DinerMorgan
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 9 |
Konu kimin ticaret yaptığı değildir Çağatay Bey. Konu bu site içerisinde bu ticaretin döndürülmesidir. Evet bu siteden alıp başkalarının satmasından kime ne, fakat bu site içerisinde, bu siteden birine satmak bence doğru değil. Bu sitede yazarlar ve müşteriler vardır. Ticaret döndürenler için ayrı bir mesleki bölüm yoktur. Site sahibinin de dediği zaten site içerisinde birinden alıp yine aynı sitedeki birine satmak yasaktır.
|
ankara
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 59 |
Aynı olay 2 - 3 sene önce de olmuştu. Bir yazar tüm siparişlere yüksek fiyattan teklif verip kabul edildiğinde düşük fiyattan yazdırıyordu. Hatta bazı müşterileri tekeline almıştı. Daha sonra banlandı. Ben de bilmeden o furyaya dahil olmuştum. Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Yazdığım yazının başka bir yazarın profilinde beğenilmesi kötü hissettiriyor. Yazıyı satın alan istediğini yapar kuralı her ne kadar "kural" olsa da etik değil. Buradan aldıktan sonra istediği platformda yayınlabilir. Ama bu yapılan yazar motivasyonu için negatif bir yansıma. Benim asıl merak ettiğim, karlı da bir iş değil ki. Zaten yüzde yirmi komisyon kesiliyor bir sipariş için. Ne kadar eline geçecek? Neden böyle bir şey yapılır?
|
DinerMorgan
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 9 |
Sizin bahsettiğiniz kişi ve benim de bahsettiklerim ve adını vermediklerim emin olun bu ticaretle günde bizden daha fazla para kazanıyorlar. Yazıyı alanın makaleyi ne yaptığı umurumda değil ama buradan alıp buradan satılacaksa zaten sitenin yazar ve müşteri amacı yitirilip yerine ticaret pazarı çıkıyor. Başkasının övgüsünü umursamasam bile ama ben emek verirken başkalarının emek vermeden para ve rütbe kazanması can sıkıcı.
|