pembekalem
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 17 |
Bazen yeterli açıklamaların olmadığı siparişler için teklifler veriyoruz. Sipariş içeriğinde konunun yazara özel olarak iletileceği yazıyor. Buraya kadar sorun yok. Kendi adıma konuşmam gerekirse, bazı kişiler tekliflerin ardından öyle açıklamalar yapıyor ki, ne demek istendiğini anlamıyorum. Mesaj üzerinden birkaç kez iletişim kuruyorum ancak sanki anlamayan taraf olarak eksik olan benmişim gibi garip tepkilere ve yorumlara maruz kalıyorum. Haliyle anlamadığım detaylar ile oluşturduğum yazılar hedefi vurmuyor,yeterli gelmiyor ve tatmin etmiyor. Bu durumda iyi olmayan taraf ben oluyorum. Ve yapılan bir yorumla maalesef bu durum genelleniyor.
Bence siparişler tamamlandıktan sonra yazarlara da siparişi veren kişi ile ilgili yorum hakkı tanınmalı. En azından sipariş alacak olan kişiler için bir öngörü oluşturur. |
papatyam
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 27 |
Arkadaş ile aynı düşüncedeyim. Sipariş verildikten sonra açıklama yapan alıcılar çok farklı şartlar koşarak sipariş başlığı ile tutarsız yazılar istemekte. Bu durumda yazar mağdur oluyor çünkü yazar siparişin başlığı ile paralel bir yazı yazacağını düşünürken çok farklı makaleler yazmak zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da yazar olumsuz yorumlara maruz kalıyor..
|
Ruhan
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 5 |
|
fulya75
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 52 |
|
kadir
Konu Sayısı: 11 Mesaj Sayısı: 69 |
|
Fatih137
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 75 |
Bu konudan ben de muzdaribim malesef...
Bence çözümü için detaylı bir sipariş formatı yapılabilir. Sipariş açan kişinin sadece 1 adet makale ya da 1 adet sağlık makalesi şeklinde değil de konusunu tam yazması zorunlu olmalı. Mesela konu kısmına zahmet edip 2-3 adet alakasız harf yazan dahi var. Ki mesajlaşınca epey detay ile karşılaşmanız oldukça muhtemel.
Konu detayları... Kaç alt başlık istendiği, kaç anahtar kelime istendiği vs. belirtilmeli.
Diğer bir husus süre... Bazı kişiler sipariş açarken süreyi örneğin 10 yazıyor. 3-4 gün teklif verince 2 günde bitmez mi şeklinde pazarlık!!!
Bunun dışında bir de yazarların da bir insan olduğu göz önünde bulundurularak konuşulması/yazılması gerektiği kanaatindeyim. Saygılar.
|