Seo Nedir? 5 Soruda Seo!
Wm-Seo

Konu Sayısı: 3
Seo Nedir? 5 Soruda Seo!
10 yıl önce

Merhaba Arkadaşlar bu makalemizde sizlere kısaca seo nedir? sorusuna yanıt vereceğiz. Kafanızı gereksiz terim ya da bilgilerle doldurmayacağız.

Öncelikle SEO, "Search Engine Optimization" kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir terimdir. Bu kelimelerin Türkçe karşılıkları ise, “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelmektedir. SEO sayesinde arama motorları sitenizi daha çabuk indexlerler, googlede hedef kelimelerinizin yükselmesine daha kısa sürede erişir ve daha çok ziyaretçi alırsınız.

Bu konu hakkında bazı örneklemeli sorular ve cevaplar;
Soru-1: SEO Neden Gereklidir?
Cevap : SEO’suz bir site, müşterisiz bir pazara benzer. Siz bağırırsanız veya satmayı bilirseniz pazarınıza
müşteri gelir, aksi halde pazar boş kalır. Eğer siz akıllı seçimler ile uygun SEO hareketleri yapar iseniz,
daha çok ziyaretçi ve geri dönüş elde edersiniz.
Soru-2: SEO Yapmasam Ne Zararım Olur?
Cevap : Ürün satamaz/pazarlayamazsınız. Arama Motorlarından sitenize ziyaretçi gelmez yada az gelir,
çünkü rakip siteler sizden öndedir. SEO sayesinde siz onların önüne geçersiniz.
Soru-3: SEO’nun İlk Adımı Nedir?
Cevap : SEO’nun ilk adımı bilinenin aksine özgün içerik değil, kullandığınız kelimeyi içeren bir
domain yani alan adı kullanmaktır. Örnek olarak bu site SEO Hakkında Bilgi vermek amacı ile açıldı,
ben bu site için karpuzfiyatlari.com seçemem elbette.
Soru-4: SEO Açısından Yapılmaması Gereken En Önemli Olay Nedir?
Cevap : Söyleyediğim olay hem SEO açısından zararlı, hem de emek hırsızlığıdır. Elbette ki, çalıntı içerik!.
Soru-5: SEO Uyumlu Web Sitesi İçin Uyulması Gereken En Önemli Genel Kurallar Nelerdir?
Cevap :
  1.  Alan adı ve içerik eşitliği. ( Kavun satacaksanız kavun kelimesi içeren bir domain alın.)
  2.  Sitenizdeki script yada temanın kodlama hatasının en minimum düzeyde olması.
  3.  Düzenli olarak özgün içerik paylaşmak.
  4.  Web Sitemizden farklı sitelere çok fazla link vermemek yada nofollow özellikli link paylaşmak.
  5.  SEO işlemini 1-2 güne sığdırmayıp, zamana yaymak. ( Bu şekil dememin sebebi, sosyal amaçlı yapılmaya çalışılan SEO çalışması ve sık sık güncellenen Google Algoritmaları, zaten SEO 1-2  günlük iş olmaz, olamaz!.)
  6.  En önemlisi olan “Hedef!” ve “Rakip”. Bunları da şu sözlerle destekleyelim;
“Ardından 100 köpek havlamayan kurt, kurt değildir.”
“Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım etmez.”

Yazımızın sonuna geldik. Son olarak sizlere bazı kelimelerin anlamlarını vererek yazımı sonlandırıyorum,
bol hitli zamanlar dilerim.
SEO: Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu.
Nofollow Link: Arama motorları tarafından sizin referans görerek takip etmesini istemediğiniz web adresleri.
Bu mesaj iyimakale tarafından 25.02.2022 22:57:15 tarihinde değiştirildi.
yabgu

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Seo her zaman gereklimidir bilemiyorum. 0 seo ile kendime göre çok büyük başarılar elde ettim.
Wm-Seo

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
yabgu, elbette 0 seo ile geçmişte büyük işler başarmış olabilirsiniz, rekabet düşük olur ise seo'ya aşırı gerek yok, site çöp olmasın yeter idi, son zamanlarda politikalar gittikçe değişti.
yabgu

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Ticaret sitelerini bir nebze anlarım. Fakat sitem eğitim üzerine bana görede baya bir rekabet var en azından yoğunluktan ve bu tür yayın yapan site çokluğundan anlıyorsun. Ama genelde bu işe girişenler bir hevesle başlıyor ve bir süre sonra bıkıyor bırakıyor. Web sitesi ile para kazanmak dışardan kulağa hoş ve kolay geliyor sanırım. Seo yaptıranlar içinde şöyle bir gözlemim var. 1. sırada çıkan üst seviye bir kelimemi bir kaç haber sitesi 1 veya 2 günlüğüne benden alıyor beni 2. sıraya atıyor ertesi gün kayboluyor. Bu neredeyse 2 yıldır böyle. Ben seo dan hiç anlamam bunlar tamamen amatörce gözlemlerim.
Yanıt Yaz