Hayalci
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 82 |
@Kuyruksuzkedi amacını anlamış değilim. Hem önce burada siyasi bir tartışmaya neden olabilecek şeyler söylüyorsun sonra da tarih dersi notları falan ekleyerek tarihin ne olduğunu öğretmeye çalışıyorsun. Adamın nicki Türkçü Reis diye illa tarihe taraflı bakacak diye bir şey yok. Bence bir şeylere taraflı bakan sensin. 1 yıldır bu sitedeyim ilk kez siyasi tartışma açıldığını görüyorum. Bu sitede yapılması çok yanlış. Eğer illa siyasi tartışma yapmak istiyorsan bunun için bir sürü forum var nette. Ayrıca bir Türkçü kendini Türkçü olarak ifade edince neden böyle tepkiyle karşıladın anlamadım. Sana bir şey dememiş ki Türkçü Reis anda. Sen başlatmışsın tartışmayı. Türkçü Reis anda, sen bakma kimseye devam et. TTK.
Bu mesaj Hayalci tarafından 12.05.2015 22:50:40 tarihinde değiştirildi. Sebep:Eksik kelime |
Editör1
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 15 |
kuyruksuz kedi ilan açan birine bu kadar acımasiz ve önyargılı davranmamalısın bence sonuçta insanlar kendilerini burada ifade etmeye çalışıyor serdar hocamında dediği gibi tarih bir bilim olsaydı tarafsız yazılması için tarihe dönüp bakmak gerekirdi. Türk olmak ve Türk tarihi hakkında yazılar yazmak ön yargılı olmak demek değildir. Türkçü Reis tarih yazılarını bekliyoruz :) saygılar....
|
kuyruksuzkedi
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 32 |
baş üstüne serii.sen öyle diyorsan öyle davranırım bundan sonra :)))) saygılar (hahahaha.)bir fikir belirttim,üstelik ne hakaret var,ne bir şey.bu kadar tahammülsüz ve karşıdakinin ne demek istediğini anlamaya çaba göstermeden körü körüne tek bir görüşe kilitlenip,anlamadan,dinlemeden aynı şeyleri tekrar edip durmanız karşısında pes ediyorum.sizsiniz!tamam tarih de bilim değildir,taraflı yazılır,en güzel tarihi de siz yazarsınız,ben de hiç bir şeyden anlamam!buyurun,bu pes edişimi de kendi zaferiniz olarak yazın kendi tarihinize :))))))
|
Editör1
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 15 |
|
serdaryilmaz
Konu Sayısı: 10 Mesaj Sayısı: 42 |
Tarih yazma konusunda bir örnek vereyim:
"Ok ustası kahraman Alexander düşman menzilinden 1 km uzakta şehrin giriş kapısında bekleyen düşman askeri Mehmet'i alnından vurarak öldürdü" (1.Tarihçi) "Kahraman askerimiz Mehmet şehrin giriş kapısında düşmanla kahramanca mücadele ederken, onu kılıç ile alt edemeyeceğini anlayan düşman, sinsice yaklaşıp okuyla Mehmet'i şehit etti" (2.Tarihçi) "Düşman gelirken gereksiz yere risk alan Mehmet, kapıdan uzaklaşıp düşman menziline girince hazır bekleyen okçular hedefi kolay bir şekilde vurdu" (3.Tarihçi) Bu örneği 5-6 tarihçi daha ekleyerek çoğaltabilirim. Şimdi eğer bu tarihçileri okuyan kişi Mehmet'in ırkına mensupsa 2.tarihçiyi kaynak olarak ciddiye alacaktır. Eğer Alexander'ın ırkına mensupsa 1.tarihçiyi ciddiye alacaktır. Eğer ikisinin de ırkına mensup değilse 3.tarihçiyi daha çok ciddiye alacaktır. Ama burada asıl sorun 3 tarihçi de işin içine kendi görüşünü katmıştır. Tarihin tek kaynağı insan olduğu için ve insanların da inançları, duyguları, dünyaya bakış açıları olduğu için bizler ancak bu 3 tarihçiyi de okuyarak bir sonuca varmaya çalışır ve "Mehmet Alexander'ın okuyla vurulmuştur" deriz. Bunu derken de bizlerin de görüşü olduğu için ister istemez yine taraf olmaya başlarız. Bu nedenle Tarihi diğer somut ve kesinlik içeren bilimler ile karıştırmak yanlıştır. Bize düşen "mümkün olduğu kadar" fazla kaynaktan okuyarak doğruyu bulmaya çabalamaktır. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |