Sattığınız makalelerin peşini bırakın
dbul

Konu Sayısı: 14
Sattığınız makalelerin peşini bırakın
10 yıl önce
Son günlerde yaşadığım birtakım olumsuzluklar yüzünden çalıştığım yazar sayısını sınırladım. Belki bilmeyenler vardır diye buradan bazı konularda yazarları bilgilendirmek istiyorum. Aksi halde daha seçici davranacağım.
1. Sattığınız yazıların peşini bırakın. Tüm hakları ile satıyorsunuz. Sattığınız sitede adınızın çıkmasını istiyorsanız site sahibiyle yazarlık anlaşması yapmalısınız. Bu da gerekirse ücretsiz yazacağınız ve kardan pay isteyeceğiniz anlamına gelebilir.
2. Özellikle bana satılan makelelerin hiçbir sitede referans olarak eklenmesine izin vermiyorum. Bu şekilde ekleyen varsa da acil kaldırsın. Site istatistiklerinde webmaster forumlarından,sağdan soldan gelen hitler istemiyorum. Benden izin almadan sitelerimin adreslerini hiçbir siteye referans olarak eklemenize izin vermiyorum.
3. Makaleleri aratıp site sahiplerine e-mail atmayın. ben makaleleri istersem kendi sitemde yayınlarım, istersem reklam tanıtım amaçlı başka webmasterların sitelerinde yayınlatırım. Son günlerde bazı yazarlar makaleleri googledan aratıp sitelerin e-mail adreslerinden çeşitli tekliflerde bulunuyorlar. Bunu yapmalarını etik bulmuyorum ve onaylamıyorum. Benimle buradaki mesajlaşma dışında irtibata geçmenizi olumlu karşılamıyorum. Farklı çalışma yapacağım yazarlara zaten ben teklifte bulunurum.
Umarım bu noktalara dikkat edersiniz. Aksi halde bazı davranışlar aşırı rahatsız edici olmaya başladı. 
İyi çalışmalar bol kazançlar

kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Yani hakikaten de satılan makaleyi google'da bulup da site sahiplerine mesaj atarak onlara irtibata geçmek hiç etik değil... Hele bir de şu makalenizi ben aslında ben yazdım, muhabbetini giriliyorsa bence çok ayıp...
oszlem

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
Bizlerinde çok sayıda makalesi satılıyor ve sipariş hazırlıyoruz ancak müşteriler yayınladığı adresi söylemedikçe sormuyoruz bile bu çok saçma ve siz çok haklısınız.

Serkan

10 yıl önce
bulmak çok zor asıl yazan kişiyi bence
dahaazmukemmel

10 yıl önce
söylediğiniz konularda isyan etmekte haklısınız ama şöyle bir problem oluyor bu durumda. bir siparişi alabilmek için verdiğimiz referansların bir önemi oluyor. biz referans koyamazsak bu durumda daha önce böyle bir iş almadığımız düşünüyor genelde. belki ondan böyle saçmala şeylerine girişmiş olabilirler diye düşündüm ben. 
Hunili Yazar

Konu Sayısı: 7
10 yıl önce
Bence her ne kadar referans için koymak için aratılıyor olsa bile, yazarın sattığı makale artık kendi malı olmaktan çıktığından bunu kendine referans olarak gösterebilmesi için makalenin yeni sahibinden izin alması gereklidir. Her ne kadar ustalık eserinizi yazdıysanız bile makaleyi satın alan kişi izin vermediği sürece bu yazıyı kullanamazsınız, eğer size iyi bir referans olacağını düşünüyorsanız, kendinize bir blog açarak satmadan da orada yayınlayabilirsiniz.
oszlem

10 yıl önce
Konu sebep her ne olursa olsun makaleyi site site gezip aramak yanlış referans istiyorsak şayet makaleyi satın alanla irtibata geçmeliyiz makalenin yayınlandığı siteye gidip site sahibine bu makaleyi ben yazdım demek hem ayıp hem yanlış müşteriyi de küçük düşürmüş oluyoruz ben böyle düşünüyorum.
dahaazmukemmel

10 yıl önce
Aynı düşünüyoruz zaten. ben dbul'un kızmasını sonuna kadar haklı buluyorum. direkt olarak satın alanla konuşulmalı. eğer vermek istemiyorsa bu durumda çalışılma durumu gibi başka seçenekler düşünülmeli. 
site site aratıp bunu ben yazdım demek kendini de küçük düşürmek olur bence. 
sadece şu referans olayı için böyle bir şeyin yapılmış olabileceğini düşünmek istedim. başka amaçlar varsa zaten durum çok daha vahim olur.
dbul

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Gerçekten bu tarz konu açmak istemezdim ama son günlerde arttı. Artık isyan ettim dediğiniz gibi. Yazarların yazılarını googleda aratıp sonra imla kontrolü yapıp ben daha iyisini yazarım diyenler, başka webmasterların sitelerinde yayınlattığım yazılara bunu ben yazdım diyenler beni karşıdaki kişilere karşı kötü duruma düşürenler daha neler neler.

Daha önce de söyledim ben kimsenin emeğine saygısızlık yapmıyorum. Buradaki yazıları alıp başkalarına satmıyorum ya da ben yazdım demiyorum. Ama bu tarz davranışların kabul edilir, elle tutulur hiçbir yanı kalmadı. Kimlerin yaptığı tabii ki bellidir. Sonuçta panelde aldığım tüm yazıların listesi var. Belki bilmiyorlar yaptıklarının iyi şeyler olmadıklarını. Bilmelerini istedim bu tür davranışlar gerçekten rahatsız ediyor.
yabgu

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Bende referans olayına karşıyım. Bu biraz saçma geliyor. Arkadaşın dediği gibi benim sitelerime iyi makaleden veya başka bir forumdan ziyaretçi gelmesini istemem.
Yanıt Yaz