Sevgili Yazar Arkadaşlarım
burcakyldz

Konu Sayısı: 0
4 yıl önce
.Gerçekten bu platformda gün geçmiyor bir mağduriyet yaşıyorum. Bence evet yazarlar hakkında yorum kısmı önemli ama belirli bir ceza uygulaması getirilmeli. Siparişi alıp teslim etmeyen yazarların puanla, maddi olarak ya da ne biliyim sistemden uzaklaştırma olarak cezalandırılması gerekir. Başka türlü bu sorunların önü alınamaz çünkü.

Abu2001

4 yıl önce
Siparişi alıp teslim etmeyen yazarlara kesinlikle bir ceza gelmeli ama bu ceza maddi olmamalı, çünkü başka bir yazı yazarak, emek harcayarak kazandığı parayı yapmadigi bir siparis için kaybetmesi mantıksız olur. Onun dışında siparişi alıp teslim etmeyen yazarlara herhangi bir ceza gelebilir.
mtaskin90

Konu Sayısı: 1
4 yıl önce
benim düşüncem zamanında teslim etmeyen yazarlara ceza puanı gelsin. bu puan en fazla 3 kere tekrarlanınca 1 hafta ya da daha uzun bir süre siteden uzaklaştırılsın. ikinci kez aynısını yaparsa tamamen hesabı kapatılsın. yoksa daha çok mağdur artacak ve bu da iyimakale sitesi için üye kaybı konusunda dezavantaj olacak. 
mtaskin90

4 yıl önce
ek olarak şunu da belirtmek istiyorum, makale yazarları en fazla 5 sipariş alabilsin. aksi halde hem yetiştiremiyorlar. hem de herkesi mağdur ediyorlar. bütün siparişleri ben alayım diye açgözlülük edeceğinize planlı programlı gidip kimseyi mağdur etmeden ilerlemek her iki taraf içinde iyi olacaktır. bu konuda yönetim ciddi birşeyler yapması gerekiyor.
titizav

4 yıl önce
Merhabalar, belki cevap vermek haddim değil ancak birkaç husustan bahsetmek istiyorum. Öncelikle 100 kelimesi 1,5 TL olan teklifler ucuz olduğu için %90 oranda kabul ediliyor. Sipariş verenler de yazarın sayfasına bakmadan ucuz diye kabul ediyor bu teklifleri. Yazarın elinde kaç siparişi olduğu veya elinde herhangi bir sipariş olup olmadığı  görülebiliyor profil sayfasında. Bu nedenle yazarlara sipariş kısıtı getirmek oldukça gereksiz olacaktır. Eğer yazarın elindeki sipariş sayısının çok ve yazarın yoğun olduğunu düşünüyorsanız siparişi ona vermezsiniz daha doğrusu teklifini onaylamazsınız olur biter. 
Değinmek istediğim diğer bir husus ta ceza puan sistemi. Sipariş verenlerin gecikme konusunda sıkıntı gerçekten var ve çok haklılar. Ceza puan sistemi yerine daha adaletli olacak olan ve yine sipariş verenlerin yazarın profiline girip kontrol edebilecekleri bir sistem getirilebilir. Şöyle ki; yazarların profilinde aldıkları işleri kaç günde teslim ettiklerine dair ortalama gün sayısı görülebilir. Bu sistem iyimakale.com tarafından getirebilir ancak tabii. Site içerisine buna uygun bir kod veya yazılım eklenebilir diye düşünüyorum. Böylece yine sipariş veren yazarın teklifini kabul etmeden önce profiline girip "ortalama iş tamamlama süresini" kontrol edip ardından uygun bulursa siparişini onaylayabilir. 
Öyle durumlar olabiliyor ki yazar da sipariş veren de mağdur olabiliyor. Bu durumu en aza indirmek için öneride bulunmak istedim sadece.  Sonuçta bir yan emeğini satarken diğer yan da bu emeğe karşılık bir ücret ödüyor. İki tarafında bu alışverişten memnun ve tatmin olması oldukça önemli. Saygılarımla,

mtaskin90

4 yıl önce
mesajımı üstüne alınman ilginç ki direk bana laf atmışsın. diğerlerini bilmiyorum ama benim çalıştıklarımla ben zaten önceden konuşup anlaştığım için o fiyata çalışıyorum. bende yazarım ve bu sitenin en eski yazarlarından bir tanesiyim. Serdar bey bilir. son 2-3 aya kadar artık bu sitede yazmıyorum, elimdeki işlerden dolayı yazdırıyorum. fakat çok kez mağdur oldum. ve mağdur olunca işverenleri daha iyi anlıyorsun. sadece yazdığın için bunu anlaman zor. 
bu bir, ikincisi, yazarın elindeki siparişleri görüyoruz tabi. buna göre de özellikle soruyoruz "bak elinde çok var yetişir mi?" tabi yetişir, günde 10bin kelime yazarım, 100bin yazarım, bu zamana kadar hiç yetiştirmediğim olmadı felan diyen çok var.
birde benim çalıştıklarım yeni yazarlarda değil. sözde uzman ve prof olanlar. yani ilk yazdığın üstü kapalı işverenlere güzel giydirmişsin keşke bu konuya hiç girmeseydin. sırf yalanlardan ve verilmeyen sözlerden dolayı mağdur olurken, neden bu tür kişilere ceza verilmesin? bence sipariş kısıtı gelmeli ki bu sefer açgözlü olup 20 sipariş almak yerine elindeki "5 siparişimi bitireyim de hemen yenisini alayım" diye düşünmeli. yoksa bu mağduriyetler bitmeyecek. hem yeni yazarlar siparişleri alamazken, hem de diğer ihtiyacı olanlar bu durumdan mahrum kalıyor. tabi mağdur olan işverenleri saymıyorum bile.

üçüncü olarak, senin ikinci kısmına gelelim. bu dediğin mantıklı, ortalama sipariş teslim etmenin yanında cevap verme süresi gibi birşeyler de yapılabilir. hatta kaç siparişi iptal olmuş gibi özelliklerde eklenirse işverenler bunları da göz önünde bulundurarak siparişleri verebilir. 
titizav

4 yıl önce
Hocam merhabalar, ben size karşı direkt olarak laf atmadım veya üzerime alınmadım. Burası forum alanı, fikir teatisi, öneri ve şikayet kısmı. Karşılıklı atışma, atak veya giydirme platformu değil. Üzerime alınacağım bir durum da yok ortada, sizinle de hiç ortak bir işte çalışmadık. 
Eski yazar, yeni yazar konusuna değinmenizi anlayamadım profilinizde görünüyor o da zaten. Size göre yeni veya tecrübesiz olmam öneride bulunmamı, veya bu durumun yani yeni yazarların sitede fikir teatisi yapabilmesini engellemez diye düşünüyorum. Fark ettiyseniz mesajım oldukça genel ve hatta iyi makale sitesine yönelik öneri içeriyor.
Keza benim sizin kaç liraya, kaç kelime için, hangi yazarla anlaştığınızı veya mesajlaşıp mesajlaşmadığınızı görme ve bilme imkanım yok. Kısacası çalışma şartlarınız ve anlaştığınız hususları bizlerin bilme ihtimali yok. Genel olarak iki yanın da mağdur olmaması için görüş belirterek fikir önerisinde bulundum.  
Ayrıca oldukça fazla ihtimal ve bilinmez var bu ve benzeri şikayetlerde. Bir olay ve kişi üzerinden örneklendirerek cevap vermek mümkün değil. Kim kaç liraya, kaç gün için, kaç kelime için, hangi içerik için, hangi şartlarda vs vs anlaştı site yöneticileri hariç bilemeyiz.
Sipariş verenlerin mağduriyeti yoğun gördüğüm kadarıyla sitede, eminim mağdur olan yazarlar da vardır. Bu nedenle siteyi iyileştirmek ve mağduriyeti gidermek için fikir beyan ettim.  Zaten sitenin forum kısmının amacı da fikir teatilerinde bulunmak ve siteyi iyileştirmek. Ben de bu anlamda cevap yazdım. Saygılarla, 
Bu mesaj titizav tarafından 23.08.2020 15:38:18 tarihinde değiştirildi. Sebep:imla hatası
mtaskin90

4 yıl önce
merhabalar, sorun değil biliyorum. arada beyin fırtınası da yapmak lazım. verilen önerileri eminim yetkili arkadaşlar not ediyordur. umarım bu durumlar düzelir ve ileride hiç kimse mağdur olmadan işler gerçekleşir. saygılarımla.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
4 yıl önce
Takipteyim arkadaşlar gerekli notları alıyorum her öneriye açığız. Tabi ki düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.

Ana konumuz vardı oradan gelen talepleri yapılacak güncelleme paketlerine dahil ediyorduk birçok sorunu bu şekilde hallettik. 

https://www.iyimakale.com/forum/topic/sistem-guncellemeleri-hakkinda-oneri-istek/13363

Önerileri mutlaka konu üzerinden yazalım :) 
aspendos

Konu Sayısı: 2
4 yıl önce
Sayın arkadaşlarım tartışmaya gerek yok. Yazarların bana kalırsa ilk olarak altı üstü 100 kelimesi 1,5 TL yaklaşımlarından çıkmaları gerekiyor. Ben de arkadaş gibi maliyetler açısından 1,5 kabul ediyorum genelde. Oldukça haklı bir yaklaşım. Bana kalırsa yazarların profilinde ceza puanı sistemi olmalı. Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Ayrıca profil incelemesi yapmadan iş teslimi yapmak zaten çok yanlış. Bunu yapan kişi işin gecikmesi veya gelmemesi durumunda söyleniyorsa, kusura bakmasın biraz kaşınmış oluyor. Bence sistem olarak ceza puanı olmalı ve yazarlar uzaklaştırma alacaklarını mutlaka bilmeliler. Burada sadece yazarların hakkını yiyormusuz gibi bir izlenim de yaratılsın istemiyorum. Evet Avrupa ve Amerika gibi bölgelerde bu işin ücretleri oldukça çok farklı. Ancak baş ucunda bir kitap bile olmayan bir nesil ile büyüyoruz. Dolayısıyla yazarın değeri olmaz... En kötüsü de yazdıklarının değeri hiç olmaz. Çalıştığım sorun yaşadığım veya yaşamadığım her yazara teşekkür ederim. Birazcık daha çabalamak sizleri çok daha iyi yerlere getirecektir. Umarım kısa zamanlarda kaleminiz kuvvetlenir ve Türk edebiyatina belki de bir eser kazandırma şansınız olur. Not: sürekli takipteyim bende. Lütfen düşüncelere devam edelim.
Yanıt Yaz