41414142
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
ben seodan önce yazdığım yazının özgünlüğüne dikkat ediyorum. yani önce araştırmalarımı yapıyor sonra yaptığım araştırmalara göre makalemi kendi cümlelerim ile yazıyorum. seoya gelince en önemli nokta anahtar kelime. yeni çıkan seo yöntemlerine göre anahtar kelimenin metin içinde fazla geçmesi siteyi arka sıralar götürüyor. ayrıca metnin kelime sayısının çok uzun olmaması gerekiyor. alt başlıklar içinde geçen konuların birbirinin tekrarı olmayacak şekilde yazılması da önemli. hep aynı şeyleri tekrarlayan yüksek kelimeli makaleler google' da pek rağbet görmüyor. bunu da kısa süre önce bir müşterimden öğrendim. doxan9 kod adlı müşterime teşekkür ederim
|
SaidThat
Konu Sayısı: 16 Mesaj Sayısı: 107 |
|
Akrepp
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 64 |
|
SaidThat
|
dunyanıngizemleri
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 18 |
|
SaidThat
|
dunyanıngizemleri
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 18 |
Hocam örnek 4 başlıktan oluşacak h1 başlığı altında 150 kelime paragraf olacak paragrafın başlangıcı makalenin etiketi ile başlayacak h2 159 kelime olacak etiket 1 de da geçecek h3 ve h4 de aynı 4 başlık toplam 450 kelime olacak en az 300 kelime üzeri makaleler seoya daha uygun oluyor daha sonra makaleyi paylaşırken etiketler girerken etiketler sağdan soldan uydurma degilde makale icinde gecen kelimelerdrn olacak 3 er cumlelik olsun mesela elma suyu nasil yapilir gibi uzun olsun elma suyu dersen rakibin cok makale paylaşırken açıklama kısmı olur oraya makalenin ilk paragrafında girdigin etiket ile başla açıklamasını en fazla 150 kelime olsun açıklama daha sonra resim eklerken resim açıklaması ilk paeagraftaki etiket olsun makale linki etiket kelime olsun
|
fevziburada
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 30 |
Arkadaşlar bahsettiğiniz konular tamamen bitmese de eski usül seo işlemleri. Şuan google keyword bold yazılmış italic yazılmış umursamıyor. Keyword density %5 10 bir nebze umursuyor. Eskide bir konu hakkında siteye farklı 20 yazı girerdik, örnek olarak, Seo uyumlu makale konusu, Makalenin biri Seo uyumlu makale nedir, diğeri nasıl yazılır, diğeri nerede satarım vb gibi giderdi. Şimdi dur bi dakka diyor bunları bölme hepsini bir makalede yaz.
Semrush ve Brian Dean belki bilenleriniz vardır, geçenlerde bir analiz yayınladılar. 2 milyon keyword için google serp analizi yaptılar ve çıkan sonuçlara göre ilk 5 sıradaki sitelerdeki makalelerin ortalama uzunluğu 1200-1500 kelime arası ve aranılan konuyu her yönü ile ele alan makaleler. Aslında yazılacak çok şey var ama zamanım yok. İngilizce bilenlerin http://backlinko.com/search-engine-ranking bu yazıyı incelemelerini ve genel olarak da siteyi incelemelerini tavsiye ederim. Bunun yanında http://neilpatel.com/blog/ bu adamı da tavsiye ederin. |
karamurat
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 41 |
Anladığım kadarıyla Arama motoru yazının içinde geçen ve daha çok "aranan kelime yada cümleleri" gördüğünde üst sıralara almakta. Şimdi meraklı bir insan bakla yemeği yapacaksa, veya sağdan soldan baklanın falanca hastalığa iyi geldiğini duymuşsa, ilk olarak arama motoruna "bakla" yazar. Sonra "bakla nelere iyi geliyor", "bakla yemeği", "bakla yemeği nasıl yapılır", "bakla nerede yetişir", "bakla ne zaman ekilir", "baklanın faydaları", vb. gibi sorular çoğaltılabilir. Yani yazımız bakla için ne, nasıl, nerede, nelere, neden, gibi sorulara cevap vermelidir. Tırnak içerisinde bulunan kısımlar anahtar cümleler olarak girilir. Arama motoruna bu cümleleri yazanlar karşılarında bu cümleleri yazıp arayanların en çok tercih ettiği sitelerdeki yazıları daha üst sıralara taşımaktadır. Bold, italik, kelime sayısı gibi etkenler sadece görsel olarak işe yarar. İçerik ise akılda kalıcı, okurken yormayan, konuyla alakalı faydalı bilgiler içermelidir.
|
cihatauthor
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 4 |
Ben yazılarımda bu kurallara pek uymuyorum, kendime özgün bir yazma tarzım var. Bana verilen konu hakkında en az 7-8 makale okurum sonrasında yazmaya başlarım, yazıyı yazarken bazı kırmızı çizgilerim vardır;
-imla kurallarına uygun olacak yazım
-kesinlikle yazımda öznel cümleler degil nesnel cümlelere yer verilecek
-anahtar kelime kullanacağım diye anlam bütünlüğünü bozamam
-ve yazı bittiginde bir kaç kez okurum eğer kendi sitemde yayımlayacak kadar kaliteli olmuşsa alıcıya sunarım, yok eğer begenmediysem tekrar yazmaya başlarım.
Bu şekilde ben herzaman kazandım. Teşekkürler
|