marbelle
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 15 |
|
fevzi3535
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 86 |
"en çok satış yapanlar" listesi harika olur misal sitede yazarlar 1600 lira kazanmış ama benim kazancım daha yeni 150 lira oldu ki ben dersten çıktıktan sonra sürekli makale hazırlamakla uğraşıyorum. Kimin ne kadar kazandığı beni ilgilendirmez ama sonuçta böyle bir uygulama yazarları daha çok yazmaya teşvik edebilir.
|
MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
Moralde bozabilir :) Örneğin ben biraz daha keyfine düşkün bir yazarım, bilmediğim ya da hoşuma gitmeyen, verimli olamayacağımı düşündüğüm konuda ya da miktarda yazmıyorum.
O listeye giremeyen yazarlara, iyimakale.com sektörü nasılsa belirli kişilerin elinde diye düşündürüp şevki de kırabilir. Çok yazmış yazar iyi yazar demek değildir bence. o yüzden sıralama yapılması taraftarı değilim :) |
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Çok yazmış yazar iyi yazar değildir konusunda haklı olabilirsin. Fakat yazarlık konusunda düşünmenin yanı sıra araştırmanın payı da oldukça fazladır. Eğer bir yazar çok fazla yazı yazdıysa çokta araştırıyor demektir yani bu işte ilerlemeyi hedefliyor demektir. Bunun yanında zaten çok yazmadan bahsedilmiyor sanırım. Satılan makalelerden bahsediliyor. Bir yazarın sattığı makale sayısı her geçen gün artıyorsa, alıcılar bu yazarın makalelerinden verim alıyor demektir. Dolayısı ile bu yazarda iyi bir yazar olarak nitelendirilir. Doğru olan cümle az satış yapan yazar kötü yazar değildir olmalı bence :) Çünkü bir yazarın az satış yapmasının birçok nedeni olabilir. Fakat söylediğinde haklısın. Rakamlar ortaya çıktığında bu işe yeni başlayanların hevesi kırılabilir. "Bu yazarlar artık bu işi alıp götürür, bize sıra gelmez." diye bir düşünce ortaya çıkabilir, teşvikten çok umutsuzluk verebilir. O yüzden kararsız olarak kullandım oyumu :) Bence ne olursa olsun eğer yazmayı seviyorsa bir yazar, kesinlikle bu işte yükselecektir. Yani rakamlar açıklansa da herkes elinden geleni yapmaya çalışmalıdır. Fakat herkes böyle düşünmeyebilir. O yüzden arada kaldım :)
|
marbelle
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 15 |