MehmetHarput
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 9 |
Konu başlığında da belirttiğim üzere iyimakale.com yöneticilerinden üyelerin son giriş tarihlerinin bütün üyelerin yararına olacağını düşündüğüm için herkese açık olarak gösterilmesini arz ediyorum. Ben bir yazar olarak teklif yaptığım siparişlerin onaylanmasını heyecanla beklediğim için sürekli siteyi ziyaret ediyorum. Örneğin 1 hafta önce teklif verdiğim bir siparişin hala aktif olduğunu görünce de siparişi veren kişinin o günden sonra bir daha siteye girip girmediğini merak ediyorum. Eğer üyelerin son giriş tarihleri herkese açık bir şekilde gösterilirse siparişi veren kişilerin ne zaman aktif olduğunu, sipariş verildikten sonra bir daha siteye giriş yapıp yapmadıklarını öğrenebiliriz ve yazarlar ona göre siparişlerden beklentilerini belirleyebilirler. Site yöneticilerinden böyle bir şeyi arz ediyorum ve ilgileneceklerine inanıyorum, saat dolayısıyla da okuyan herkese iyi geceler :)
Bu mesaj MehmetHarput tarafından 19.11.2017 00:00:58 tarihinde değiştirildi. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
MehmetHarput
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 9 |
|
sema59
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 12 |
Bence keyfiyetten öteye bir şey değil. Sipariş açılıyor. Son tarihi yazılıyor. Makale yazarları teklif veriyorlar. Ses seda yok.. Her gün açıp açıp bakıyorsunuz. Hiç bir yanıt yok. Sanırım böyle ciddi bir sitenin farkında değiller. Zaten profillerine bakıldığında ya yeni üye olmuş ya da sitenin farklılığını fark edemeyenler. Teklif verdiği makaleyi canı sıkılıp daha sonra iptal ediyor. Boşuna zaman kaybından başka bir şey değil. Üyelik kurallarına yaş, ciddiyet vb. kıstaslar getirilmeli.. Çünkü iyimakale.com'un iyi yazarları var.
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Merhabalar,
Bu mesaj iyimakale tarafından 19.11.2017 17:40:01 tarihinde değiştirildi. Bizim inisiyatifimizde olan yazarlık onayı için bir yaş sınırlaması uyguluyoruz ancak internetin hür doğası gereği ve bildiğimiz kadarıyla yasal nedenlerden ötürü üye olma koşulu için bir yaş sınırlaması koyamıyoruz. Tüm siparişleri azami olarak 10 gün boyunca yayında tutuyoruz, bunun dışında bazı alıcılar teklif toplamak amacıyla siparişlerini akıllarındaki onay tarihinden daha önce oluşturuyor ve ilgili güne kadar olabildiğince çok teklif almaya çalışıyorlar. Kimi durumlarda, öncesinden bize bilgi verildiği takdirde bazı siparişleri 10 günden fazla da yayında tutabiliyoruz, henüz rica üzerine olduğundan daha uzun süre yayınlayıp, daha sonra iptal etmek zorunda kaldığımız sipariş olmadı. Bir yandan alıcılar da hizmet aldıkları için, onların siparişlerini uzun süre yayında tutma ve olabildiğince teklif toplama isteklerini anlayabiliyoruz. Öte yandan, siparişlere teklif veren yazarlar da hiç beklenmedik anlarda birden fazla siparişin onaylanması sonucu kendilerini ellerinde olmayan sebeplerden ötürü zor duruma düşürebiliyor. Ne yazık ki, bu ikisi arasında bir denge kurmakta bizler de zorlanıyoruz. Bu gibi durumlarda bizlerle veya sipariş sahipleri ile iletişime geçerek, durumu izah edip, ek süre talep edebilirsiniz. Ek süre için sipariş sahibinin kendisi ile görüşmeniz gerekmektedir. Olası bir anlaşmazlıkta, sipariş onaylandıktan hemen sonra bize bilgi verirseniz, hiçbir yazarı mağdur etmeyecek şekilde siparişin iptalini sağlayabiliyoruz. Eğer siparişin sisteme giriş ve onaylanma tarihleri arasında büyük fark olursa, alıcı şikayetçi olsa bile kendisine durum izah edilip, yazar için hiçbir işlem yapılmamaktadır. Bu "aradaki süre" sipariş miktarına bağlı olarak değişmektedir ancak genellikle 2 günü kıstas olarak kabul ediyoruz. Bazı siparişlerin uzun süre yayında kalmasının sebebi de alıcının çalışmak istediği yazarın henüz teklif vermemiş olmasıdır. Kimi zaman "X kişisi adına" oluşturulan siparişler 6-7 gün yayında kalmasına rağmen, siparişi yazması istenen yazar teklif vermediğinden ötürü siparişlerin onaylanmadığına da tanık oluyoruz. Sanıyoruz ki, bu durumda da yazar, mevcut siparişlerini eritmeye ve yeni sipariş için vakit ayırmaya çalışıyor, bu yüzden hemen teklif veremiyor. Bahsettiğimiz gibi bu konu hakkında iki taraf arasında dengeyi bulmakta bizler de çok zorlanıyoruz ancak yakın gelecekte iyimakale platformunun geliştirmek üzere daha hareketli bir sürece girilecektir. Daha önceden not aldığımız ve değerlendirmek için yeterli vakti bulamadığımız bazı önerileri kendi aramızda yeniden gün yüzüne çıkardığımız gibi, sizlerin de aklında olan başka öneriler varsa, bunları bizimle paylaşmanızı gönülden ister ve rica ederiz. Düzeltme: Yazım hatası. |
sema59
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 12 |