Web sitem için tavsiye
bozkurtomer80

Konu Sayısı: 3
Web sitem için tavsiye
8 yıl önce
Arkadaşlar ben bir sınıf öğretmeniyim ve bir ödev sitesi kurmaya başladım. Sitemin adresi aşağıdadır. Sizden ricam websitemle ilgili tavsiyede bulunmanız, eksiklerini ve artılarını söylemeniz. Websiteme henüz ödev yüklemedi ancak kısa zamanda ona da başlayacağım, içerisinde birkaç makale var sadece.
websitemin adresi:             www.sinifarsivi.com
Bu mesaj bozkurtomer80 tarafından 10.05.2017 13:31:42 tarihinde değiştirildi.
no_education

Konu Sayısı: 5
8 yıl önce
Merhaba hayırlı olsun.
Rehberlik isminde ayrı bir bölüm olsa ve orada öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik rehberlik çalışmalarına ve yazılara yer verilirse güzel olur diye düşünüyorum. Sanırım alanımdan dolayı ilk bu dikkatimi çekti :) 
bozkurtomer80

8 yıl önce
İlginize çok teşekkür ediyorum hocam. Rehberlik bölümünü muhakkak değerlendirmeye alacağım :-) Rehberlik bölümünde davranış sorunlarına değinmek güzel olur bence. (Örnek: Öğrencide alt ıslatma sorunu nedir? Çözümü nelerdir?)
karamurat

Konu Sayısı: 1
8 yıl önce
Uygulamalı dersler olabilir. Video ders dersaneye gidemeyen öğrenciler için faydalı bir uygulama olur sanırım. Vaktiniz oldukça yüklemeler yaparsanız bölüm bölüm, fazladan bir şeyler öğretme imkanınız da olur.
karamurat

Konu Sayısı: 1
8 yıl önce
Ve solda çıkan "evlenmek istiyor musunuz?" reklamı da olmamalı tabi ki.. :)
bozkurtomer80

8 yıl önce
İlginiz için teşekkürler Murat hocam reklam kısıtlamasında gözümden kaçmış sanırım
SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
Kullanıcı profilini login ekranından sonra baskın olarak gösterin öğrenci yada öğretmen kendini özel hissetsin. User banner kısmında kullanıcı resmi, sloganı olabilir. Okul grupları ve konu gurupları iyi olur. sıkça ziyaret edilen cep telefonu için kullanışlı programlar için reklam uygulayabilirsiniz. Reklamlar ilginin yoğun olduğu ve sürükleyici olan içeriğin olduğu kısımlarda ve fixed olarak yerleştirilmeli. Kullanıcının tercihi dışı açılan pencere olmamalı. Aklıma gelenler bunlar. Başarılar ve bol kazançlar dilerim. 
bkonu

Konu Sayısı: 13
8 yıl önce
Merhabalar. Öncelikle bu güzel ve anlamlı projeniz için tebrik ederim. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 7 yıldır web development üzerine çalışıyorum. Belki fikirlerimin bir katkısı olabilir projeniz için;

Altyapı olarak wordpress seçmişsiniz fena seçim değil ama temanız gerçekten karmaşık ve çağın web standartlarının çok gerisinde. Ayrıca bu sayfa küçük öğrenci odaklı olduğundan tasarımda dikkat edilmesi gereken extra noktalar var. UX anlamında yaşça ufak kitle için daha dikkatli davranmak gerekiyor.
Örneğin; Butonlar büyük ve ayırt edici şekilde olmalı. Sayfanın arkaplanı mümkünse beyaz olmalı ve göz yormamalı.
Navigasyon alanında belirttiğiniz site içerisindeki gezdiren linkler üzerine gelince değil doğrudan görünebilir olmalı.
Temanızı kesinlikle değiştirmelisiniz. Wordpress için ücretsiz ve gerçekten iyi iş çıkaran çok fazla sayıda bu anlattığım özellikleri karşılayabilecek tema mevcut. Ufak bir araştırma ile çok fazla kaynağa doğrudan ulaşabilirsiniz. İçerikle alakalı olarak yazar arkadaşların daha iyi fikirleri olabilir fakat aynı zamanda SEO danışmanlığı verdiğimden benim de katkılarım olabilir diye düşünüyorum.
- Metinlerinizde kesinlikle büyük ve seçici görseller kullanın
- Metinlerin puntosu 14 - 16px aralığında ve siyah tonlarında olsun
- Sitenizden dışarıya link verecekseniz "nofollow" kavramının ne olduğunu öğrenin
- Makaleleriniz için başlık seçerken insanların arama motorlarında ne aradıklarını araştırın. Bunu yapmak çok basit. 
Örneğin: http://keywordshitter.com/ şu tool ile anahtar kelimeyi yazmanızın ardından insanların google da bu başlık ile alakalı yaptığı aramaları görebilirsiniz. Eğer arama hacimlerini de görmek isterseniz ücretli olarak dağıtılan araçlardan birisini ya da Google Adwords Keyword Planner kullanmalısınız.
- Bu siteyi hobi amaçlı mı yoksa bir gelir modeli yaratmak için mi açtığınıza baştan karar verin ona göre yatırım planı yapın.
- Abartıya kaçmayacak şekilde başka sitelerden kendinize tanıtım yazıları üzerinden bağlantılar alın. Ya da size bağlantılar vermeleri için site sahiplerine ricada bulunun
gibi onlarca temel detay var...

bozkurtomer80

8 yıl önce
Sayın bkonu, Önerileriniz için teşekkürler. Ben leventyagmuroglu.com gibi bir site düşünüyorum. Ayrıca tema olarak önereceginiz bir tema varsa çok sevinirim :-)
Yanıt Yaz