz hocam. Ayrıca yolun açık olsun Türkçü Reis.
kuyruksuzkedi

10 yıl önce
en azından tez+antitez=sentez yöntemiyle tarafsızlığa yaklaşılabilir diye düşünüyorum...
esinn

Konu Sayısı: 9
10 yıl önce
Kuyruksuz kedi Türkçü Reis in paylaşımına ilk yorumu siz yaptınız, bu konuda bir acınız  olmuş galiba :)
Yanıt Yaz