Sitenin Yanlış Kullanımı Hakkında Şikâyetim Var!
DinerMorgan

Konu Sayısı: 3
Sitenin Yanlış Kullanımı Hakkında Şikâyetim Var!
4 yıl önce
   Herkese merhaba, ben bu sitede 4 ya da 5 aydır yazarlık yapıyorum. Siteyi ve kurallarını çok desteklerdim çünkü gerçekten de yazar ve müşteri ilişkisini koruyan, amacından sapmayan bir sitedir. Fakat geçen haftalarda bir durum fark ettim, isim vermeden anlatacağım. Bir makale siparişi aldım ve gerektiği gibi teslim ettim. Daha sonra bana bu siparişi teslim edenin sitesine girdiğimde benim yazdığım makale hakkında kendisinin övgüler aldığını gördüm. Durum yanlış anlaşılmasın, konu kimin övgü aldığı falan değildir. Daha sonra biraz daha seyir ettim durumu ve iki üç aylık yazarların asla bu süre zarfına sığdırılamayacak kadar ciddi derecede makale yazdıklarını gördüm. 

Fark ettim ki sitenin içerisinde ticaret dönüyor. Burası yazarlar ve müşterilerden ibaret sitedir. Toptan fiyatına alınıp, daha pahalıya satılabilecek bir ticaret pazarı değildir. Bunu sitenin kullanıcısı olarak ben fark ettiysem, site sahiplerinin de bu konu hakkında bir farkındalık içerisinde olmasını temenni ediyorum. Mesela, bu site içerisinde verilen bir makalenin başka birine verilmesi önlenebilir ve daha önce site içerisinde yayımlandığına dair bir hata verebilir. Bilmiyorum sistem nasıl dizayn edilir fakat ben, bir yazar olarak, onca kurala dikkat edip işimi ehliyle yapmaya gayret ederken sitede "Yazar" sıfatı altında yazar olmayıp, ticaret döndüren kullanıcıların bu sitede bulunmasını doğru bulmuyorum. 
buraksatilmis

Konu Sayısı: 1
4 yıl önce
Evet çok haklısın.
MYTZ

Konu Sayısı: 0
4 yıl önce
Bence yanlış düşünüyorsun komisyoncularında olması lazım ki sipariş artsın mesela ben r10 da wmaracı'nda editörlük paketi satmak istiyorum. 10 ayrı siteye editörlük paketi sattığım zaman bunları nereden nasıl temin edeceğim. Mecburen buradan 10 kişiye iş vereceğim.
DinerMorgan

4 yıl önce
@MYYZ yanlış düşündüğümü sanmıyorum. Siz bu site harici istediğiniz yerde komisyon yürütebilir, ticaret yapabilirsiniz. Fakat bu site sınırları içerisinde bunun döndürülmesini doğru bulmuyorum. Ola ki en iyi yazarlar adına etkinlik yapılsa yazar olmayanlar yüzünden yazarların da hakkı yenecek. Site içi ticaret pazarını desteklemiyorum.
MYTZ

Konu Sayısı: 0
4 yıl önce
Siteyi sahiplenmen güzel ama site sürümden kazanıyor bunun içinde hem editörlük paketi satan hem de seo backlink paketi satan firmaların buradan alışveriş yapması lazım bunlarda müşterilerinin linklerini vermek zorunda değil.
Cansubozkr

Konu Sayısı: 1
4 yıl önce
Evet şaşırtıcı kelime sayısına ulaşanlar olabiliyor. Umuyorum ki 24 saatte 10.000 kelime yazacak seviyeye ulaşabilen yazarlar haline gelebiliriz. Helal olsun ;;))
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
4 yıl önce
@DinerMorgan 

1- Size ücreti ödenen bir yazının üyenin kendi sitesinde kullanıp yorum almasında bir sorun bulunmuyor, satın aldığı içeriği dilediği gibi kullanabilir. Zaten bunda siz de hem fikirsiniz sanırım.

2- Toptan fiyatına alım nedir? Taban fiyat var sistemde 100 kelime 1.50 TL altına iş yazamıyorsunuz.

3- @MYTZ dediği gibi sistem dışında iş alıp buradan diledikleri gibi sipariş verebilirler, editörlük ve seo işi yapan birçok müşterimiz var.

4- Aynı makale sistem tekrar eklendiğinde sistem uyarı vermektedir.

5- Bir üye siparişi iyimakale'den alıp buradan bir yazara veriyorsa işte bu yasak. Yazarlar buradan aldığı siparişi başkasına yazdıramaz, çok acil olur bir iki eksiği kalmıştır müşterisinin izniyle bunu yapabilir ama onun dışında sürekli iş alıp başkalarına verip puan kasıyorsa buna izin vermiyoruz.

Bu şekilde tespitiniz varsa iletirsiniz gereğini yaparız onun dışında söylediklerinizde bir problem bulunmuyor. 

Bu mesaj iyimakale tarafından 28.11.2020 12:11:11 tarihinde değiştirildi. Sebep:Güncelleme
DinerMorgan

4 yıl önce
@iyimakale diğer dört maddede benim için de bir sorun yok, hatta beni ilgilendirmez bile. Zaten kast ettiğim son maddeyle ilgili. Şu an bir isim versem bile ispatlanabilir mi, sanmıyorum. O yüzden de sitede bununla ilgili sıkı bir denetimin uygun olacağını görüyorum.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
4 yıl önce
Özelden iletirseniz bir kontrol edelim. 
cagatay

Konu Sayısı: 9
4 yıl önce
Daha çok iş almak veya daha yüksek fiyatlı işler almak istiyorsanız hazır makale yazın ve satın. Bu bölümdeki müşteriler yazı kalitenizi beğenirse zaten sürekli sizinle çalışır. Böylece başkasının aracı olmasını engellemiş olursunuz. Aracıların olması kötü bir şey de değildir, sadece site sahiplerinin verdiği siparişlerle bu piyasa pek dönmez. Seo amaçlı açılan günde 50-100 içerik girilen siteler var ve bu işlerin hepsini seocular getiriyor. Sonuç olarak makale de bir ürün bir maldır ve alınıp satılmasında bir sakınca göremiyorum. Yazar olmamasına rağmen yine de makale alıp satabilir, müşteri portföyü vardır bunda bir sorun yok.

Yazıları sattığınız zaman telif hakkı da karşı tarafa geçer sizin ürününüz olmaktan çıkar. Övgüyü de karşı tarafın almasında bir sakınca yok
Yanıt Yaz