autprog
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 13 |
Öncelikle herkese selamlar. Yazarlar olarak birbirimize öneriler verebilmemiz adına bu konuyu açtım. Sizde aşağıdaki soruları cevaplarsanız sevinirim. :) Keyifli bir konu olacağına inanıyorum.
1- Çalışma şekliniz nasıl? En verimli olarak içerik üretebildiğiniz saatler nedir? 2- SEO kriterlerine önem veriyor musunuz? 3- İşlerinize özen gösteriyor musunuz? Dikkat ettiğiniz şeyler var mı? 4- Çalışırken dinlediğiniz müzik listesi var mı? Paylaşmak ister misiniz? 5- Bu işe yeni giren kişiler için önerileriniz var mı? O halde ilk ben başlayayım. :) 1- Çalışma şekliniz nasıl? En verimli olarak içerik üretebildiğiniz saatler nedir? 2 adet monitörle çalışıyorum. Öncelikle belirlenen başlık üzerinden anahtar kelimeler çıkarıyorum. Bu anahtar kelimeleri 100 kelimede 1 olmak üzere alt başlıkları belirleyerek kaynak araştırması yapıyorum. Genellikle 1 adet yabancı, 2 adette Türkçe site üzerinden araştırmalar yapıyorum. Ayrıca çalışırken hep yanımda bir defter bulundururum. Makale içerisinde kesinlikle bulundurmam gereken bilgileri ilk olarak not alıyorum. Günün erken saatleri en verimli saatler oluyor. Ancak ben 10.00 - 17.00 saatleri arasında çalışıyorum. Mümkünse ofis ortamında çalışabilirsiniz. Evde gereğinden fazla rahat olabiliyoruz ve bu da bizi kötü yönde etkileyebiliyor. 2- SEO kriterlerine önem veriyor musunuz? Arama motoru optimizasyonu olarak makalelerde belirli şeyleri uyguluyorum. H1/H2 etiketleri, alt başlıklar, anahtar kelimeler ve cümle bütünlüğüne çok dikkat ediyorum. 3- İşlerinize özen gösteriyor musunuz? Dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Küçüklüğümden beri yazmayı çok seviyorum. Kendimi en çok yazarken mutlu hissediyorum, en doğru ve sağlıklı düşündüğüm zamanlarım yazarken oluyor. Kendime hazırladığım içeriklerden daha çok müşterilerime hazırladığım içeriklerde özenli davranıyorum, bunu rahatlıkla ifade edebilirim. Hazırladığım içeriğin hatasız olduğundan emin olmak için en az 2 veya 3 defa tekrardan okuyorum. Dikkat ettiğim unsurların başında bu yer alıyor. 4- Çalışırken dinlediğiniz müzik listesi var mı? Paylaşmak ister misiniz? Sözlü müzik dinlemiyorum. Bazen kendimi kaptırıp şarkıya dalarak işimi geciktirebiliyorum. :D Çalışma esnasında daha çok fon ve klasik müzikleri tercih ediyorum. Bu parçaların sanatçılarını paylaşabilirim: * Mozart * Vivaldi * Frideric 5- Bu işe yeni giren kişiler için önerileriniz var mı? Bu işi genelde öğrenciler ve ev hanımları yapıyor. Ben şahsen bu işi sürdürebilmek, daha başarılı olabilmek için okulumu bıraktım. Hazırladıkları her içeriğin onlara fayda ve tecrübe katacağını unutmayın. Ne olursa olsun okuyun, yazın, öğrenin. Bu üç eylem kadar keyif veren hiçbir şey yok. |
fulya75
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 52 |
autprog Gerçekten bu iş için mi okulu bıraktınız?
|
pembekalem
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 17 |
|
fulya75
pembekalem Her ikisi bir arada yürütülebilir. Ben öyle yapıyorum.
|
autprog
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 13 |
|
fulya75
autprog Anladım. Ben tamamen eğitim hayatını bıraktınız sanmıştım. Hayırlı geceler
|
cagatay
Konu Sayısı: 9 Mesaj Sayısı: 39 |
Benim de okulum 18'da bitiyor 20'de evdeyim işim yoksa 2 saat dinlenirim 22,00'da de başlarım 02.00'a veya 03.00'e kadar çalışırım.
Saate 1000 kelime yazıyorum aşağı yukarı ama 4 saaten sonra saatlik 700-800'e düşüyor. Özellikle 8-9 saat çalışırsanız verim yüzde 50 azalıyor. 2 saatlik iş 4 saate bitiyor. İşi büyütmek için bazı teknikler var onları yapmak lazım yani yazarak bir yere ulaşamazsınız. Çok aranan bir yazar dahi olsanız saatlik ücretiniz 30 TL'yi geçmez. |