gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Arkadaşlar yazıların incelemesinde görev almaya başladım ve bu konuda sizden birkaç isteğim olacak. Sırasıyla yazayım;
Bu mesaj gosuhasu tarafından 31.07.2014 19:01:01 tarihinde değiştirildi. 1- İmla kurallarına lütfen özen gösterin. Noktadan, virgülden yani noktalama işaretlerinin tamamından sonra boşluk bırakın. Yeni paragrafa geçmek istediğinizde "Enter" tuşunu kullanın. İki nokta üst üste koyduktan sonra büyük, noktalı virgülden sonra küçük harfle başlayın. 2- Lütfen yazılarınız bittikten sonra F7 tuşuna basarak yazım yanlışlarını kontrol edin. 3- Bildiğiniz gibi Word'den metin kopyalayıp, buraya yapıştırdığınızda ne yazık ki paragraf boşlukları kopyalanmıyor. Bazı yazar arkadaşlarımız yazıları daha güzel gözüksün diye burada kendileri boşluk bırakıyor. Bir paragraf 10 karakter boşluk öndeyken diğer paragraf 6 boşluk önde oluyor. Ya hiç boşluk bırakmayın ya da hepsinde aynı boşluğu bırakın. Çünkü yazınız farklı boşluklar olduğunda hiç güzel durmuyor. 4-Yazılarınıza başlık ile lütfen başlamayın. Başlığınız üstte ve ortada olsun. Bunlar aklıma gelen belli başlı hatalardır. Bundan sonra kendi incelediğim makalelerde bu tarz yanlışları gördüğüm her makaleyi düzenlemeye göndereceğim ve tek tek hepinize neden düzenlemeye gönderildiğini yazacağım. Madem para kazanmak istiyoruz, makale alıcılarının gözüne girmek istiyoruz, en azından noktalama işaretlerinden, yazım hatalarından arınalım. Bu konuda lütfen biraz daha hassas davranmanızı istiyorum. İyi çalışmalar, bol kazançlar :) |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
bsahiner
Konu Sayısı: 12 Mesaj Sayısı: 125 |
|
miniperi
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 28 |
|
dbul
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 64 |
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
SafakVakti
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 90 |
|
Hayalci
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 82 |
Öncelikle gosuhasu arkadaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum. Yazım hataları için belirttiğin maddelere katılıyorum. Türk Dilini öncelikle bizlerin düzgün kullanması gerekir ki internet kullanıcıları da düzgün ve yazım hatası olmayan Türkçe metinler okusunlar. Birçok internet sitesi buna gereken önemi vermiyor ve Türkçe'nin geleceğini tüketiyorlar. Son olarak bu makale düzeltme için geri gönderme olayı güzel olmuş; ancak bunun makale gönderirken kuyruk oluşturmaması için özeni göstermenizi bekliyorum açıkçası. Bazı durumlarda sisteme geç yüklenen makale alıcı kaybına neden olarak makalenin birkaç hafta beklemesine neden olabiliyor. (Yanlış anlaşılmasın sakın:) ) Çünkü ben bazen hazır makale yazarken bile şu alıcı bu makaleyi satın alabilir düşüncesiyle yazıyorum. Bazı alıcılar, sizlerinde bildiği gibi siteye sürekli girmiyorlar. Bu yüzden makale kontrol sistemi yavaşlamadan bu düzeltme işleminin yürümesi siteden beklentimdir.
Yeniden yeni görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun... |
kader
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 57 |