Şafak Vakti'ne Teşekkürler
dbul

Konu Sayısı: 14
Şafak Vakti'ne Teşekkürler
10 yıl önce
Mükemmel bir konsantrasyonla, olağanüstü güzel ve kusursuz makaleler yazıyor. Söylemeden geçemedim çünkü etkilenmemek elde değil. Kendisine çok teşekkür ediyorum işbirliğinden dolayı. Onun dışında yine son zamanlarda çalıştığım yazarlardan gosuhasu, basak03, giz33, fevzibuyuktas bu yazarların yazılarını da çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. (Sadece ben beğenmiyorum Google da beğeniyor.)

Bu yazarlar dışında çok sık çalışmadığım ve yazılarını beğendiğim çok sayıda yazar mevcut. Bugüne kadar bir kişi hayal kırıklığına uğrattı o da siparişini tamamlamadı. Keşke bir mesaj atsaydı biz de insanız halden anlarız :) 

Neyse yukarıda ismi geçen yazarları neden çok beğendiğimi çok ayrıntılı anlatmak istemiyorum. Malum rekabet ortamı içerisindedirler ve kendilerini çok geliştirdikleri belli oluyor. Bu kişiler haricinde son günlerde çalıştığım yazarlardan genel olarak memnun kaldım. Bazen çok sipariş verdiğimde ve yoğun olduğumda yorum atma fırsatı bulamadığımdan dolayı kızmasınlar ama yoruma çok ihtiyacı olanlar mesaj atabilirler.

Diğer yazarlarda beğenmediğim noktaları isim vermeden iletmek istiyorum. Çünkü bu yazarların yazılarını ek bir redakteye tabi tutmak benim için zaman kaybıdır.

Yazar 1: Başlıkları değiştiriyor. Çok güzel yazılar yazıyor ama verilen başlıkları değiştiriyor. Bu da iyi bir şey değil çünkü sitenin seo planı bu başlıklara göre yapılmıştır.

Yazar 2: Çok samimi ve güzel yazılar yazıyor. Ama cümleleri bitirmiyor. Bir cümlenin içinde 2-3 cümlesi olabiliyor. İnsanların okuduklarını algılamaları zorlaşıyor. Noktalama işaretlerine dikkat etmiyor. Bir de görselliğe önem vermiyor.

Yazar 3: Biraz yüzeysel içerik üretiyor. Konu başlığını alıp o konuyla ilgili kendi yorumlarını yazıyor. Oysa siteye gelen kişileri ilgilendiren benim veya yazarımın düşünceleri değil gerçek bilgilerdir. (Yüzeysel içerik ürettiğinden dolayı site ceza alabilir)

Yazar4: Başlığın hakkını vermiyor. Başlık ve içerik uyumsuzluğu yaşanıyor. Bu da gelen ziyaretçinin ilk 3-5 saniyede çarpıya basmasına neden oluyor.

Yazar5: Konuya odaklanacağına anahtar kelimeye odaklanıp ortaya kalitesiz makaleler çıkarıyor. Örnek vermem gerekirse başlık "yeni saç modelleri". Bu anahtar kelimeyi alıp makalenin içerisine serpiştiriyor. Oysa yazması gereken yeni saç modellerinin isimleri ve ilgili bilgilerdir. örneğin; at kuyruğu, küt gibi...

Bunlar sorun olarak gördüğüm noktalar. İsim verip kimseyi mağdur etmek istemedim. Herkesin başladığı bir nokta var ve hepimiz daha iyisi olmak için çaba harcamalı ve bu yolda kendimizi geliştirmeliyiz. 

Bol kazançlar arkadaşlar
Bu mesaj dbul tarafından 26.07.2014 15:19:29 tarihinde değiştirildi.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz. 10 seneyi aşkın yazarlık tecrübem vardı fakat buradaki iş çok farklı gerçekten. İlk başlarda üstesinden gelemeyeceğimi sanmıştım. Kısa metinlerde ince eleyip sık dokumak gerek. Burada zamanla daha iyi yazmaya başladım, beni çok geliştiriyor. Benden çok daha iyi yazan arkadaşlar da var. Favori yazarlarım, çalışma prensiplerine hayran olduğum gençler adına seviniyorum, güzel şeyler yapacaklar. Özenle çalışan tüm arkadaşlara ben de teşekkür ediyorum, kazançları bol olsun. Ayrıca saydığınız maddeler gerçekten yerinde tespitler, makalelerde dikkat etmemiz noktalar olarak her zaman aklımın bir köşesinde olacak.
miniperi

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Merhaba dbul benim işimi nasıl buldun? Böceklerini ben yazdım da merak ettim fikrini paylaşırmısın :)

dbul

10 yıl önce
Merhaba miniperi,

Yazdığınız böcek yazıları bir bayanın yazabileceği en başarılı böcek yazılarındandır. (gözlemlerime göre erkekler bu tür konularda daha soğukkanlılar) Yazılarınızda başlık ve içerik uyumuna dikkat ediyorsunuz ve genel olarak bilgilerin güvenilirliğine önem veriyorsunuz. Çaba harcadığınız gerçekten belli oluyor.

Size bir önerim olabilir. Lütfen bunu eleştiri olarak almayın sadece öneridir. 

Sıralamaya müsait olan yazılarınızda sıralama işaretlerini kullanmaya çalışın. Ziyaretçi dostu seoya uygun bir metin olur. Örnek vermem gerekirse;

....lardan kurtulmanın yolları

Buraya giriş cümleleri

Alt başlık
  • Madde1
  • Madde2
  • Madde3
  • Madde4
  • Madde5
Kapanış cümleleri

Bu tarz olmak zorunda değil tabii ama olursa daha güzel ve daha şık olur :)

Başarılar
Bu mesaj dbul tarafından 26.07.2014 15:02:01 tarihinde değiştirildi.
gosuhasu

10 yıl önce
Bir yazar olarak çalışmayı sevdiğim insanlardan birisi kesinlikle dbul'dur. Pek çok konuda çok anlayışlı ve elinden geldiğince de yazıyı yazmada yardımcı oluyor. Yani düzenlenmesi gereken yerleri güzel bir şekilde belirtiyor ve bir sonraki siparişlerde daha başarılı yazılar çıkartıyorsunuz. Bu arada övgüleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Elimizden geldiğince sizlere en güzel yazıları yazmaya çalışıyorum. Bundan sonraki yazılarda da istikrarı bozmadan daha güzel ve tatmin edici yazılar ile size yardımcı olmaya devam edeceğim :)
miniperi

10 yıl önce
Anladİm haklısın dbull ben noktalama işaretlerinim sevimli durduğunu düşünlerdenim ama tabi sipariş durumlarında bunlardan kaçınmak yazarın karı demekki teşekkür ederim düşüncelerine :)
bsahiner

Konu Sayısı: 12
10 yıl önce
Burada çok makale yazan ve kendi çapımda oldukça güzel övgüler alan bir yazarım.
Ne yazık ki sizinle çalışma imkanımız olmamış hiç. (Küçük birkaç yazı dışında).
Buna üzüldüm doğrusu. Umarım gelecekte güzel şeyler paylaşabiliriz.
Bu arada başarılı arkadaşlarımı kutluyorum.
Bahsettiğiniz arkadaşlar, benim de gözü kapalı yazılarını onayladığım arkadaşlardır.
dbul

10 yıl önce
Teşekkür ediyorum geri dönüşlerinizden ve yorumlarınızdan dolayı arkadaşlar. @gosuhasu @Şafak Vakti

@bsahiner hocam çok çalışma fırsatımız olmadı fakat makalelerinizi inceleme fırsatım oldu, çok memnun kaldım. Siparişlerde de birlikte çalışmak isterim kısmet olursa.

@miniperi önceki mesajımı tekrar okuduğumda aslında yanlış anlaşılabileceğini düşünüp ekleme yapmak istedim. Maddelendirme kullanımından yanayım (kullanıcı dostu seonun kapsamına girdiğinden dolayı) ancak bu illa ki listelemeyi belirtmek için kullanılan bu işaret anlamına gelmiyor. Yani aşağıdaki işaret
Bu olmak zorunda değil. Tire kullanılabilir, rakamlar kullanılabilir veya satır boşluğu bırakılıp göze güzel hitap edecek şekilde sıralama yapılabilir. Ünlü metin yazarı Steve Krug internet metinleri için "Biz aslında sayfaları okumayız tararız" (We don't read web pages. We scan them.) der. Bundan dolayı insanlara kolay tarayacakları göze hitap eden içerikler vermemiz gerekir.

İyi çalışmalar herkese :)
miniperi

10 yıl önce
:) kısmet bir daha çalışma fırsatımız olursa iletişim kurmam gerektiğini anladım sizinle :):):) iyi günler iyi çalışmalar :) teşekkür ederim yorumlarınıza da ayrıca
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Bu arada söylemeden geçemedim, dbul' un Böcek Yazıları felaket bir deneyimdir :))) Miniperi, çok prensipli yazıyor ama eminim üstesinden gelmiştir.
Yanıt Yaz