aylakmumya
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 7 |
@_humeyraozturk Elbette haklısınız zaten ben verilen emeğin kendim bizzat bir yazar olarak farkındayım. Alınacaktır ama nasıl alınır bütün forumlarda böyle bir artış olursa alınır bence hakkı bu zaten ama sadece burada yapılan bir iyileştirme yazar arkadaşların ben dahil olmak üzere işlerini azaltacak ben böyle düşünüyorum. Zira daha oluşturulan siparişlerde bile taban fiyat uygulaması için ısrar eden sipariş verenler oluyor.
Bu iş emek verilen bir iş biz bir ürün satmıyoruz. Emek vererek ilerliyoruz direk olarak o yüzden herkesin fiyat artışı talebini çok haklı görüyorum. Ben sadece olaya daha gerçekçi yaklaşıyorum. Saygılarımla. |
Alperen14
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 38 |
|
_humeyraozturk
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 6 |
Haklısınız hocam herkesin bu arttırımı yapması lazım. Bu sitenin diğerlerine göre avantajı yazarla rahatça irtibata geçebilmek,sıkıntı olduğunda düzeltebilmek vs. Daha önce bulunduğum yerde bir alıcı alıp dağıtıyordu yazarla irtibata geçilmiyordu bu alıcılar için dezavantaj.Bunları düşünerek empati yapmaları gerekmektedir aslında.Umarım herkesi az çok memnun eden bir fiyat belirlenir diyelim.
|
etoprak
Konu Sayısı: 10 Mesaj Sayısı: 28 |
Bir alıcı olarak kendi fikrimi belirtmek isterim. Ne yazık ki para konusundaki benzer sıkıntıları özellikle şu günlerde bizler de yaşıyoruz. Hümeyra hanımın söylediği; ''O sitelerden kazanılan paranın yanında bu hiçbir şey değil.'' aslında biraz ön yargılı bir yaklaşım oldu. =) Tek anahtar kelime için ortalama bir sektörde 200 içeriğe ihtiyaç duyuyorum. Burada 200 içerik için minimum 800 lira veriyorum. Sizden aldığım ham içerikleri en az sizin vakit harcadığınız kadar vakit harcayarak editliyor ve SEO'ya uygun hale getiriyorum. Ve bu zincirin sonucunda, burada içerik yazarlarına verdiğim kadar da kendim kazanmış oluyorum. Bu benim fiyat aralığım değil. Benim işimi yapan her kurum, kuruluş ya da kişi benzer aralıklar ile çalışıyor. 1.80 gibi bir taban fiyatlandırma ile içerik alabilmem mümkün değil. Bunlar şahsi fikirlerim, alınmaca olmasın lütfen. Yine de diğer meslektaşlarım da aynı fikirde olabilirler diye düşünüyorum.
Bunların yanı sıra 1.40 - 1.50 civarları ben dahil hiçbir alıcıyı rahatsız etmez (Bence) |
OguzhanYazar
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 15 |
|
_humeyraozturk
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 6 |
Ben de ilgileniyorum ve bu sektörde çalışan arkadaşlarım var :) Sizinki öyledir tabiki. Hayırlısı olsun hocam herkesin gönlünce olsun tabiki de mağduriyet oluşmasın.Burada amacımız sadece ne olabilir onun hakkında fikir alışverişi yapmak.
Bu mesaj _humeyraozturk tarafından 17.09.2018 22:20:53 tarihinde değiştirildi. |
meltem
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 5 |
Arkadaşlar bir alıcı olarak öncelikle şunu söyleyebilirim. Site sahiplerinin makale masraflarına ek olarak seo çalışmaları, reklam giderleri gibi birçok gideri var. Öte yandan bakıldığında taban fiyat bence de düşük. Ama hiçbir zaman aldığım makaleleri düzenlemeden yayınlayamadım. Anlamsız cümleler, gereksiz kelimeler, anlatım bozuklukları, eksik veya yanlış bilgi, anahtar kelime analizi, seo uyumu, imla hataları gibi pek çok konuda düzenlemeler yapmam gerekiyor. Bu da tamamen zaman kaybı. Eğer bunlar düzelecekse ve her aldığımız makale içimize sinecekse 3 TL de olabilir.
|
erdems09
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 13 |
Belli bir fiyat aralığında yazarlar kendi tutarını belirlesin gibi öneriler olmuş. Arkadaşlar bu önerinin rekabet ortamında hiçbir geçerliliği yok. Siz 1.20 gibi bir minimum ücretten çalışmaya onay verirseniz, zamanla çoğu yazar taban fiyattan satış yaparak daha çok iş almaya çalışacaktır. Kısaca minimum fiyatın üstünde yapılan satışlar oldukça az olur. Bu sebeple yazarların eline 100 kelimelik bir makaleden 1.40 - 1.50 civarı geçmesi oldukça yerinde olacaktır. Diğer türlü işini hakkıyla yapan yazarlar bir süre sonra emeklerinin karşılığını alamadığı için sistemden uzaklaşacaklardır. Sitenin bu şekilde yavaş yavaş işini özensiz yapan yazarlarla dolmasını; site yönetiminin de, alıcılarının da isteyeceğini sanmam. Bu yüzden hem alıcıyı hem de satıcıyı memnun etmek lazım.
Bu mesaj erdems09 tarafından 18.09.2018 01:07:55 tarihinde değiştirildi. Sebep:değer girişi Belki de komisyon %10'a sabitlenip, 100 kelime başına 1,65 minimum ücret belirlenebilir. Bu sayede yazarların eline 100 kelime başına 1,48 geçmiş olur. Tabi bu sadece bir öneri ama hayata geçirildiği taktirde hem yazarların sitede daha çok vakit geçirmelerini, hem de daha kaliteli içerikler üretmelerini sağlayacaktır. Alıcılar içeriklerden memnun olduğunda da satışlar artacak ve komisyondan düşülen tutar kendisini karşılayacaktır. |
Missery
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 5 |
Ne yazık ki sistemde tamamen profesyonel bir şekilde düzenleme ihtiyacı duymayan makeleler satılırken, bir yandanda rewrite yapılarak hazırlanmış birçok makalede var. Haliyle iyi yazan yazarlar siteye çok fazla makale bırakmak istemiyor fiyatlar yüzünden.
Bu mesaj Missery tarafından 18.09.2018 16:38:06 tarihinde değiştirildi. |
Ozanoka
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 11 |