SENCE SEO İLE YAZILAN İYİ BİR MAKALE NASIL OLMALIDIR?
yellowpen

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 15
8 yıl önce
SEO'dan ziyade içeriğin konusu ve yazım tarzı da bir o kadar önemli. Bazen denk gelirsiniz, alelade yazılmıştır ama imla hatası yoktur lakin SEO'dan da eser yoktur. Su gibi okuyup bitirirsiniz. Bazense SEO diye kasmış, anahtar kelimesi, tail'i ve kelime sayısı çok yerinde içerikler ancak anlatımı öylesine yorucu ki sonunu göremezsiniz. Google SEO'yu tabii ki önemsese de kaliteli ve akıcı içerik alıcısını her daim buluyor. Selamlar..
SaidThat

Konu Sayısı: 16
Mesaj Sayısı: 107
8 yıl önce
Yani aslında en önemlisi makalenin ilgi çekiciliği ve okunma oranı. Bu şekilde Pagerank değeri artmış oluyor adresin yanılıyor muyum?
yellowpen

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 15
8 yıl önce
Çok doğru..(y)
SaidThat

Konu Sayısı: 16
Mesaj Sayısı: 107
8 yıl önce
Katkılarınız kazanımlarımızdır. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
Hepinize ayrı ayrı minnet ve teşekkürlerimi sunarım
yellowpen

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 15
8 yıl önce
Teşekkürler..
swilen

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 10
7 yıl önce
1. Google Trends den anahtar kelime analizi yapılmalı. Bu analize göre 2 ya da 3 anahtar kelime seçilmeli. Bu anahtar kelimeler makale içinde %4 civarı kullanılmalı, yine bu anahtar kelimeler ilk paragrafta kullanılmalı ve alt başlıklarda (h2 ve h3) da kullanılmalıdır. Bu 2-3 anahtar kelime dışındaki (daha az aranma hacmine sahip olan yan kelimeler ve anahtar kelimelerin türevleri) kelimeler de mutlaka makale içinde kullanılmalı. Makale en az 500-600 kelime olmalı. Rekabeti yüksek konularda makale mutlaka 1000 kelimelerde ve üzeri olmalı. Çok fazla cümle içeren uzun paragraflar kullanılmamalı, yazı mümkün oldukça paragraflara ayrılmalı. 
SaidThat

Konu Sayısı: 16
Mesaj Sayısı: 107
7 yıl önce
Seo ile yazılan bir makale nasıl olmalıdır? Sorgumuz için örneğin 6 kelimeden oluşan
"Kısa yoldan zengin olmak ekşi sözlük" sözcük öbeğini ele alalım. Google bunu:

kısa yoldan,
kısa yoldan zengin,
kısa yoldan zengin olmak,
kısa yoldan zengin olmak ekşi,
kısa yoldan zengin olmak ekşi sözlük,

Şeklinde arama çubuğunda önermektedir. Bu özellik, çok önemlidir. Buna vurgu yapan yazar arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dikkate almam lazım.


sultana34

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 32
7 yıl önce
-Seo çalışmaları ile ilgili çok farklı kullanımlar var. Fakat eskiye nazaran bugün biraz daha farklılaştı. Google artık kelime yoğunluğuna daha fazla dikkat ediyor. Örneğin 100 kelimelik bir paragrafta çok sayıda "mümkün" "olabilir" yapılabilir" gibi bağdaştırmalar kullanıldığında Goggle ; hayırdır sen? ne ayaksın diyebiliyor :)
 

-Bold olarak belirtilen anahtar kelimelerin haricinde, normal kelimelerinde çok fazla yan yana gelmemesi gereklidir. 

Örneğin ; "Barkod yazıcıların başlangıçta rulo şeklinde üretilen etiketler üstünde baskı yapmak amacıyla tasarlanmıştı. Gelişen teknolojiyle birlikte barkod yazıcılarla hızlı bir ilerleme gösterir. Özellikle Toshiba barkod yazıcı yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni yazıcı tasarım özellikleriyle birlikte inkjet yazıcı ve lazer yazıcıların baskı yapamadığı alanlarda baskı almanıza olanak sağlıyor. Polietilen etiketler lazer yazıcılarda erime ihtimaline düşerken, termal özellikteki bu yazıcılar sayesinde bu ihtimal ortadan kalkar. " bu metinde bold haricinde gizli 8 adet "yazıcı" anahtarı mevcut. 63 kelimede 9 anahtar kullanılmış olur ki bu hem okuyucu kitlesi için berbat bir şeydir, hem de Google tarafından spam algılanır. Yazıcı ile ilgili bir içerik yazıyor isek bile, bu kelimeyi bu kadar yoğun kullanmamalıyız. Zaten başlıklarla ve ana anahtarlar ile yazıcıdan bahsediyoruz.
-
Yazılacak metin en kötü 305 kelime olmalıdır, bana göre en ideali ise 500-600 kelime arasıdır.
-Kullanılacak resimler olabildiğince özgür olmalı, olamıyorsa resimlere alt etiket çalışması yapılmalıdır. Ki bu yazarların yapması gereken bir şey değildir, içerik girerken farklı çalışmalar yapılıyor.

-Metin mutlaka ana konu ile başlamalıdır. Konu armut ise paragraf ve alt başlıklar armut ile başlayabilir. Tabi bu durum farklı çalışmalarda değişebiliyor. Bazı seo çalışmalarında, alt başlıklarda çapraz bağ yapılır. Bu biraz daha zor olsa da oldukça etkili gördüğüm bir yöntemdir.
-Bold olarak kullanılan kelimeler mümkünse hiçbir zaman eklerle birleştirilmelidir. Anahtarımız armut ise “düzenli bakım ile yetiştirilen armutlar …” şeklinde değil eklerden bağımsız kullanılmalıdır.
- En önemlisi ise anahtar kullanılacak diye cümlelerin okunurluğunun bozulmaması gerekir.
Bu arada neredeyse bir makale sayısına ulaşmışım. Elbette daha farklı birçok tekniği var bunları yazmaya yer yetmez. Tek başına 10.000 kelimeye ulaşan bir makale çıkabilir, hatta daha fazla. Ama en önemlisi her zaman okuyucuya hitap etmeli, okuyucuya hitap ederken bu işi abartmayıp Google’yi unutmamak gerekir.

Birde en sevdiğim Anti Seo çalışmaları var. Genellikle rakip firmalar, diğerinin kalitesini düşürme amaçlı yapıyor. Kendi sitem için böyle bir çalışma yapmıyorum fakat dışarıya yaptığım oldu. 
SaidThat

Konu Sayısı: 16
Mesaj Sayısı: 107
7 yıl önce
Teşekkürler Sultan Hanım, bahsettiğiniz "Anti Seo" konusunda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz rica etsek. Bir de seo olmasada ilgi çekicilik kullanıcı ziyaretlerinde cazibe oluşturuyor. Bunun önemi teknik seoya göre gölgede kalır mı acaba?

bkonu

Konu Sayısı: 13
Mesaj Sayısı: 27
7 yıl önce
Uzunca zamandir SEO danismanligi yapmaktayim. Seo uyumlu metin icin onerilerim var, belki isinize yarar.

  • Artik arama motorlari semantik kurgular yapabiliyor. Yani siz patates ile alakali bir metin yazdiginizda gercekten o metnin patates ile alakali seyler anlatip anlatmadigini analiz edebiliyor. Bu yuzden sadece anahtar kelime ile metin susleme devri kapandi. Relevancy kavrami hakim artik. Content relevancy seklinde sorgular yaparsaniz daha detayli bilgiye ulasabilirsiniz.
  • Min 300 kelime olayi tamamen sehir efsanesi. Ozellikle Ingilizce makalelerde ya da Turkce ama keyword zorlugu yuksek metinlerde yetersiz gelir. Ilgili makale ile alakali top 5 siradaki makalelerin kelime sayisi ortalamasini almalisiniz. Iceriginizin kelime sayisi ortalamadan daima yuksek olmali.
  • Site ici linkleme cok onemli. Sitenizdeki diger metinlerden ilgili metine ic baglantilar yapilmasi o icerigin skorunu, diger metinlere nazaran daha on planda tutar.
  • Youtube videosu eklemeniz tamamen bos ve ise yaramaz. Bu konuda Google resmi kanalindan aciklamada bulundu. Metnin icine eklenen video bir rank sinyali degil simdilik
  • Gorseller, videolarin aksine degerli. Ozellikle google artik gorselleri analiz edip o gorsel neyi analiz ediyor anlayabiliyor. Siz yine patates anlatan metnin icine alakasiz sekilde ornegin pantolon gorseli koyarsaniz ve metinde baglam kuracak bir durum var ise etkisiz kilar. Ama destekleyici gorseller boost eder. Gorsellerin ismi gorseli anlatmali. Img95884.jpg yerine patates.jpg kullanin. Img alt degerinde gorseli dogal olarak anlatin. Ornegin: pazarda tezgahta duran patates gibi
  • Ilk paragrafta 1-2 kez odak anahtar kelimenizden bahsedin.
  • Son paragrafta mutlaka konuyu ozetleyici bitiris cumleleri kurun.
  • Alt baslik mutlaka kullanin ve alt basliklar mantiksal bir sirada olsun
  • Metnin icinden site disina verdiginiz linkleri nofollow olarak verin.
  • Anahtar kelime kullanim oranini abartmayin. Yuzde 3-4 idealdir. Wordcounter.net adresinden bunu kontrol edebilirdiniz.
  • Kullanici ve sizin icin onemli gordugunuz kelime ya da kelime gruplarini bold ya da italik olarak yazin.
  • Metinde imla ve noktalama hatalari yapmayin. Arama motorlari anliyor. Kanitlari ile dogrulandi bu durum.
Ilk etapta aklima gelenler bunlar

Yanıt Yaz