Yeni Yazarlara Öneriler
dostlux

Konu Sayısı: 4
Yeni Yazarlara Öneriler
10 yıl önce
Burada sürekli makale alımı yapan arkadaşlar bence heyecanlı yeni yazarlara bazı öneriler yapması gerekiyor.
Şuanda 2 tane ilanım var teklif bir tanesinde sürem 4 gün hemen anında teslim edebilirim diye teklif gelmiş , açıkça söylemek gerekirse bedavaya yakın yapsa bile o teklifi incelemiyorum. Çünkü ben baştan savma yazı aramıyorum ,  bir ipucu daha vermek gerekirse aradaki fark uçuk değilse fiyatı en ucuz verene işi verme yoluna gitmeyi düşünmüyorum daha çok yazara yapılan yorumları dikkate alarak karar veriyorum. Çünkü 2 kredi ile yaptıracağım işi beni memnun etmeyeceğini düşünüyorsam ve 3 kredi teklif eden kişiye güvendiysem ona veririm. Özellikle dbul'dan yorumlarını bekliyorum , yazarlara bir yol açmalıyız
dbul

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Çok gerekli bir konuya değinmişsiniz. Alıcıların bu tarz girişimlerde bulunmaları herşeyden önce kendi yararlarınadır. Çünkü bu ortamda bulunan yazarlar ne kadar kendilerini geliştirirlerse bir o kadar kaliteli işler ortaya çıkaracaklardır.

Ben makale yazarlığı hiç yapmadım. Fakat bundan 3-4 yıl kadar önce sektöre çok sayıda SEO Copywriter yetiştirdim. Bazıları hala bildiğimiz ortamlarda veya şirket bünyelerinde aynı görevlerine devam edip paralarını kazanıyorlar. SEO açısından yazıları nasıl daha verimli hale getirmek için belki ilerleyen dönemlerde faydalı önerilerde bulunabilirim.

Şimdilik dediğiniz gibi sitede internet yazarlığının daha çok başında olan arkadaşlar var. Ben kimseye bugüne kadar kötü yazıyorsun demedim veya yorum atmadım. Ama çok gözüme batan noktalarda yazarlara mesaj atarak kırmayacak şekilde hatalarını anlatmaya çalıştım.

Bir kere bu işe sıfırdan başlayan arkadaşların iyi bilmeleri gereken bir şey var. İnternette anlamsız ve amaçsız yazılara yer yoktur. Bazı yazarlar (özellikle bayanlar) çok duygusal ve gereksiz ayrıntılara yer verilmiş yazılar yazıyorlar. Bunlar internet kullanıcısına hitap etmiyor. Hatta tam tersi Google bazı yazılara "yüzeysel içerik" gözüyle bakıyor. Yani herkesin anlayacağı dilden konuşacak olursak "boş konuşmak". Yazılarda gereksiz kelimelere yer olmamalıdır. Amaca yönelik ve başlığın hakkını veren yazılar yazılmalıdır.

Aslında bu tür konularda söylenecek çok şey var. Ben uzun uzun yazmak istemem ama yeri geldikçe yine faydalı önerilerde bulunabilirim.

Yeni gelip siparişlere teklif veren yazarların dediğiniz gibi "heyecanlı" hallerini anlayabiliyorum. Bir bakıma onlara hak veriyorum. Ama kendilerini biraz geliştirmelerini öneriyorum. Bir kere "ne iş olursa yaparım abi" tavırlarından bir an önce kurtulup ayaklarının üzerine sağlam basmayı amaçlayan ve işini kusursuz yapmayı amaç edinen bir yazar görünümüne bürünmelerini tavsiye ediyorum. (tabii sadece görüntüde değil) İpucu: Müşteri memnuniyeti.

Burada şimdilik bitirmek istiyorum. Çok fazla uzatmadan. En önemli tavsiyem profillerini bir an önce düzenleyip olabildiğince kendilerini en güzel tanımlayan cümlelerin yer aldığı profiller oluşturmalarıdır. Yorumlar dışında bu sipariş veren kişinin kararını etkileyen faktörlerden biridir.

Bol kazançlar herkese.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Her iki alıcının da dediklerine katılıyorum, bende dahil olmak üzere her yazar arkadaşın kendini sürekli geliştirmesi, hep daha iyiye gidebilmek, daha iyi yazıları ortaya çıkarabilmek için çaba harcaması gerekiyor. Kendimizi geliştirmek için de alıcıların bizi yönlendirmesi gerekiyor. Burası için bir şey diyemeyeceğim, daha çok çalışma yapmadım ancak, önceden çalıştığım yerlerden bazılarında alıcılar hiç bir şekilde yazılarıma müdahale etmiyordu. Ne yazsam, ne yapsam kabul edip hiç bir uyarıda bulunmuyorlardı. Ve ben bu durumdan oldukça rahatsızdım. Hatta pek çok işi sırf bu yüzden geri çevirdiğim bile oldu. Uzun lafın kısası, alıcılar eğer karşılarında başarılı yazarlar görmek istiyorlarsa biraz da kendileri yönlendirip hatalarını çekinmeden söylemeli ki yazar arkadaşlar da bunun farkına varsın ve gereken düzenlemeleri yapsın. Makale yazmak, bir yazı oluşturmak her ne kadar bireysel gibi dursa da aslında ekip işidir. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
10 yıl önce
Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Biz de site olarak iyi bir makale nasıl olur konulu bir bilgilendirici yazı hazırlıyoruz. En kısa sürede siteye ekleyeceğiz.
dostlux

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Yazarlar için açtığım bu konu ukalalık olarak anlaşılmasın , bu konu zaten 3 kuruşa yazı alıyorsunuz bide laf etmeyin gibisinden anlaşılırsa üzülürüm.
Öyle bir niyetim olmadı burda ki yeni yazarların daha iyi işler bulup kendilerini tanıtması için yazdım.
Yoksa hep eski yazarlar işleri alıp durur , yeni yazarlara iş gelmez. 
Belkide şuanda göz önünde yazarlardan çok daha iyi şekilde iş çıkartabilecek insanlar var bu sitede ama bu tarz yanlış stratejilerle gelirlerse bence yanlış yaparlar demek istedim.

serdaryilmaz

Konu Sayısı: 10
10 yıl önce
"İyi bir makale nasıl olur" ya da "iyi yazar nasıl olunur" gibi kavramlar göreceli ve altına binlerce satır açıklama yapabileceğimiz bir konudur. Ben kendi adıma bundan önceki yıllarda bir çok forumda yaptığım yöneticilikten kalan bilgilerimi ve okuma alışkanlığımdan gelen acizane bilgilerimi yansıtmak için buraya üye oldum. Açıkçası üye olurken bu kadar kaliteli bir platform ile karşılaşacağımı düşünmüyordum. Amatör de olsa bir kaç satır karalamak, az da olsa bilgimin olduğu konularda bilgiler vermek beni mutlu ediyor. Asıl amaç salt para kazanmak olsa her türlü siparişe en alt teklifleri verir elbette biri olmazsa biri olur zihniyetiyle beklemeye başlarım. Bu işten bir şeyler kazanmak elbette ki her insanın hoşuna gider ancak kolay yoldan gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı kişileri bir yere götürmez diye düşünüyorum. Bu noktada yazarların sorumlulukları kadar sayfaya sipariş yoluyla reklam veren ya da makaleleri sık sık satın alan kişilere de görev düşmektedir. Elbette ki bir yazarla çalışıp yazılarını beğenirseniz hep aynı yazarla çalışmak istersiniz ki bu son derece doğaldır. Bu noktada önemli olan farklı yazarlarla da ne kadar çalışabileceğinizdir. Bunun için özel mesaj yoluyla mesela 100 kelimeden oluşan kısa bir yazı da talep edebilirsiniz ya da yazarın diğer işlerine bakabilir gelen yorumları da kıssas olarak alabilirsiniz. Ayrıca ben bu sitedeki kadar kişilere az eleştiri yöneltilen ve yazmaya teşvik eden bir site görmedim. Hepimiz yazarken hata yaparız ki bu son derece normaldir ancak sipariş veren ya da makaleleri satın alan kişiler yazılardaki hataları görmezden gelebiliyorlar. Bu anlamda makale satın alan ya da sipariş yoluyla çalışmalar yapan tüm alıcılara teşekkür etmek isterim. Sonuç olarak herkes kendi kapasitesinin mutlaka farkındadır. Siparişlere teklif verirken o siparişin altından kalkıp kalkamayacağımıza özen gösterirsek pek sorun kalmaz. Burada benden çok daha tecrübeli ve çok daha düzgün yazılar yazan kişiler mevcut. Umarım el birliğiyle hem sitenin gelişimine hem de alıcıların internet sitelerine ya da bloglarına acizane faydamız dokunur. Bence gerekli ve önemli bir başlık olmuş. Teşekkürler..
moon22

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
Düşünceli tavrınız ve faydalı önerileriniz için kendi adıma teşekkür ederim.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Buradaki yorumlara katılıyorum, kimi arkadaşlarımızın  sirarişleri almak konusunda çok heyecanlı davranmalarını da anlayışla karşılıyorum. Fakat sabırlı olamazsanız ve bu işi sadece para için yapacaksanız, makale yazarak iyi paralar kazanmak çok zor. Ayrıca  şu da bir gerçek ki bu iş sadece iyi yazma ile ilgili bir iş değil. Bu sektörde bir bakıyorsunuz çok çok iyi yazan bir arkadaşın yazıları o kadar alıcı bulmuyor ama onun kadar kaliteli yazamayan bir arkadaş oldukça popüler oluyor. Çünkü nasıl yazdığınızdan daha önemli olan şey, ne yazdığınızdır. İsterseniz en iyilerini yazın, konu seçmeyi bilmiyorsanız bu sektörde dikiş tutturamazsınız. İsabetli konular bulmalı, konuya girişi çok iyi yapmalısınız çünkü iyi bir giriş yazamazsanız okuru kaçırırsınız! Tabi alıcıyı da! Alıcılar, daha bir kaç cümlenizden sizin nasıl bir yazar olduğunuzu ya da bir diğer yazınızın nasıl olabileceğini hemen anlar, notunuzu kolaylıkla verebilirler. siz yazılarınızı çok beğenirsiniz, onlara taparsınız, yanlışı yoktu, çok iyidir belki ama gerçek değerlendirmeyi ancak onlar yapabilirler.  Çok okunan konularda yazılan yazıları  incelemeli ve kesinlikle sabırlı olmalısınız. İyiyseniz mutlaka öne çıkarsınız ama öne çıkamıyorsanız da ortada kesinlikle bir sorun vardır, onu bulup eksiklerinizi tamamlamalısınız. Ukalalık gibi olmasın ama yeni başlayan arkadaşlara profesyonel siteleri zaman zaman gözden geçirmelerini, çok popüler konuların giriş metinlerini özellikle incelemelerini, kurgularına dikkat etmelerini, en iyi markaların tanıtım yazılarını okumalarını bir de bloglarda editörlerin önerilerine bir göz atmalarını öneririm.
Yanıt Yaz