Yazar Arkadaşlarım Gene İşinize Yarayacak Bilgilerle Karşınızdayım :)
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
Yazar Arkadaşlarım Gene İşinize Yarayacak Bilgilerle Karşınızdayım :)
10 yıl önce
Kafiyeli bir başlık sonrasında hemen konuya giriş yapayım. Yaptığım incelemeler sonunda sizlere hangi yazıların daha çok satıldığı hakkında bilgiler vereceğim. Hemen size lazım olacak bu bilgileri maddesel olarak vereyim.

-İlgi Çekici Başlık: Hem sitem hem de takdir bu konuda yer alabilir. Sitem olarak; bazı yazıların içeriği her ne kadar istenileni vermiyor olsa da çok ilgi çekici bir başlık kullanıldığı için makale alıcılarının dikkatini çekiyor. Takdir olarak ise; ilgi çekici bir başlık bulmak hakikaten zordur. Makale yazarlığında önemli kabul edilen kısımlardan biriside pazarlamadır. Eğer başlığı güzel seçebiliyor ve makalenizi satabiliyorsanız, bu işte geleceğiniz var demektir.

-Makale Etiketleri: Etiketleri güzel giren arkadaşlar makale alıcılarının ilgisini çekiyor. Bu konuda dikkatli ve seçici davranmanız gerekiyor. Örneğin Iphone 5S ile ilgili bir yazınız var. Etikete "Iphone 5S Özellikleri, Iphone 5C Özellikleri, Iphone 5S Tasarımı, Iphone 5S Teknik Özellikleri" diye girdiğinizde daha fazla ilgi uyandırıyor. Hatta bakın normalde makale içerisinde geçmese de Iphone 5C Özellikleri diye bir etiket kullanmanız bu makaleyi daha değerli kılıyor. Çünkü Iphone 5S ve Iphone 5C neredeyse aynı özelliklere sahip olduğu için Iphone 5C ile ilgili bir makale arayan kişi bile sizin yazınızı okuyarak bilgi sahibi olabiliyor. Kısacası seçtiğiniz etiketler ile makale alıcısına "Tamam, işte bu yazı" dedirtebilmelisiniz. 

-Resimler: Niye arkadaşlar niye? Bu kadar zor mu resim eklemek :) Size bir tüyo vereyim de aramızda kalsın bizim makale alıcılarımız resimleri çok seviyor. Güzel ve ilgi çekici bir resim sebebiyle bile pek çok makale satın alınıyor :) 

-İçeriği ve Başlığı Ayırt Edilen Yazılar: Tek paragraftan oluşan, ana ve alt başlıkları kalınlaştırılmamış yazılar sevilmiyor. Makale alıcılarımız aldıkları yazıları tekrar düzenlemekle uğraşmak istemiyor. Bu yüzden bu düzenlemeleri sizin yapmanız gerekiyor.Çok zor değil arkadaşlar başlığınızı seçin ve CTRL+K basın. Düzenli bir yazıyı alan makale alıcılarımız o yazıyı yazan yazarı bırakmıyor ve sürekli olarak takip ediyor.

-Yazdığı Alan Sayısı Fazla Olan Yazarlar: Buradaki birçok makale alıcımızın pek çok farklı siteleri bulunuyor. Bu yüzden birçok konuda yazı yazan yazarlara daha fazla sipariş veriliyor. Yani 2-3 konuda yazı yazan yazarlarımız pek tercih görmüyor. Kendinizi zorlamanız tabi ki yanlış ama alanınızı biraz daha geliştirmeniz ve daha fazla konuda yazı yazmanız gerekiyor. Bu sayede makale alıcılarımız bir yazı yazdırmak istediklerinde ilk olarak sizin teklifinize kulak veriyorlar.

-Editör Seçimi :) Valla daha çok yeni bir uygulama olsa da bundan çok güzel sonuç aldık gibi gözüküyor. Şuana kadar tavsiye ettiğim pek çok yazı satıldı ve hep olumlu yorumlar yapıldı. Eh işte yazıdan anlıyoruz biraz :) Peki, bu ne demek bize ne faydası var diyorsanız, çok yazı girişi yapın arkadaşlar. Bu sayede rasgele seçimlerimizde sizin yazılarınızda editör seçimine girebilir. Bu sayede makale alıcılarımız sizi tanıyabilir ve uzun süre boyunca sizinle çalışabilir.

Umarım verdiğim bu bilgiler dikkate alınır ve yazarlarımız daha güzel  yazılar ile beklentileri karşılar.İleride yazar arkadaşlarıma yardımcı olacak pek çok tavsiyeyle bilgilendirmelerde bulunacağım :) İyi çalışmalar.

Bu mesaj gosuhasu tarafından 08.08.2014 17:32:57 tarihinde değiştirildi.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Çok bilgilendirici bir yazı olmuş, dikkat edeceğim.
Bu arada resim konusunda bende size diyorum, niye editörüm niye, bu gün yazdığım makaleme eklediğim resim niye eklenmemiş :))
moon22

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
kader

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Verdiğiniz bilgiler bizim için çok faydalı ve değerli, bize verdiğiniz emek için size çok teşekkür ediyorum. Süpersiniz editörüm :)
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Alıntı @yasmin86 "Çok bilgilendirici bir yazı olmuş, dikkat edeceğim.
Bu arada resim konusunda bende size diyorum, niye editörüm niye, bu gün yazdığım makaleme eklediğim resim niye eklenmemiş :))"

Ne yazık ki sistemden kaynaklı bazı sorunlar olabiliyor. Bize makale resimsiz olarak geliyor. Bununla ilgili bir başlık vardı ve sanırım düzenleme yapılmıştı. Eğer hala aynı sorun devam ediyorsa yöneticimiz bununla ilgilenecektir.

Bu mesaj gosuhasu tarafından 08.08.2014 18:32:07 tarihinde değiştirildi.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Bende 1 2 kere oldu, genelde ekleyebiliyorum. Sonradan eklemede olmadığı için olduğu gibi kaldı. Neyse sağlık olsun ilginize teşekkürler....

felsefe

10 yıl önce
Yalnız bu resim yükleme konusunda yemek tarifleri adına dikkatli oluyorum. Şöyle; bazı resimler özellikle yemek tariflerinde alıntı olarak aldığınızda çalıntı damgası olamaması açısından ben koymaktan çekiniyorum. Alıcının kendi resim seçmesi bana göre mantıklı geliyor çünkü şikayet olursa benden dolayı olmasın isterim.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
çok yerinde tespitler, teşekkür ederiz. Yalnız resim konusunda çekincelerim var, resim eklemek kolay da her resmi ekleyebiliyor muyuz netten? Resim eklerken dikkat edeceğimiz şeyler var mı? Telif hakları falan olmasın fotoğraflarda, böyle bir korkum oluyor benim, bu sebeple hiç resim eklemiyorum :)
felsefe

10 yıl önce
evet Şafak vakti bende o açıdan korkuyorum çünkü yemek tariflerinde bayanlarında çoğu kendi yapıyor ve siteye ekliyor sonra telif hakkı sıkıntı olabiliyor. 
Hayalci

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Selamlar, eklenen resimler alıcı tarafından biraz değiştirilirse sorun olmuyor diye biliyorum. Zaten özgün fotoğraflar paralı. Yani daha önce kullanılmamış olanlar... Ancak bazı stokfoto siteleri belli bir miktarda kullandırabiliyorlar; ancak fotoğraflarda önemli olan şey  "royalty-free" yani telifsiz olması. Bazı stokfoto siteleri "free" yazarlar ama kullanım şartlarına baktığınızda "ticari amaçla kullanamazsınız" yazar. Benim önerim daha amatör stokfoto sitelerini kullanmanızdır. 
Yanıt Yaz